Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Astma

Zdravím. O nějakých alergiích jsem se dočetl jakš takš dost, ale nikde tu nevidím téma konrétně o astmatu. Já mám lehké astma způsobené alergií na prach. Četl jsem nějakou zprávu že právě lehké astma už dneska není problém, ale zajímalo by mě do jaké míry? U "obyč" strážníka asi ne, ale co ty elitnější útvary jako zásahové jednotky, URNa apod.. Co se týče mě ani nevím, že mi něco je. U alergoložky jsem nebyl asi tři roky a nic mi není. Nemít to na papaíře tak se s tím vůbec nazaobírám. Astma mě trápilo hlavně tak do 12ti let. Sama alergoložka mi říkala, že můžu dělat vše bez omezení a je to tak. Nejsem ten astmatik, kterého si každý představí po půl kilometru běhu padnout v záchvatu. Mohl bych dělat i vrcholového sportovce a bez problému. Asi tak jako olympionik a astmatik Dvořák. Ale tohle všechno asi těžko budu někomu při prohlídce vysvětlovat, nebo mě spíš nebude poslouchat (nebo věřit). Díky za odpovědi.
BORGI :: Datum založení: 29. 03. 2013 :: celkem 6 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GHOST-COP 23:18:53 15. 12. 2014
default.png
Astma na papíře problém není. Ten z něj dělají přijímací lékaři. Astma bez projevů, pod kontrolou problém není. Proto tak lze přijmout do služebního poměru k BS "astmatiky" i do I. kategorie zdravotní způsobilosti. Bohužel třeba v AČR na to ještě nepřišli, ale tam jsem ještě schopen pochopit, že chtějí jakési "supermany", s ohledem na možné mise. Ovšem i zde zcela zdraví člověk netknutý alergií může při výjezdu zažít velké problémy. Chybí trochu individuální přístup a záleží také, na koho narazíš. Jestliže skutečně problémy nemáš a neprošel jsi přes odvolání, tak nám tady kecáš. A jestliže nám nekecáš a máš čas, prachy a chuť, tak jdi do soudního sporu, který dle mě vyhraješ - toť můj neodborný názor. Ale počítej s tím, že PČR je výběrová organizace, takže i pokud docílíš toho, že vším projdeš, tak tě stejně nepřijmou, když jim půjdeš po krku nebo si tam neoficiálně řeknou stop každému, kdo má v papírech astma (zdůrazňuju v papírech a bez příznaků).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SPLIT05 00:48:45 15. 12. 2014
default.png
SPLIT05 [2014-12-15 00:47:03]:
Jo a na žádnou spirometrii mě neposílali.. jenom chtěli poslat poslední zprávu z kontroly z alergologie..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SPLIT05 00:47:03 15. 12. 2014
default.png
DAJJ [2014-12-13 18:49:31]:
Jasně, není astma jako astma.. ale nemyslíš, že kdybych na tom byl špatně, tak nemám šanci zvládnout náročnou fyzickou průpravu, kterou výběrový kemp zahrnuje? :) I po odvolání a napsaní zprávy přímo od lékaře z alergologie, kde popisuje, že nejsem nijak omezován a aktivně se věnuji od mala fotbalu.. nechápu to :) Na ničem jiném jsem vyhořet právě nemohl, neboť mi to personalisté takto řekli ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAJJ 18:49:31 13. 12. 2014
Dajj.jpg
SPLIT05 [2014-12-13 02:05:25]: Neni astma jako astma a taky zalezi, jakou diagnozu ti napsal obvodak do vypisu a nebo jestli te poslali na spirometrii po tom, co se jim nezdal RTG plic. A taky jsi mohl vyhoret na necem uplne jinem ;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SPLIT05 02:05:25 13. 12. 2014
default.png
Rovnou radím astmatikům, pokud chcete jít k policii ČR, neztrácejte čas a peníze pro několika měsíční "mission impossible".. a zkuste raději něco jiného.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SPLIT05 02:02:27 13. 12. 2014
default.png
Ahoj, podělím se se svou zkušeností.. Přeskočím kroky výběrového řízení (podání přihlášky, úspěšné projití psychotestů, pohovoru, výběrový kemp - fyzické testy + další psychotesty). Všechny tyto části jsem zvládl, fyzické testy dokonce snad 3. s nejlepšími výsledky, kde "vylětělo" více jak polovina zúčastněných (z 30).Nicméně léčím se s astmatem, ale nemám žádné omezení, sportuji a dělám vše naplno bez problémů.. A i přesto všechno, že jsem VELMI NÁROČNÝ výběrový kemp zvládl bez větších fyzických potíží, mi nebylo umožněno přijetí do služebního poměru a to až po vykonání všech kroků a absolvování následné zdravotní prohlídky..
To vše trvalo cca 4-5 měsíců a na nejméně vyhazující části (zdravotní prohlídka) mi přijde vyrozumění, že nejsem způsobilý?? Byl jsem v šoku a rozčarován z posudku!!
Kdo jiný by měl projít, než psychicky a fyzicky velmi zdatný člověk??
Jsem naprosto zklamán koncepcí a přístupem systému nebo jak to správně nazvat, že nezmíní podmínky přijetí bez alergiků už na začátku, abych si mohl ušetřit čas i peníze pomalu půl roku.. Potom je naprosto zbytečné absolvování celého výběrového procesu!!

Chápu, podmínky jsou potřeba nastavit, ale i když je člověk zvládne, stejně dostane STOPKu aniž by byl předem upozorněn na tuto problematiku?? Naprostá neprofesionální přístup.. Astma má dnes kde kdo..
Když jsem viděl, jak malá je úspěšnost dostat se přes psychotesty a fyzické testy, (a i přesto astmatiky i jen lehké, avšak kvalitní potenciální pracovníky) vyřadí, jsem velmi zvědav, kolik lidí chtějí k PČR tímto stylem dostat..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio