Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Lukáš Heinz k situaci u policie na ČT 24 (REDAKCE)

Lukáš Heinz k situaci u policie na ČT 24
Lukáš Heinz na ČT 24
Foto: Studio ČT 24

Přinášíme televizní záznam ze Studia ČT24, ve kterém najdete vystoupení šéfredaktora nezávislého profesního serveru Policista.cz Lukáše Heinze. Ten byl požádán o komentář k současnému dění u policie - k reformě policie, rošádě na postu policejního prezidenta a také ke snižování počtu policistů.

Autor:
Publikováno: 14. 09. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JIRIK 23:36:02 18. 09. 2012
default.png
Ahoj KOLEGOVÉ... Je to asi tak rok co jsem zde přispíval neposledy... V rámci toho roku se odehrála spousta věcí, například změna vedoucího na Našem OOP... Bývalí vedoucí byl ČETNÍK jak se sluší, ale nový vedoucí i přes prvotní nejistotu také není špatný i když v jiném směru... Vy tu řešíte čárkováý systém. Ve své podstatě je to špatně, ale už tu s námi je minimálně 20 let a nikdo s ním nic neudělal. A také jak má vedoucí donutit lidi pracovat? Ne Lessy ani Červíček, chyba je někde jinde... Ať to zní jak chce, například jak tak čtu příspěvky Hammera nabo Lukáše jsou to poldové z přesvědčení... Ale díky kampaním za miliony Hledám partáka (aspoň nějákého) a Pomáhám a chrání se k Našemu sboru dostali i lidé, kteří jsou tu jen pro peníze a pořád si na něco stěžují... Nevím jestli je vhodné to rozebárat na veřejném fóru, ale začali jste si! Jste poldové tak si poradtě! Čárkový systém se neptá jaké, ale kolik! Kdo Vám brání napsat do kontrol lumpa, kterého potkám 3x za den? Nikdo! Kdo Vám říká, že pokuta musí být za 2.000,-? Nikdo! Svojsík říkal přelez, přeskoč, ale nepodlez... Jeden z největších čechů, Jára Cimmerman pravil, přelez, přeskoč, podlez, ale pak se zas narovnej! Dál si poradtě sami... Já si pod dojmem tohoto hesla udělám co musím a to co nejdřív a pak mám čas na prevenci, na ukázky, na objasňování a na vyhledávání... (služba slušným lidem a gro policejní práce). Nevím jak je to jinde, ale u nás teď platí plníš dostaneš a to hlavně volnou ruku, když potřebuji auto na lov, prohodit službu atd... A pohled do zrcadla? Není problém! Šiml se nažere a já mám čas a volnou ruku pro lov lumpů... Řešíte policejního prezidenta... A kolik z Vás s ním příjde do kontaktu? Kolika z Vás se PŘÍMO dotýká činnost této funkce? Přestaňte fňukat, přestaňte si věčně stěžovat a hledat si berličku proč něco nejde a zkuste místo toho začít makat! Tak teď do mě...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:19:49 17. 09. 2012
default.png
DAVE007 [2012-09-17 11:36:39]: Dave, nepřipoutaný spolujezdec na zadním sedadle neohrožuje ostatní ale jen sebe? Nepřipoutaný spolujezdec na předním sedadle ohrožuje jen sebe?
Ten na zadním sedadle spolehlivě zabije toho co sedí před ním, ten vedle řidiče se dobije tak, že řidič bude popotahován za těžké ublížení na zdraví, ale kdyby se ten mezek připoutal, budou to jen oděrky a popálenina od airbagu. Máš potíže svoji práci pochopit do všech souvislostí?

Přejíždění plné čáry: přečti si, prosím tebe, § 17 odstavec 5 zákona 361 /2000 Sb. Pak si vyjeď ven a řekni nám tady, kolik těch plných čar koresponduje s tím, co v tom odstavci je. Plná čára sama o sobě je blbost a těžce často zcela nevhodně umístěná, stejně tak jako je nevhodně umístěna velmi často čára přerušovaná. Za to body fakt nejsou. Ale za porušení § 17 odst. 5 jsou papíry do čistírny. Kolikrát si tady kdo pamatujete, že byste dělali nějaké DBA zaměřené na tyhle věci?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:14:04 17. 09. 2012
default.png
Oprava: žebráci mají daleko víc peněz než ty.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:13:08 17. 09. 2012
default.png
DAVE007 [2012-09-17 11:33:40]: A jdi do céčka, protože lupičů u policie je už dost.

Nedáváš jen pokuty? Vidíš, zkus ještě nedodržovat KB jako já, dělej jen prevenci a způsob tím svým výkonem, že ti v rajónu klesne jakýkoliv nápad blízko nule. Pak napiš jak jsi se strašně naběhal, navymýšlel co a jak a jak si užícáš s nadřízeným. Pak sem napiš, kde jsi skončil!!!! :D

Ty bejku, na co u té firmy ještě čekáš? Až střelíš díky tomu hajzlovi, co ti velí, nějakému chudákovi flastra za pásy proto že to musíš udělat aby byla svině spokojená, doma si v mundůru stoupni před zrcadlo a podívej se, kdo jsi. Pokud si budeš připadat jako loupežník, pak jo. Pokud ne, vem Čízinu a prostřel si hlavu nebo se začni chovat jako polda.

Ty se musíš bát jen jediné věci a to svěho svědomí. U toho spolku jsi placený jak žebrák, nemáš o co přijít. V céčku si místo najdeš, neboj se. Kdo dělat chce, za ty prachy co máš u policie to jde bez problémů a bez takových nervů. Přeju šťastnou ruku při řešení tvojí situace. Nezaprodej svoje svědomí, bude tě to žrát, za tohle to nestojí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:05:45 17. 09. 2012
default.png
KAREL-150 [2012-09-17 09:54:25]: Dokázal jsi to sám, bez dostatečné dávky řiťolezectví nebo tlačenky nebo prptě a jednoduše kolaborace s mafií se u Policie ČR nikdo nikam jinam než na chodník nemůže dostat.

A že netušíš jak to funguje když šlápneš drbanovi na kuří oko, tě usvědčuje taky. Ty by jsi napřed musel vůbec tušit s jakýma lidma musíš přicházet do konfliktu už jen při systému padni komu padni. Nevykládej mi tady báchorky, já měl pokut sice málo, ale částky jako 3000,- 5000,- atd. Nesloužil jsem týden ani jsem s drbany jako ty nediskutoval o celosvětovém spiknutí. Sloužil jsem v terénu, neseděl na prdeli a od stolu nedělal chytráka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 11:36:39 17. 09. 2012
default.png
Ještě chci podotknout, že pokud si někdo pokutu zaslouží, tak mu ji dám, ale např. předjíždění na plné čáře souvislé, což je dle mého názoru závažnější přestupek než pásy, protože řidič, který předjíždí neohrožuje pouze sebe, ale i ostatní, oproti tomu nepřipoutaný řidič ohrožuje pouze sebe, mého vedoucího nezajímají, neboť předjížděné na plné čáře souvislé je bez bodů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 11:33:40 17. 09. 2012
default.png
karel-150
Nemohu s tebou souhlasit. Já třeba osobně čárkový systém neuznávám, a protože sloužím u pořádkové policie v hodnosti prap., tak se snažím vykonávat svoji práci. Mám vypátrané osoby, zadržené osoby, alkoholy i objasněné TČ. Se starosty vycházím velmi dobře a snažím se i vycházet s občany v našem teritoriu, protože bez nich bych neobjasnil téměř nic. Proto jsem začal rezignovat na rozdávání pokut za každou cenu a začíná se mi to pěkně nevyplácet. V intruktáži mám neustále napsané pevné body na sil. I. třídy a to ve dne i v noci, abych prý začal dávat pokuty. Každé ráno mi vedoucí vytýká, že mám málo pokut. Odměnu jsem neviděl ani nepamatuji. A teď, když se začíná řešit nová systemizace, tak se uvažuje, že jednoho policisty z našeho OO budeme možná muset přesunout v rámci okresu na jiné OO a jaké myslíš že jméno zaznívá?! Protože si nemohu dovolit místo 15 km do práce jezdit 45 km, tak vedoucímu udělám radost a pár chudáků budu muset nachytat při výjezdu z obchodního domu bez pásů, neboť toto jsou vedoucího nejoblíbenější pokuty, neBODISOVÉ pokuty ho vůbec nezajímají a semafor nemáme.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 09:54:25 17. 09. 2012
Karel.150.jpg
HAMMER [2012-09-17 06:24:17]: Hammere povětšinou souhlasím s tvým srdcařským přístupem, ale teď tedy moc ne..:))
Za 1. jsi se zase předvedl, když mi tvrdíš, že nesabotuji čárkový systém tak mi to prosím Tě i dokaž..:D
Nevím jak snadné či těžké bylo v tom mém krátkém odstavečku pro tebe opomenout informaci, že už jsem na funkci, kde žádné čárky plnit nemusím.
A když jsem ještě byl na ulici, tak jsem psal, že jsem nedostával dovolené a za 3000,- Kč odměn ročně nezaprodám svou duši něčemu nesprávnému a nespravedlivému.
To, že si na tebe "tvůj ksindl" stěžuje skutečně není vizitka toho, že svou práci děláš dobře...:D V tomhle jsi mimo správnost a spravedlnost rozhodně ty..;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:24:17 17. 09. 2012
default.png
KAREL-150 [2012-09-16 22:30:38]: Jenže teda spoň za mě byla policie vojensky organizovaný sbor a DBA i KB jsi měl jako rozkaz a teda nejen to. Já si vyzkoušel jaké to je, v podstatě zahodíš jakýkoliv další postup včetně růstu platu, bude na tebe spousta stížností drbanů, co jim brutálně šlapeš na paty, budeš muset debilovi nad sebou vysvětlovat, že asi děláš svoji práci dobře když si ksindl stěžuje... ale všecko marně, marně. Jdeš pořád dolů po žebříčku svého hodnocení.
Nevyzývej tady k sabotování čárkového systému, když ty to sám neděláš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 22:30:38 16. 09. 2012
Karel.150.jpg
Líbila se mi ta reakce redaktora na čárkový systém: A proč s tím sami policisté něco nedělají?

To uhodil hřebíček na hlavičku! Proč bych plnil čárkový systém se kterým nesouhlasím? Jak pak sám sebe nazvu? Jo sice když jsem byl na ulici tak jsem nedostal dovolenou vždy když jsem ji potřeboval pro své blízké, ale zato jsem službu vykonával dle svého přesvědčení. Zvažoval jsem i odchod od takovéto organizace, ale k mému štěstí jsem na funkci, kde žádné čárky plnit nemusím a dále se snažím být lidem co nejvíce prospěšný. Vše co můžeme skutečně změnit je naše vlastní jednání, jenže pravdu a spravedlnost většina zakope někde do koutu a zaprodají se za plat a výhody a budou brumlat, že je tu čárkový systém. Sami sebe pak omlouvají nespočtem výmluv, sbor je ve srabu, protože většina jednotlivců je ve srabu při rozporu toho co říkají a jak skutečně jednají. Často se to netýká jen profesního života. To, že víme co je správné a spravedlivé a nečiníme tak je jediná metla lidstva.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio