Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Důležitý zájem služby (REDAKCE)

Důležitý zájem služby
V neděli na služebně zavřeno?
Foto: Adam Kocurek

Předseda Nejvyššího správního soudu Josef Baxa nedávno veřejně pronesl, že stát není schopen uplatňovat a dodržovat vlastní zákonné normy. Zdá se, že nemluvil jen obecně. V září tohoto roku Nejvyšší správní soud rozhodl, že výklad zákona o služebním poměru o důležitém zájmu služby, podle nějž bylo mnoho policistů povinno odpracovat i 150 hodin ročně zdarma, je nezákonný. Rozsudek je ke stažení v článku.

Autor: redakce
Publikováno: 12. 11. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 12:05:18 15. 11. 2012
default.png
PIM-BURGER [2012-11-14 22:03:04]: Jak myslíš přelomový. Na to vnitro spoléhá, že se budou soudit každý sám za sebe. Už vidím jak policisté jsou ochotni riskovat a dávat své těžce vydělané peníze do žalob a hlídat si to( někteří jsou tak po...í, že je museli prosit, aby si zažádali o vrácení peněz z rizikového a to ještě mám pochybnosti zda si opravdu všichni zažádali, většinou jsou to ti co v kolektivu se projevují nejhlasitěji a u managerů pak hledají řitní otvor a těm to dělá strašně dobře).Nezapomeń, že na každého bude jednotlivě vyvíjen tlak. Pohovory, typu rozmyslete si to, neděláte dobře, následné zadírání. Můj odhad tak možná nová stovka žalob. A to vzhledem k skutečnému množství oprávněných, je přesně to co vnitro v poho zalepí a bude se to táhnout ještě další tři roky.Do toho přidej ješitnost vedení obou odborových organizací, kdy mi přijde, že Štěpánkovy odbory zastupují managery, UBS v poslední době se profiluje jako odbory spíše zastupující pouze zájmy policistů sloužící v Praze.(je to kolegové v Praze bez urážky).

Jak to bude s policisty, kterým v prvních dvou letech se nikdo ani neobtěžoval psát zelené hodiny, těm to vrátí kdo? Nebo těm, kterým byly sice zapisovány, ale jenom v přiměřené výši neodpovídající skutečnosti. Jak bude jednotlivý policista se svými managery jednat. Bude je prosit, aby mu zpětně ukázaly výkazy EKISU, aby věděl, zdali je to pravda, nebo si doma vedl svou vlastní evidenci.Bude se s němi dohadovat proč 1.5.2009 nemá poznačené 3 hodiny a 6.7.2010 další tři, kdo bude svědčit, že byl v práci o 3 hodiny déle, manželka rodinný příslušník?

Nevím jestli sleduješ reakce vnitra, ale z jejich vyjádření je jasné, že rozhodnutí soudu nerespektují a již teď se staví k němu odmítavě.

Stát se todle ve Škodovce na druhý den se vedení omluví všem zaměstnancům, uzná svá pochybení a vstoupí do jednání s odbory o výši náhrady škody. Tady nikdo s nikým do jednání vstupovat nebude a kdyby k tomu došlo, zcela lehce tento managment rozvrátí klima uvnitř mezi policisty, kdy ti se začnou hádat, že jeden jich měl za 4 roky 500 a druhý deset a proč by ten měl dostat stejnou náhradu jako on atd.

Já osobně vzhledem k věku a k tomu co se kolem děje a co je u této firmy možné, bych hodně zvažoval zda mi to stojí za to se nechat ponižovat, či zadírat a v nejhorším případě účastnit se několika vymyšlených kázeňských řízení.Zvažoval bych zda budu kousat, zůstanu asi jenom u štěkání, sešitý ksicht mám dost a není třeba sadomasochisticky se dožadovat toho co je ve slušné společnosti normálmí, když žijeme ve státě v jakém žijeme.
ANa druhou stranu na rovinu říkám, že obdivuji lidi, kteří to dokázali dotáhnout k úspěšným žalobám. Ukazuje to, že i někde může existovat pracovně a lidský slušný managment, ale pouze lokálně, který toto bez následků dopustil a to do chvíle než na něj zatlačí skuteční"manageri".

Jsem rád, že jsi nepoučitelný optimista.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 22:03:04 14. 11. 2012
Pim Burger.jpg
Nechápu, že se přes odbory nezařídí hromadné žaloby na PČR a MV. Na rozdíl od Cataniho si myslím, že je tento rozsudek průlomový v tom, že se ukázalo, že to jde. Kdyby se takto ozvalo více lidí, ministerstvo by to brzy přestalo bavit. Ono zaplatit jednomu, není jako zaplatit stovce nebo dokonce tisícovce a já věřím tomu, že se hodiny do zelených zneužívají všude...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:03:34 14. 11. 2012
default.png
Včera jsem na rádiu cestou domů poslouchal, jak se k tomuto rozhodnutí soudu vyjádřili čeští policejní m a n a g e r o v é. Prej je to o jediném konkrétním případu, jinak jsou přesčasy samozřejmě všude v souladu s právem!!!! Já být novinářem, kterému to říkali, chtěl bych vědět konkrétní útvar, kde to tak podle nich je!!!! Pak, až by někoho takového našli, bych chtěl ukázat všecky ostatní útvary a spočítal je na prstech jedné ruky.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:09:55 13. 11. 2012
default.png
Prosím Vás, nějaký názor Předsedy Nejvyššího správního soudu, nebo precedentní rozhodnutí Nejvyššího soudu ve věci výkladu 150 hodin zdarma.

Tady jasně stanoví zákon a jeho výklad ve věcech služebních - manager, tak se takovými věcmi nevzrušujte.

Nezapomeňte, pokud to risknete a půjdete do hor, vemte si pevnou obuv, nenáklánějte se ze strže, k vrcholu hory postupujte spirálou, zmijím se vyhýbejte a dodržujte pitný režim. Jo a to nejdůležitější, dívejte se pod nohy, ať nezakopnete.,...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANDRAS 19:41:46 12. 11. 2012
Andras.jpg
http://zpravy.idnes.cz/narizovani-prescasu-u-policie-de2-/domaci.aspx?c=A121112_132532_dom...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PECA 16:33:37 12. 11. 2012
Peca.jpg
Dnes v Hyde Parku Aleš Lehký
http://www.ceskatelevize.cz/specialy/hydepark/

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio