Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Ještě horší, než všichni čekali

http://www.novinky.cz/domaci/261804-vnitro-by-mohlo-prijit-az-o-1-7-miliardy-kalousek-je-chce-zmrazit.html?ref=boxE
TEDDY :: Datum založení: 14. 03. 2012 :: celkem 47 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 00:05:21 22. 03. 2012
default.png
Policejní prezident nezklamal, chová se jako policista. Horší to bude s těmi, co v jeho závětří se už třesou na jeho místo(bude jich pěkná řádka), aby za slíbené politické brebendy vládních pohunků, to vzali za něj a tu totální degradaci policie dovršili s úsměvem na tváři. K ministrovi vnitra se nebudu ani vyjadřovat, stejný jak ti v řadě. Ti lidé jsou zcela bez lidské cti, morálky a skurpulí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 20:45:18 21. 03. 2012
Andras.jpg
"Jak vypadá policie, je bytostně moje odpovědnost a já rezignuji, pokud nebudou vytvořeny podmínky pro fungování policie. Už jsem několikrát veřejně řekl, že nesloužím od roku 1990 proto, abych byl hrobařem policie.

Myslíte tím situaci, kdyby se naplnila ta analýza rizik?

Ano, protože pak bych nemohl dostát svému služebnímu slibu, protože každý z nás skládá služební slib a zavazuje se v něm k tomu, co bude dělat. Kolegové to dělají tím, že zasahují na ulicích nebo slouží na lince 158 a já to dělám tím, že jim vytvářím podmínky pro to, aby mohli fungovat. A jestli tohle nedokážu, tak přece nemůžu tu funkci dál vykonávat."

Tak to jsem ještě nikdy od nikoho neslyšel.....pěkné....


Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PATRICK 19:52:52 21. 03. 2012
default.png
http://zpravy.idnes.cz/rozhovor-s-policejnim-prezidentem-petrem-lessym-f72-/krimi.aspx?c=A...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JONESIX 15:13:14 21. 03. 2012
default.png
No a těch desettisíc policajtů nahradí desettisíc vězňů :-)))), který chtěj propustit. Vnitro to tuší, tak vymyslelo, že se spoustu věcí nebude zahajovat, aby to nekazilo statistiku a pak mohli prezentovat, že se snížila kriminalita. Až zjistí, že i tak trestná činnost narůstá, tak se všechno stane přestupkama až po vraždu, protože těch není moc a přestupky a počet čj nikoho přeci nezajímá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAJLOS 04:40:15 19. 03. 2012
Kajlos.jpg
Kvůli škrtům už nebudeme zločiny vyšetřovat, jen evidovat, varují policisté

Zavřeme nejméně čtvrtinu služeben v regionech a zločiny budeme spíš jen pasivně evidovat než aktivně vyšetřovat. Tak popisuje možné důsledky nastavených vládních úspor pro příští dva roky vedení policie v analýze rizik, kterou má Právo k dispozici.Policii by podle materiálu muselo opustit v průběhu let 2013 a 2014 až deset tisíc lidí z nynějších necelých 39 tisíc příslušníků a to by se neobešlo bez fatálních následků. Např. zrušení by se mohlo dotknout minimálně 130 policejních obvodních a místních oddělení, celkově je jich přitom v celé republice přes pět set.

Podobně jako policie už nedávno před drastickými úsporami varovali hasiči, ti by museli zavřít dokonce až dvě třetiny svých stanic.

Další masivní redukce rozpočtových prostředků bude mít fatální dopad na možnost policie naplňovat její poslánípolicejní analýza

A policie teď hrozí: pokud vládní škrty skutečně projdou, bude ohroženo nejen fungování policie, ale tím pádem i bezpečnost občanů.

„Politické rozhodnutí ve smyslu další masivní redukce rozpočtových prostředků bude mít fatální dopad na možnost policie naplňovat její poslání, tedy zajistit vnitřní bezpečnost státu,“ konstatuje dokument policejního prezidia, který jeho šéf Petr Lessy tento týden předal ministrovi vnitra Janu Kubicemu.

Materiál pak také mimo jiné připouští, že policie by byla nucena částečně rezignovat na jednu ze svých hlavních činností, tedy vyšetřování trestné činnosti.

„Přijetí defenzivní strategie vynucené nedostatkem sil povede k pasivní dokumentaci trestné činnosti, neschopnosti rozpracovávat a provádět úkony a nárůstu latentní kriminality,“ konstatuje analýza policejního prezidia.

http://www.novinky.cz/domaci/262226-kvuli-skrtum-uz-nebudeme-zlociny-vysetrovat-jen-evidov...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HANY83 15:44:09 14. 03. 2012
default.png
Tak to je. Hlavně že ušetříme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TEDDY 14:37:52 14. 03. 2012
default.png
Proč jsem ani nic jiného nečekal .......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio