Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Domobrana

http://www.novinky.cz/diskuse?id=280129&articleId=/krimi/269336-prvni-domobrana-v-cesku-ceka-na-povoleni-z-ministerstva-vnitra.html&sectionId=3
LIMITUS :: Datum založení: 02. 06. 2012 :: celkem 13 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 13:20:09 02. 06. 2012
default.png
HONZAD [2012-06-02 13:03:18]: No přečet jsem si(dík), ale to je přesně, pravý opak než u nás. A toto jsme zde už měli za "socialismu", pomocné stráže VB, které zcela jistě tak kritizoval a nenáviděl onen člověk tzv. blízký disidentu(Kubice).
Oni tam nenahrazují policii, oni s ní spolupracují a působí preventivně nad rámec běžného výkonu služby. U nás je to postaveno na tom, že policie nemá síly ani prostzředky na běžnou službu v obydlených aglomeracích, aby mohla plnit běžné úkoly.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 13:03:18 02. 06. 2012
honzad..jpg
kdepak catani, mylis se. Nejen USA, GB, ale i Rakousko, Nemecko, Holansdko, Norsko aj.. zkus jen treba do wiki zadat: Neighborhood watch

Je to spolecensky model docela stary, jen jaksi v CR ma (hodne diky mediim) negativni konotaci.. Osobne povazuju zejmena v problemovych ci naopak odlehlych oblastech /odlehlych ve smyslu rychle dostupnosti policie/ za jeden z mala modelu, ktery muze zarucovat jakous takous stabilizaci situace a tim i jistou prevenci vuci nahlym vzplanutim spolecenskych vasni odstartovanym at uz realnym ci fitkivnim incidentem.
Otazka domobrany / ale osobne tento termin povazuji za hrube zavadejici, spis bych volil obcanske hlidky, popr sousedske hlidky -NW-jeste lepe / maji hodne aspektu a v dusledku maji ve funkcni podobe pozitrivni vliv na komunitu i cinnost slozek vymahajicich pravo..

Jen skoda, ze tento model media v CR demonizuji a dokonce si i vy , policiste, nechavate vnutit jejich nahled, ktery NW stavi do kontrapunktu s policii. Pritom by to meli byt naopak prirozeni parzneri,policiste by konec koncu meli mit zajem na funkcnich NW a v podstate ( byt NW jsou o nekolik set let starsi model nez pojem comunity policing/CP ) jde o druh spoluprace, resp vzajemne doplnovani aktivit obcanu a cinnosti policie, o jakem si v soucansosti propagatori CP mohou nechat jenom zdat

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 12:16:16 02. 06. 2012
Pim Burger.jpg
CATANI [2012-06-02 12:07:45]: Myslím, že občanské nebo sousedské hlídky nejsou v USA zase až takovou zvláštností, policie prostě nemůže být všude, ale u nás je spíš problém, že policie za chvíli nebude moct být nikde, když tedy nepočítám kanceláře... No a když bude nejhůř, vždycky tu máme dostatek pořádkových jednotek, které jsou sice pro řešení problémů v jednotlivých lokalitách k ničemu, ale zase to vypadá akčně v televizi...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 12:07:45 02. 06. 2012
default.png
Neznám, demokratickou zemi(záměrně nepoužívám ani slovo vyspělá), kde by fungovala se souhlasem ministra, tudíž i vlády nějaká domobrana. Pokud se mýlím opravte mne.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 09:17:27 02. 06. 2012
default.png
Tak myslím, že tohle je první vlaštovka nové koncepce policie. Sice se budou platit daně, které půjdou na bezpečnostní složky, ale bezpečí na ulici si budou občané muset zajistit sami.

Na jednu stranu chápu občany Chomutova, že chtějí bezpečí pro své rodiny, na druhou stranu bych chtěl nechat ty, co za tento stav zodpovídají, vykoupat v této situaci.

Začíná to v Chomutově a brzy se z toho stane trend, kdy policie dělá, že dělá a riziko na ulici budou podstupovat lidé, kteří na to nejsou řádně vycvičeni a vybaveni. Navíc už vidím ty odměny pro místní funkcionáře za to, jak i s menším objemem finančních prostředků dokázali snížit kriminalitu v tak vyhrocené lokalitě... Je to hnus.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio