Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Ta-ble-ty u policie? (REDAKCE)

Ta-ble-ty u policie?
Singapurští policisté v okrsku a nyní s tablety
Foto: FutureGov

V posledních letech stále více pronikají moderní technologie do policejní práce. Bez počítače by si policista u nás svou práci dnes velmi těžko mohl představit. Moderní technologie si zkrátka našli cestu do všech možných i nemožných odvětví policie a také pro ni představují podstatnou výzvu. A jak se s ní vypořádavají zahraniční policejní sbory?

Autor: Ondřej Skalník
Publikováno: 06. 08. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 09:56:38 07. 08. 2012
default.png
Uf, to jsem se už dlouho nepobavil. Ta-ble-ty u Policie Čr. K čemu by proboha byly. Firma co má připojení k internetu menší rychlostí než veřejné připojení ve městech k veřejnému internetu. Nebo jedno připojení na oddělení I.typu. Nebo kde vlastní evidence a intranet zamrzá co pět minut. Nebo firma, která nemá kapacity rozkrývat počítačovou kriminalitu.
V čem je rozdíl mezi papírem a tužkou a ta-ble-tem pro policisty. Vyhledávání na mapě s ukázkou pro turistu by bylo dobré,za předpokladu, že by ten turista na nějakého pochůzkáře narazil a nesmělo by to trvat déle jak jednodušší nákres a navedení turisty na určené místo.
K lustracím si dovolím s jistotou tvrdit, že při formě zabezpečení a nastavení současných podmínek přístupu k vlastním policejním databázím pro policisty, je toto vyloučeno.

No jediné mne tak napadá, že by nějaké KinderLanger na tom hrálo v parku na lavičce hry.

Přestaňte fantasmagořit. Radši potichoučku pod dohledem velkého bratra GIBSu dělejte svou práci, aby jste těm na kterých je páchána trestná činost ještě nepřidělali větší škody a nenechali se fackovat od kriminálníků a nadřízených, aby Vám nevznikla nějaká újma. Normálnímu uvažujícímu člověkovi musí být jasné, že v této společnosti a při této vládě, přijde policie zrušit nebo se přemění na pomoc pro recidivisty a bezdomovce a špatně placená ochranka pro politické,poslanecké a vládní závadové invidua.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 09:19:10 07. 08. 2012
Karel.150.jpg
Jsem přesvědčen, že tablety jsou krásnou technologickou věcí, ale nejsem přesvědčen, že jsou pro nás až tak nezbytné. Jistě se na nich dají pařit i super hry, když je nuda, shlédnout film a podobně. Myslím, že policista by neměl být turistický průvodce s tabletem, respektive aby hlídkový více čuměli do tabletu než kolem sebe. Uvědomuji si i výhody, jen pro mě nejsou tak výrazné a śubjektivně to hodnotím tak, že mi za ty prachy nestojí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RAMIOS 14:17:24 06. 08. 2012
default.png
No v Brně už nějaké tablety na hlídkové jsou, rozhodně užitečnější než ty staré mrchy Lifebooky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FANAS 12:15:25 06. 08. 2012
Fanas.jpg
Tak za 5-10 let by se prvni tablety mohly objevit v kancelarich vedoucich, reditelu atp. Za 10-15 by mohl byt jeden na oddeleni v kazdem meste - do tydne rozbity.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio