Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Lukáš Heinz k situaci u policie na ČT 24 (REDAKCE)

Lukáš Heinz k situaci u policie na ČT 24
Lukáš Heinz na ČT 24
Foto: Studio ČT 24

Přinášíme televizní záznam ze Studia ČT24, ve kterém najdete vystoupení šéfredaktora nezávislého profesního serveru Policista.cz Lukáše Heinze. Ten byl požádán o komentář k současnému dění u policie - k reformě policie, rošádě na postu policejního prezidenta a také ke snižování počtu policistů.

Autor:
Publikováno: 14. 09. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KAREL-150 09:54:25 17. 09. 2012
Karel.150.jpg
HAMMER [2012-09-17 06:24:17]: Hammere povětšinou souhlasím s tvým srdcařským přístupem, ale teď tedy moc ne..:))
Za 1. jsi se zase předvedl, když mi tvrdíš, že nesabotuji čárkový systém tak mi to prosím Tě i dokaž..:D
Nevím jak snadné či těžké bylo v tom mém krátkém odstavečku pro tebe opomenout informaci, že už jsem na funkci, kde žádné čárky plnit nemusím.
A když jsem ještě byl na ulici, tak jsem psal, že jsem nedostával dovolené a za 3000,- Kč odměn ročně nezaprodám svou duši něčemu nesprávnému a nespravedlivému.
To, že si na tebe "tvůj ksindl" stěžuje skutečně není vizitka toho, že svou práci děláš dobře...:D V tomhle jsi mimo správnost a spravedlnost rozhodně ty..;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:24:17 17. 09. 2012
default.png
KAREL-150 [2012-09-16 22:30:38]: Jenže teda spoň za mě byla policie vojensky organizovaný sbor a DBA i KB jsi měl jako rozkaz a teda nejen to. Já si vyzkoušel jaké to je, v podstatě zahodíš jakýkoliv další postup včetně růstu platu, bude na tebe spousta stížností drbanů, co jim brutálně šlapeš na paty, budeš muset debilovi nad sebou vysvětlovat, že asi děláš svoji práci dobře když si ksindl stěžuje... ale všecko marně, marně. Jdeš pořád dolů po žebříčku svého hodnocení.
Nevyzývej tady k sabotování čárkového systému, když ty to sám neděláš.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KAREL-150 22:30:38 16. 09. 2012
Karel.150.jpg
Líbila se mi ta reakce redaktora na čárkový systém: A proč s tím sami policisté něco nedělají?

To uhodil hřebíček na hlavičku! Proč bych plnil čárkový systém se kterým nesouhlasím? Jak pak sám sebe nazvu? Jo sice když jsem byl na ulici tak jsem nedostal dovolenou vždy když jsem ji potřeboval pro své blízké, ale zato jsem službu vykonával dle svého přesvědčení. Zvažoval jsem i odchod od takovéto organizace, ale k mému štěstí jsem na funkci, kde žádné čárky plnit nemusím a dále se snažím být lidem co nejvíce prospěšný. Vše co můžeme skutečně změnit je naše vlastní jednání, jenže pravdu a spravedlnost většina zakope někde do koutu a zaprodají se za plat a výhody a budou brumlat, že je tu čárkový systém. Sami sebe pak omlouvají nespočtem výmluv, sbor je ve srabu, protože většina jednotlivců je ve srabu při rozporu toho co říkají a jak skutečně jednají. Často se to netýká jen profesního života. To, že víme co je správné a spravedlivé a nečiníme tak je jediná metla lidstva.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:00:58 16. 09. 2012
default.png
DAVE007 [2012-09-15 13:59:37]: Ty vadóóó!!! Jak se ten chlap jmenuje, kde slouží, všecko! Začneme na něj sbírat měď a postavíme mu sochu!!!! To jsem ještě ani neslyšel, ne tak viděl! BOREC!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 09:19:49 16. 09. 2012
default.png
DAVE007 [2012-09-15 13:59:37]: To by chtělo udělat u policie nástěnku cti. Nemusí být velká, ale desítka managerů by se tam vlezla.
Na druhé straně, že to, co by mělo být normální, je považováno za něco vyjmečnéh?! - takže žádná nástěnka cti. Někteří manageri to napodobují a když tak, jednou v roce a mají splněno.No, ale ten čaj neplatí, protože za ty vydřené odměny za mužstvo(spíše co pro ně mužstvo vydřelo), nepustí ani flok.

S těmi třídami klasika, prostě tady ti nahoře vždy jenom myslí jak vy..bou s těmi dole o ničem jiném to není, akorát, že v poslední době se za to nestydí, protože mají k tomu volnou ruku a to je taky to co vyvolává strach z Červíčka.

PIS by měl být civilista, v prevnci neseznamuje s ničím tajným ani služebním tajemstvím a prezentuje vše co je veřejné a dá mu podklady policista.A už je úplná blbost, když se PIS tváří jako nadřízený jakéhokoliv policisty a ještě ho úkoluje.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE007 13:59:37 15. 09. 2012
default.png
Lukášovo vystoupení bylo dobré, až teda na ty obhajoby p. Červíčka, protože si nemyslím, že by ta svá slova o šetření financí na managerských postech u PČR myslel vážně. Např. na našem ÚO se teď veřejně diskutuje, že bude změna TT na obvodech, kdy se téměž všichni řadoví posuneme o jednu TT dolů a ty 5TT a 6TT, které zůstanou volné se zruší a hned má ÚO úsporu na platech. Jinak na našem ÚO je vedoucí, zástupce, dva koordinátoři, kontrolní, dva PIS. Sousední ÚO, který je v jiném kraji má vedoucího, zástupce, kontrolní a PIS. Tak že sousední ÚO nemusím šahat na TT řadových policistů, protože má úspory jako blázen na dvou postech koordinátorů (kpt.) a jednom postu PIS (nprap. s vysokým osobním příplatkem).
Když se zeptám na našem ÚO, proč máme dva koordinátory a dva PIS, tak je mi vždy odpovězeno, že koordinátoři provádějí mimo jiné i náročnou kontrolní činnost a PIS provádí prevenci. Když jsem byl na pátrací akci v sousedním ÚO a bavil se se zástupcem, proč nemá žadné koordinátory, tak mi doslova řekl:" a k čemu by mi byli? Za OO zodpovídají jejich vedoucí, se kterými vše řeším osobně a vše co potřebuji ohledně spisů (kontroly, pokyny) si sám udělám ve své kanceláři v ETŘ." Když mi toto uvedený funkcionář sdělil, tak jsem na něho koukal s otevřenými ústy a okamžitě jsem chtěl odejít sloužit na jejich ÚO. A to nemluvím o tom, že se s námi účastnil pátrání po pohřešované osobě, kdy jsme se brodili v 1 m hlubokém sněhu a následně všechny policisty ozval do hospody, kde nám koupil čaj za své peníze, kdy jeho podřízení říkali neblbni, mi si to zaplatíme a on pouze odvětil já jsem váš vedoucí a mám vás na starosti a musím se o vás postarat. To byla dle mého názoru kapacita, která patří na managerskou funkci

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:48:40 15. 09. 2012
default.png
MARTIN1 [2012-09-14 18:37:29]: A chceš je mít trochu objektivní? Napiš Červíčkovi i Lessymu jak to vypadá u vás na útvaru, jaká je praxe, tak jako jsem to udělal já. Na odpověď ani nemusíš čekat, i když přijde. Napíšu ti přesně, co ti ti výtečníci napíší: - je smutné, když řadoví policisté chápou smysl a poslání policie, zatímco si nadřízení jen dokola ulehčují práci sledováním kvanitativních ukazatelů.... Ve všem ti dají za pravdu a co? A NIC!!!!

Já jsem tomu říkal "stížnosti na chování čertů u Lucifera."

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN1 18:37:29 14. 09. 2012
default.png
Červíček má pověst schopného vedoucího. U Lessyho si tím nejsem tak jistý, on Kubice není určitě žádný blb a podle mě ani člověk který půjde někomu jednoduše na ruku. Skoro bych byl radši, aby se na své původní místo Lessy, až vyhraje soud jako že ho vyhraje, nevracel.

Nicméně všechno to jsou jen subjektivní názory..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:28:25 14. 09. 2012
default.png
Martine, jsi borec!!!!! Hrdina. Těch jsou ale plné hřbitovy. Jakou bombošku chceš na rakev?

Martine, tuším že jsi řečeno vojenskou terminologií, prostě odteď jasný popičista!

Řekl jsi to hezky, zkoušel jsi to uhlazovat... a to jsi neměl! Když už teď nastane tvoje pronásledování, měl jsi těm hovadům aspoň nahnat strach a říct jak to přesně je, na co by se měly kontroly zaměřit, kam se podívat a jak snadno poznat jaké hovado velí tomu kterému útvaru. Bylo vidět, že pan redaktor s tebou předtím o čárkách hovořil a ví o čem je řeč, ale stejně nepochopil plnou obludnost tohoto stylu práce PČR.

Sranda bude, když se ještě od těch dobytků teď dozvíš, že jsi policii svými slovy poškodil!!! Každému řekni, že soráč, ale to už nejde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:24:07 14. 09. 2012
default.png
VLKISEK [2012-09-14 15:44:44]: Jakpak ty víš, že Červíček říkal, že zredukuje počty vedoucích už s vědomím, že to neudělá?
Samozřejmě bych se přiklonil k tvé verzi, ale jsi polda a musíš brát v potaz různé možnosti.
K tomu, že u vás na Praze stáhli tabulková místa: a máš pocit, že o tom nahoře někdo ví nebo s tím může něco dělat? Problém policie je právě systém, kdy si kdejaký šašek (díky neuvěřitelnému počtu řídících stupňů) co je pán mezi hovnama, může dělat ale lautr co chce a nikdo na něj nešlápne.

Managery nějaké bezpečí občanů nezajímá, dobré ráno!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio