Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Larry DePrimo, polda se srdcem (REDAKCE)

Larry DePrimo, polda se srdcem
Larry DePrimo a muž kterému pomohl
Foto: J.Foster

Nedávno obletěla svět fotografie newyorského policisty Larryho  DePrimo, jak pomáhá nasazovat ponožky a boty bezdomovci přímo na Times Square. Tento moment zachytila na mobilní telefon turistka Jennifer Fosterová, která jej potom umístila na web newyorského policejního úřadu.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 02. 12. 2012
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 14:46:19 04. 12. 2012
Lukas Heinz.jpg
HAMMER [2012-12-04 05:50:23]: Asi tě nepřesvědčím, že za ztrátu domova mnozí z nich nemohou. Příklad: Zeměměřič: Druhotná platební neschopnost - prostě mu neplatili firmy za odvedenou práci a po zdaňovacím období přišla exekuce a on nemá žádné žijící příbuzné. Architekt - rozvod a ve stejněm období malá poptávka ve stavebnictví, navíc jde o člověka který umí tvořit ale v pratickém životě mu to moc nejde - měl svoji firmu, už ji nemá. Voják - příliš starý a mladistvě neprogresivní. vzhlešdem k tomu, že byl u rozvědky neuznali mu u ní odsloužené roky - tak se to dělá - výsluha minimální. Účetní - starší paní - uměla to na papíře, ale nerozumí si příliš s počítačem - označena za nepotřebnou. Právník - hazardní hráč, rozvod, a vyhazov z firmy (ano jistě my policisté jsme přece iminní vůči nástrahám hráčství, nebo že by ne??????). Strojní inženýr - tunel ve firmě a dnes chce každý fachmany u soustruhu, inženýrů je víc než dost. Pořád doufal že nebude potřebovat rekvalifikaci. No a skončil na ulici. Kdo z nás četníků je tak pružný, že by si ihned našel jinou kvalifikovanou práci????

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FRDY6 12:34:02 04. 12. 2012 blokovaný
default.png
HAMMER [2012-12-04 05:50:23]: 1.Je mne jasné,že budu během několika minut blokován a je mne to úplně fuk.2.S osobou Karl nemam společného vůbec nic(už delší dobu tady čtu,že to mam být já).3.K VĚCI,bezdomovcům trochu v rámci svejch možností pomáham od svojí puberty,kupuju od nich pravidelně časopis,řadě z nich jsem nakoupil jídlo,řadě z nich jsem dal staré oblečení(čisté a vyprané),atd.Angažoval jsem se i v pár případech dost nechutného zacházení s těmadle lidma a to nejen ze strany mužů zákona,ale i personálu v nemocnicích atd.Velká část těch lidí si za svou situaci nemůže,jejich situaci zavinila špatná politika v této zemi,jejich rodiný příslušníci atd.Řada těch lidí rozhodně nechce pít a žít na ulici,ale chtěj normálně ŽÍT.A co se týče těch,který nemaj zájem se začlenit,tak je to sice blbý,ale FURT JE TO ČLOVĚK a má právo na ŽIVOT!!!!To je všechno a doufám,že na hodně dlouhou dobu......

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 05:50:23 04. 12. 2012
default.png
LUKAS-HEINZ2 [2012-12-04 02:39:19]: Lukáši, to není cynismus, ale osobní brutální naprosto negativní zkušenost. Mimochodem: nikdy jsem nikomu z nich klepeta nedával, jednal jsem s nima když se ničeho špatného nedopouštěli.
Jaké to je být venku bez přístřeší v mínus dvaatřiceti jsem se na vojně na dvou cvičeních přesvědčil.
Jak píšeš o těch profesích, tak mě to taky zaráželo, než jsme se dobrali k tomu, že takový vysokoškolsky studovaný maník tu vysokou dělal jako tlačenku, nic neuměl a podle toho dopadnul.

Cynismus není to, že těm lidem a to všem je nabídnuta opakovaně pomoc a oni ji nechtějí. Pokud jsi se setkal s někým, kdo ji přivítal a nechtěl jen chlast, takové zkušenosti já nemám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 02:39:19 04. 12. 2012
Lukas Heinz.jpg
To Hammer a Gustav-zelený

Ja s těma lidma mluvím pokaždé když jsem ve službě. A to co říká Hammer je prachsprostý cynismus. Jsou mezi nimi lidé, a je jich hodně, kteří chtějí pracovat a většinou se po nějakém čase odrazí ode dna. Mluvil jsem s architektem, zeměměřičem, účetní, strojním inženýrem, právníkem, vojákem atd. a všechno to byli lidé bez domova. Potřebovali pomoc a byli za ni skutečně vděčni. Ono když se setkáš s lidmi bez domova jenom v okamžiku, kdy jim dáváš klepeta, pak je jasné, že se asi s těmi slušnými moc nepotkáváš. Zkuste si pánové s některými z nich promluvit třeba před armádou spásy nebo před nadějí. Budete se asi divit kdo všechno se může stát bezdomovcem. Nikomu to nepřeju, ale asi by mnoha policistům prospěla alespoň týdenní zkušenost, žít na ulici a nemít kam jít.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:03:11 03. 12. 2012
default.png
STARSKY [2012-12-01 23:09:27]: Sorry kámo, ale o nějakou polívku, kua tedy, neměl nikdy nikdo z nich zájem. Chtěli prachy na chlast. Nikdy nic jiného. A to nemluvím o jejich reakci na naše nabídky, abysme si jídlo strčili do prdele....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 00:46:05 03. 12. 2012
default.png
no je pravda,. že toto mne taky lehce pobavilo. Za ty odsloužené roky si pamatuju snad jen jednoho ze stovek těchto lidí, který zasloužil mé sympatie a případnou účast...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 08:01:27 02. 12. 2012
default.png
Tohle jsem ze začátku své kariéry dělal taky. Ne ale moc dlouho. Protože ti lidi nechtějí pomoct, zařizovali jsme jim jídlo, ubytování, bez odezvy. Další den byli zase tam kde předtím. Pomoci můžeš někomu, kdo o to stojí, ale kupovat polívku darebákovi, který si za nažebrané prachy pořídí jen chlast, nikdy! Nabízel jsem jim ubytování u mě na stavbě, uzavřené, bylo tam teplo, voda, jen by mi to hlídali, ani to jim nevonělo.

Na druhou stranu: když se můžu od svých osmnácti let pachtit každý den nebo i noc do práce já, může i každý jiný. Má stejně tak dvě ruce a hlavu jako já. Pokud nechce dělat, ať pro mě za mě klidně chcípne. A čím dřív tím líp. Zprávy o příchodu mrazů beru i tak, že mráz spolehlivě vytřídí bezdomovce. I to tupé zvíře si shání potravu a podmínky pro svůj život, jenom tahle individua vychcaně čekají kdo pro ně nežádán a nezván něco udělá.

A to nemluvím o tom, že jsou furt v nemocnicích a tam stojí jejich vyšetření obrovské peníze, aniž sami něco kdy mnozí až drtivá většina platili. Zeptejte se doktorů.

Nemám pro ně dneska nejmenšího slitování. Asfalt a hups!!!!

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu STARSKY 23:09:27 01. 12. 2012
Starsky.jpg
No je moc pekné co udělal kolega z new yorku. Nespočítal bych kolika bezdomovcům jsem koupil polévku a nebo koupil půlku chleba s máslem. Nikdo u toho nestal a nefotil to. Mylsí ž e je to pěkně ale není jediný polda co má srdce. Já osobně jich v Praze a i jinde znám dost, (myslím kolegů)
co to tak v sobě mají. A jsem na většinu svých kolegů v ČR hrdý. Jen si to tu nikdo nefotí. Já osobně to tak ani nepotřebuji. Těší me že to tak prostě je. :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYINGCZ 22:42:28 01. 12. 2012
DyingCZ.jpg
Lukáši nesouhlasim, takovejch organizací a ,,potřebných" jsou mraky, ty píšeš o tom dát málo, ale to chtěj všichni přece jen málo a pokud to budeš dělat , tak budeš mít prd, ať se stará vyšší třída (můžou to brát jako odpustky), ale chtít to po obyčejnejch poldech je zhovadilej humanismus dnešní doby, sami máme málo! To je jako s lidma v Africe, myslíš, že jim finanční pomoc vážně pomáhá, niko-li ti lidé umí jen natahovat ruku, ale oni by si měli naučit pracovat a nemnožit se jako králíci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:28:09 01. 12. 2012
Lukas Heinz.jpg
Chválím. Kdo by náhodou měl doma zbytečné zimní oblečení, tak v Holešovicích máme objekt Armády spásy. Stačí se zastavit

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio