Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Tipování obětí vloupání? Hurá na internet (REDAKCE)

Tipování obětí vloupání? Hurá na internet
ilustrační
Foto: www.tpuc.org/

Snažte se vcítit do kůže pachatele - tak zní jeden z kroků při analýze kriminality na místní úrovni, který zdůrazňuje důležitost poznat vzorce chování "druhé strany barikády" při snaze o co nejefektivnější prevenci. Proto je příhodné bavit se s pachateli o tom jak se pohybují, jak si tipují své oběti a jak"pracují". Několik zajímavých výzkumů,vypracovaných na základě rozhovorů s pachateli, které v tomto článku představíme, přichází ze Spojeného království.

Autor: Ondřej Skalník
Publikováno: 09. 02. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 11:29:54 10. 02. 2012
default.png
Nerozumím o co appalaciovi jde. Nechť si přečte co je základem Ochrany osobních dat na internetu a s čím souhlasil. Pokud má pocit, že data jsou poskytována někde jinde a někomu jinému, nechť to nechá prošetřit, musí být dostatečně zkušený jak napáchat ještě více škody pro PČR a obraz policistů. No a pokud došel k závěrům, že opravdu někdo má přístup k tomuto servru a k jeho datům, jedná se zřejmě o nelegální postup a zásah a o tom by nás mohl infomovat všechny. Nedělám si iluze, že by v tomto státě orgány státu si dělali nějaké problémy se zákoností svých postupů proti třeba nepohodlným lidem. Pokud má nějaké poznatky, tak nechť je tady přednese a nenaváží se do redakce, která zřejmě jedná zcela v souladu se zákonem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu KAREL-150 09:33:01 10. 02. 2012
Karel.150.jpg
APPALACIO [2012-02-10 09:02:01]: Neuvěřitelně ukřičené a rozmazlené děcko co má vždycky pravdu...:D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 09:02:01 10. 02. 2012
default.png
KAREL-150 [2012-02-10 08:51:48]: Ty si členem redakce, ty vedeš tyhle stránky či se na obsahu, krom příspěvků ve fóru nějak podílíš??? Nebo máš na starosti databázi uživatelů?? Myslím si, že ne...

Pokud tedy ne, nevidím jediný důvod, proč by ses měl montovat do mých osobních věcí. Tvá tvrzení, názory, doporučení či jiné nesourodé myšlenky, které zde prezentuješ jsou pod moji čest a důstojnost....

Jestli někoho uráží či obtěžuje, že trvám na svých právech, tak tomu dotyčnému doporučím, ať si mě osobně vyhledá, že mu to osobně vysvětlím... čas si na to najdu.





Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu KAREL-150 08:51:48 10. 02. 2012
Karel.150.jpg
APPALACIO [2012-02-10 08:00:34]: Divím se, že někdo z redakce dokázal urazit někoho, kdo sám se tu nesčetněkrát projevoval jako hulvát. Promiň, že jsem tak upřímný, ale myslím si, že mi také většina lidí dá za pravdu.
Appalacio, kdyby jsi měl krapet rozumu, tak si v profilu změníš jméno příjmení a fiktivní email a požádáš o blokaci účtu, jenže ty hold potřebuješ to své divadlo.
Doporučuji v tomto vlákně skrýt příspěvky off topic. Nezajímá mě co tu appalacio prezentuje. Appalacio dělej co chceš, nebo v tvém případě co musíš.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 08:00:34 10. 02. 2012
default.png
DUSAN [2012-02-10 00:27:55]: Pane "redaktore" Dušane Stuchlíku urazil jste mě VY a proto jsem z toho serveru odešel!!! Pokud to neumíte či nechcete přiznat, je to váš problém, já jsem odešel a hádat se nehodlám......

Vyzval jsem vás několikráte ke zrušení účtu a vy máte tu drzost se mě tu zase ptát, zda opravdu chci?!! Připadne vám to normální????

Chtěl jsem smazat JEN osobní údaje a zrušit účet, nikdy nebyla řeč o mazání příspěvků. Já se na rozdíl od vás nemám zač stydět.

Takže, aby jste to chopil zejména vy, chci odstranit jméno, příjmení, email, přezdívku z těchto stránek, nechci aby jste mé údaje vedli v jakékoliv databázi, kterou spravujete... a že spravujete je jasné po každém přihlášení, kdy v profilu vidím uložená vyjmenovaná data.

Pokud neumíte nahradit přezdívku za anonymní, neumíte vymazat z databáze další tři údaje, neumíte smazat účet a neustále se mě ptáte zda chci, tak je něco špatně a rozhodně to není na mé straně....

Jsem ale rád, jak se zde veřejně prezentujete, to aby si udělal obrázek každý, kdo sem přistupuje, jak zacházíte s daty, když je nemáte pod kontrolou a neumíte je spravovat.

A aby nebylo jasno, cituji můj email ze dne 17.11.2011 v 19:09h

"Dobrý den. Před pár týdny jsem vás prostřednictvím interní pošty stránek policista.cz vyzval odstranění mích osobních údajů a zrušení mého účtu pod názvem "appalacio".

Do současné doby se tak nestalo. Důrazně vás vyzývám, aby jste co nejdříve odstranili mé osobní údaje, neboť si nepřeji i nadále, aby vaše stránky tyto mé osobní údaje jakkoliv evidovaly.

Nechci s vašimi stárnkami již nadále spojovat své jméno, přezdívku či jiný osobní údaj.

Pokud se tak nestane, podniknu další kroky k tomu, aby vaše databáze osobních údajů byla prověřena, zejména její vedení a správa, dle zákona. "

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu DUSAN 00:27:55 10. 02. 2012
default.png
Vážený pane,
pokud vím, nikdo z redakce vás neurazil. Vše podstatné k vaší výtce už tady napsal kolega Heinz a platí to. Váš účet můžeme zablokovat pro jakýkoliv vstup z venčí i zevnitř, což je možné učinit obratem, pokud chcete. Ale vyjmutí dat řeší technický správce, jak také psal kolega. A budete o něm informován.
Dušan Stuchlík


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 20:56:56 09. 02. 2012
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2012-02-09 20:46:22]: Pane "redaktore" !! Slova a to veřejná, by jste měl vážit vy a vaši kolegové!!!

Nemám IT vzdělání, ale s tímto probléme bych se dokázal vypořádat asi tak za 30vteřit, vy jste to nezvládli ani za tři měsíce. Pokud tuto práci nezvládá ani administrátor, je to jeho problém...

Neurážejte mě a nevyhrožujte mi laskavě!!!! viz "Doporučil bych vám prostudovat si tento zákon poněkud lépe před tím, než začnete někoho veřejně obviňovat z porušovaní tohoto zákona. Protože lživé obviňovaní, (zvláště pak veřejně prezentované),zakládá samo o sobě podstatu jiného trestného činu.".... naučte se nejprve sám obsah zákona, než se pustíte do trapné přetahované....

Urážky se dopustil váš "redaktor" a já jsem proto z tohoto serveru odešel v klidu a v pohodě... požádal jsem slušnou formou pouze o smazání osobních dat... bohužel během několika měsíců se nic neděje....

Pořádek si nejprve udělejte ve svých řadách, naučte se slušnosti a respektu k lidem a pak se vám nebude stávat to co se právě děje... já si svá práva ohlídám a naučil jsem se jednu věc.. pokud to nejde po dobrém, tak veřejná ostuda věci podstatně urychlí... jenže ostuda to je serveru policista.cz, nikoliv moje...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 20:46:22 09. 02. 2012
Lukas Heinz.jpg
APPALACIO [2012-02-09 17:59:11]:
Za redakci:

Važený pane Appalacio, naše redakce ani náš administrátor nepracuje s vašimi osobními údaji, ani údaji jiného uživatele tohoto webu. Váš požadavek na zrušení účtu neignorujeme záměrně ani z nepozornosti. Právě díky tomu, že údaje o uživatelích neshromažďujeme, je nutné pracně dohledávat vaše datum registrace mezi několika tisíci zaregistrovanými uživateli. Nemám IT vzdělaní, ale chápu, že jde o technický a časově velmi náročnou věc. Našemu administrátorovi vaš požadavek připomínáme bezmála denně.

Memám IT vzdělání, ale co se týče Zákona o Ochraně osobních údajů, pak vězte že s ním pracuji prakticky denně. Doporučil bych vám prostudovat si tento zákon poněkud lépe před tím, než začnete někoho veřejně obviňovat z porušovaní tohoto zákona. Protože lživé obviňovaní, (zvláště pak veřejně prezentované),zakládá samo o sobě podstatu jiného trestného činu.

Ihned jak se administrátorovi podaří zrušit váš účet, budete informován. Našich čtenářů a uživatelů si velmi vážíme. Právě proto není v našem zájmu nechat očerňovat členy redakce nebo naši společnou dlouholetou práci. Doporučuji vám tedy vážený pane, používat svá slova více uvážlivě.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu ZRUŠENO NA ŽÁDOST UŽIVATELE 17:59:11 09. 02. 2012
default.png
server "policista.cz" nad zákon nebo jen ignorance slušnosti?

Pane "redaktore" serveru policista.cz Dušane Stuchlíku! Veřejně Vás vyzývám, aby jste jako zástupce tohoto serveru začal dodržovat zákon a laskavě hnul svojí prdelí a začal konat. Vyzýval jsem Vás již 3x během posledního čtvrt roku, aby jste z tohoto serveru odstranil mé osobní údaje a odstranil můj účet, neboť jako fyzická osoba si již nepřeji zde tyto údaje zobrazovat a zveřejňovat!!!! Na e-mailovou korespondenci reagujete laxně a planými sliby. Takže Vás tentokráte veřejně vyzývám a je to Vaše, jen Vaše ostuda, že porušujete zákon. Je Vaší ostudou, že server pro policisty a o policistech si dovolí takové "kálení na hlavu" uživatelům a lidem..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 14:44:40 09. 02. 2012
Karel.150.jpg
Samozřejmě hezký článek, měl bych tip a malou reklamu na jeden ze seriálů, který se nazývá Mistři švindlu, hodnocení na ČSFD je zde:

http://www.csfd.cz/film/232698-mistri-svindlu/

Tito lidé záměrně provádí podvody na nicnetušících lidech, následně jim vše vrátí a tito souhlasí se zveřejněním, jedná se vždy o velice kvalitně a důmyslně nachystané a vytipované podvody, jedná se o kapesní krádeže, vloupání do bytu, krádeže vozidel, ale i bankovní a internetové podvody, jednoduché podvody na ulici, ale i podvody při hazardu v casinu atd. (fascinovali mě nejvíce podvody v ruletě a blackjacku a pak kapesní krádeže), jestli to neznáte doporučuji shlédnout, jistě Vás to nepustí dokud neuvidíte poslední díl poslední série, protože mnohdy zjistíte, že byste se necháli napálit sami..:) Ale hodnoťte až shlédnete..

Odkládáte si mobilní telefon na stůl před oči s předpokladem, že o něj nemůžete přijít?:))


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio