Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Platy u PČR

Dobrý den, rád bych se zeptal Vás, zkušenějších z oboru, jestli je dobré stát se v dnešní době policistou. Všude čítám o ubírání peněz, přesčasech zadarmo apod. Jaký je vůbec plat řadového policisty s maturitou, jaká je šance a kariérní postup atd. Díky za odpovědi.
RADEKMINI :: Datum založení: 08. 05. 2013 :: celkem 32 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 16:43:11 09. 07. 2013
default.png
BORIK2 [2013-07-09 09:56:35]: Jo, tak já to dělal všecko v rámci etického kodexu celých těch dvacet let a měl jsem takové kulové, že o tom nechci ani mluvit. Etického kodexu se nikdo ještě nenajedl, kašli na výčitky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:35:07 09. 07. 2013
default.png
KARL [2013-06-25 00:12:47]: Jo, ještě ale nutno uvést, že zodpovědnost zedníka nebo toho krumpáčníka je nula, vzdělání nula, nároky na něj nula, atd atd a porovnat to s prací poldy. Proto říkám: tato společnost policii evidentně nechce, ať se teda chrání sama.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BORIK2 09:56:35 09. 07. 2013
default.png
Mám dnes naslouženo již přes 17 let a vím, že dneska bych už k PČR nenastupoval. Kdyby nic jiného, jezdím po venku, učím se jazyk a pak hledám uplatnění, ale k PČR už ne. Za stávajících podmínek a platu se rodina živit nedá, pokud máš vystupovat jako společenský vzor.
Málo peněz za hodně muziky řeším různými způsoby,ale ani jeden není v rámci etického kodexu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 00:12:47 25. 06. 2013 blokovaný
Karl.jpg
HAMMER [2013-06-06 06:18:22]: Příklad jsem uvedl dobrý. Jen jsi to špatně pochopil. Prostě drban se základním vzděláním, které ukončil po 6 letech, protože dva ročníky opakoval, má dnes u krumpáče nebo jako přidavač na stavbě víc, jak polda s maturou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:18:22 06. 06. 2013
default.png
KARL [2013-06-06 00:20:19]: To je blbost co píšeš! Tak se dá makat dva týdny a jsi hotový. Dá se to táhnout tři měsíce, ale v mizerném tempu, úkol neúkol, pak už je plat mizerný. Navíc srovnáváš koše s baňama: oni mají úkol, ten udělají a pak tři měsíce nic nedělají. Bav se o platu, kde děláš soustavně, ne nárazovky. Uvedl jsi špatný případ. Uveď klasika zedníka se vzděláním urychlovací pomocný institut, nažraný denně jako kára a má víc než polda se všema nárokama na jeho službu. Pak sice přes zimu nemá nic, ale to znamená ofiko nic. Pak dělá jen melouchy.

Ale bavíme se o ničem: hlavní problém je, že není nijak hodnocena dobrá práce poldy, jen čárečky a řiťolezectví.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 00:20:19 06. 06. 2013 blokovaný
Karl.jpg
HAMMER [2013-06-05 18:21:31]: Co jste dělali vy, je mi jedno. Ti cigáni makali, protože to měli v úkole.Takže žádná flákárna. Přesto mají víc, jak policajt. A toto je téma plat u Policie a ne, o tom kde se kdo flákal.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:21:31 05. 06. 2013
default.png
KARL [2013-06-03 18:49:36]: Ale kuš, záleží na zakázce, v jaké roli jako firma jste, pokud je to "dodělávka" po firmě, která to "složila", tak jsou tam takové rachoty, my jsme třeba minulý podzim makali tři měsíce v kuse na jedné zakázce do půl šesté... no makali, ono jsme se tam všichni na té stavbě od malířů až po stavoše ploužili jak lemry a čekali na konec šichty, tenhle systém je docela kontraproduktivní. Víc práce se neudělá, spíše hodně míň.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 18:49:36 03. 06. 2013 blokovaný
Karl.jpg
HAMMER [2013-06-01 07:20:10]: Pleteš se chlape. Makají PO - NE do doby, až je celá zakázka hotová. Po absolvování ZDŠ se sedmi třídami, má tento černý drban víc, jak já vyučený, následně s maturou. Kde je to rozlišení zodpovědnosti a kvalifikace? Plat u Policie, oproti Německu, Rakousku atd., je směšný. Tady se nedá mluvit o nějaké srdeční záležitosti. Tou, rodinu neuživíš. Takže jsem od nástupu k Policii odradil i synovce, který úspěšně absolvoval jak psychické, tak fyzické testy. Proč by měl elektrikář vysokého napětí, s ohledem na vzdělání, jít finančně dolů? Tím netvrdím, že jsou policajti blbci. To jen pro vysvětlení, pokud by to tak vyznělo. Pokud má někdo řemeslo a dobré řemeslo, v dnešní době se rozhodovat, jestli vstoupit do státních služeb, nebo zůstat u svého oboru, je kardinální risk. Za stávajících podmínek a režimu, je to nesmyl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 20:58:48 02. 06. 2013
default.png
YOUNGSTER [2013-06-02 17:53:56]: Jo, ještě jsem vynechal jednu podstatnou věc: když jsem v roce 2007 seznal, že toto už teda ne, samozřejmě jsem z odchodu od policie měl lufty, v podstatě nic jsem neuměl. Rychle jsem si dal dokupy co obnáší moje řemeslo kterým jsem se vyučil, že je tam málo lidí a moc práce a to celoročně, začal jsem se šprtat předpisy (nechci ani říkat kudla jak těžké to bylo, protože od dob co jsem se vyučil se změnilo komplet názvosloví, já když to četl, vůbec jsem nechápal o čem se mluví) a začal jsem dělat melouchy, protože jsem se musel nějak zacvičit a co je lepší než se hodit do vody a plavat.

Tak jako přede mnou říkali hoši, co odešli, abych se toho nebál, že policie není rozhodně pupek světa a nic tím nekončí, tak chci dodat sebevědomí těm ostatním zbývajícím, kteří vidí, že to už dál nepůjde a chtěli by někam pryč.

Jinak s těma platama to jo, to máš recht, s platem četníka v Praze nouze s bídou, to je jasné. Na vesnici koupíš za 800 klacků tak leda ruinu, kterou musíš za další mega komplet předělat a ještě k tomu svépomocí.

Město má samozřejmě větší anonymitu ale že by CP šlo do hajzlu, to ne. Staří četníci měli svoje známé a informátory i ve velkých městech a když měli oni, nevidím důvod (mimo neschopnost vedení) aby měli i dnešní. Na vesnici taky nemáš všechny ochotné spolupracovat.

Samozřejmě na vesnici se všichni znají a snáze se tam objasňuje, všichni si vidí do talíře. Ve městě ne, tak je tam větší binec. Policie s tím má pramálo společného.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu YOUNGSTER 17:53:56 02. 06. 2013
default.png
HAMMER [2013-06-01 15:06:19]: Tak to jo, pokud je to pro tebe taková srdcovka, lze to chápat:) Já jen, že bych po odchodu asi netrávil tolik času rozmlouváním a nadáváním, pokud bych k tý práci měl tak vřelej vztah, ale to je tvoje věc, jen mě zajímala tvoje motivace. Nicméně jak napovídá můj nick, jsem mladej, u firmy jsem chvilku, třeba to časem uvidim jinak.
No tak bavíme se primárně o platech, rozdíl mezi platem četníka v Praze , krajskym městě a na vesnici ve stejný hodnosti není tak dramatickej, jako náklady na život. Byt, co stojí v Praze dvě-tři mega, je v krajskym městě lehce přes meloun a na vesnici kupříkladu za 800 klacků, pokud jde o vyloženej zapadákov, tak i míň. Na to nepotřebuju ochutnávat, to jsou kupecký počty. O samotnym výkonu služby jsem nemluvil, ale budiž - je jasný, že větší města jsou na tom pravděpodobně líp, co se týče benzínu, vozovýho parku apod. V případě většího průseru v tom člověk nezůstane sám, karierní postup je taky reálnější. Funguje větší anonymita, na druhou stranu tim pádem končí community policing. Nezpochybnitelná je taky větší kriminalita v městský zástavě. Moje zkušenosti, co mi předali sloužící různě po republice, jsou asi takový - čim větší město, tim víc práce, byť zajímavější, víc buzerace, větší kontrola apod. Proč chce asi většina sloužících přestupovat z Prahy ven, ale málokdy chce někdo dovnitř..?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio