Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Četnictvo v roli ochránce prezidenta republiky (REDAKCE)

Četnictvo v roli ochránce prezidenta republiky
Edvard Beneš
Foto: Wikipedia.org

Ačkoliv se nám bezpečnostní situace v éře 1. republiky může zdát z dnešního pohledu téměř idylická, jde při bližším pozorování doby našich pradědečků o hodnocení povrchní. Mladý stát se svou suverenitou v roce 1918 získal rovněž řadu vnějších i vnitřních nepřátel, kteří se nezdráhali využít jakýchkoli prostředků, aby dosáhli svých politických či osobních cílů. Účinným nástrojem politického boje se již dlouho před sarajevskými událostmi v roce 1914 ukázal být atentát, a proto se zejména ochrana hlavy státu stala jedním z důležitých úkolů československého četnictva a policie.

Autor: Pim Burger
Publikováno: 02. 05. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HONZAD 00:04:39 06. 05. 2013
honzad..jpg
cece, hammmere, tohle prece tady nemuzes psat!! a jsou k tomu hned dva zasadni duvody:

1) dr.Benes se preci podle zakona "zaslouzil o stat"! A tento zakon prohlasovali zejmena poslanci CSSD a KSCM, tedy poslanci stran ktere voli vetsina zdejsiho ctenarstva. Takze tyhle tve nepochybne unahlene a dokonce se obavam takrka rebelnatske myslenky, to si beres ale prilis velke sousto! :-)

2) Neco me rika ze tve drza a nactiutrhacna slova popudi jeste navic i pana autora, PimaBurgera... A pokud ano, tak sis to kamarade moc peeeekne rozlil, teda!! :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:38:25 03. 05. 2013
default.png
OFF TOPIC: Já když vidím uječeného Beneše, otevírá se mi kudla v kapse. Dočetl jsem od Ivanova Baťu a taky od Richtera jeho čtyřdílné dílo o východním odboji. Pět let života v trapu jak mě to nadzvedlo.

On to nebyl jenom zbabělec, ale i obyčejný morální krypl. Měli jsme neuvěřitelnou smůlu na tohoto hocha v té těžké době, tam by se snad i mentálně postižený zachoval líp. Tento prezident byl sice demokraticky zvolený, ale ubožák. Nemůžu ani říct lump, ubožák.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio