Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Online přenos: debata o prvním roce GIBS (REDAKCE)

Online přenos: debata o prvním roce GIBS

Otevřená společnost, o.p.s. ve spolupráci s firmou Pozitiv, s.r.o. přináší online přenos avizované debaty nad prvním roke fungování GIBS, kde vystupujeí ředitel inspekce plk. Bílek a Václav Láska, bývalý kriminalista a nyní advokát. Začínáme ve čtvrtek od 17 hodin.

Autor:
Publikováno: 05. 06. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CEMAN 06:04:23 09. 07. 2013
default.png
Zajímalo by mě, kdo toho ptáka vymyslel. Také by mě zajímalo, kdo vymyslel heslo "pomáhat a chránit". Je tak obecné a zavádějící, že práci policie vůbec nevystihuje. Něco mi ale říká, že to bude ze stejné kuchyně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 23:50:06 04. 07. 2013
default.png
CEMAN [2013-06-29 13:01:13]: Nikdy jsem si nemyslel, že bude někdy někdo tak blbej, aby si tohohle ptáka dával do znaku. Ten ostříž na ně úplně sedí. Ty smyly, ta rychlost, obratnost a všechno to řídí nervové centrum o něco větší než hrášek. Podle toho taky ta inteligence.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:46:32 01. 07. 2013
default.png
Přesně! Policie má místo managementu nedostudovance, kteří všechno vyprdolí na veřejnosti a veřejnost to samozřejmě ve své prostotě nechápe, jako že samočistící funkce v policii funguje. Veřejnost a média otevřenost (nebo spíše až bych řekl debilitu) policejního vedení berou jako senzace, jako důvod ukazovat na ty druhé co dělají za binec (přitom každý Čech krade jako straka) a odvádět pozornost jinam nadále policii dehonestovat.

Je asi nemožné králíčkům, co tuhle firmu vedou, vysvětlit, že mezi otevřeností a sebedestrukcí je velmi tenká hranice. Prostě na veřejnost nepatří spousty věcí včetně praktik tajných služeb atd atd. Podívejte se na armádu, jak od ní novináři nedostanou ani slovo navíc. Jak si armáda pere svoje špinaové prádlo sama, v drtivé většině tedy.

Kdyby nebylo inspekčky, ve službě bysme zvlčeli. Kdo si tohle nepřizná, nemá sebereflexi. Polda má docela slušné pravomoci a možnosti k tomu, aby velice snadno zabřednul do bahna. Inspekčka je jedním z velkých strašáků aspoň takových blbců, jako jsem já. Ty ksindly ve stejné uniformě, kteří se jí nebojí, už jaksi nepovažuju za kolegy. Vybírat od lidí s deseti tisíci čistá ruka měsíčně dvě kila za lékárničky systémem: buď pět s bločkem nebo dvě bez bločku, to je loupežník. Rozdíl nevidím ani v praxi méně peněz za pokutu hotově, více na složenku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CEMAN 13:01:13 29. 06. 2013
default.png
HAMMER [2013-06-27 06:05:44]:
Mně stačilo, co přišlo za aktivisty nepolicisty na tu debatu.

U PČR jako všude jinde vždycky byly a budou černé ovce. Proto má bezpečnostní sbor nebo stát učinit taková opatření, aby se jejich stádečko nezvětšovalo. Budiš GIBS Souhlasím, že v řadách policistů a jiných příslušníků je kontrola dodržování zákona velmi důležitá, ale musí být přiměřená a vykonávaná kvalifikovanými lidmi. Co v této problematice postrádám je prevence. Žádná není. Spíše naopak. Policisté byli opakovaně postaveni při snižování finačních prostředků nebo změnou služebního zákona do situace, kdy porušení zákona pro některé mohlo být v ten okamžik přijatelné východisko, protože se ocitli ve složité situaci a právem se cítili podvedeni. Kdo slouží déle, těch okamžiků zažil víc. Mnoho policistů muselo zákon porušit jen tím, že si našli vedlejší zaměstnání.

Na internetu má GIBS svoje stránky. Ve znaku má ostříže s ostřížím zrakem a propaguje zde své akce s články, které mají i svá jména a některé obsahují videa se zadržením policistů. Bylo by to hezké, kdyby se nejednalo o státní instituci, kdy vlastně stát jako úspěch této instituce propaguje bordel, který má v jiné instituci. Takhle se asi získává ta důvěra. Dávat veřejnosti soustavně informace, jaký je tady strašný bordel, aby tomu asi uvěřili. Myslím, že to se podařilo na výbornou. Otázkou je, kdo o tyto informace vůbec stojí.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:05:44 27. 06. 2013
default.png
CEMAN [2013-06-26 10:24:35]: Značnou částí občanů, jak zmiňuješ, jsem za ta léta vypozoroval 99%. A jak píšeš, lidi bohužel podléhají médiím. Co jim novináři nakukají, tomu věří. Pamatuju doby, kdy novinářům něvěřil nikdo a vypadalo to, že jsme inteligentní národ. No, bohužel, nejsme.

Jinak bych řekl, že pláčeš za lidi oblečené ve stejné uniformě ale smýšlející poněkud jinak než ty sám. Se žádným z nich by jsi na panáka nešel. Je nutné připustit, že policie musí být čištěna a že se musí bát zneužívat své pravomoci, protože ještě za mého působení to "stálo za to" a dneska to nebude lepší. Já říkám, že pokud si manageři ze své pozice "všemocných králíčků" dovolují to, co si dovolují, nepracuje GIBS dobře. Můj názor.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CEMAN 10:24:35 26. 06. 2013
default.png
Veřejná kontrola je úsměvná, když značná část občanů žije v právním bezvědomí bez znalosti problematiky policejní profese, ale mají damoklův meč GIBS, který si policistu vezme do parády. Teatrálně ho zatkne komando ustrojené jak bankovní lupiči veřejně na ulici ještě v uniformě, aby to všichni kolemjdoucí viděli a potom se s tím chlubí jak s trofejí na svých stránkách. Jestli se takto dělá profesionální práce a získává se tak důvěra občanů v policii, tak nás dřív všechny zavřou.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAVE136 12:33:34 12. 06. 2013
default.png
Pěkná debata. Děda nebyl až tak špatný, ale měla být jeho "show" ukončena dřív, škoda 20min.. Arogance pana Bílka je neuvěřitelná. Pan Láska byl velice věcný a měl pravdu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VITECZEK 20:21:40 11. 06. 2013
default.png
není ten vůl jak tam mluví o kamerách ten samej, kterej to prosazoval tady na foru?:D

bohužel si nemůžu vzpomenout na nick:(

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:27:50 08. 06. 2013
default.png
Zajimavá diskuze, akorát neměla by být zneužívána k zviditelnění některých údajných poškozených ke své vlastní prezentaci. Shrnu to asi tak. Arogance-moc, odbornost-dnes již na druhém břehu, pomýlený děda, kterému by prospělo vzhledem ke svému nasazení v oblasti práva, složit se a zaplatit alespoň rok na právní fakultě, dotčená anarchistka, profesionální policista, zneuctěný odborník, který asi nezvládl psychostesty k policii či armádě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 00:22:38 08. 06. 2013
Pim Burger.jpg
Hodně zajímavá diskuze, především co se testu integrity a naznačeného způsobu vyšetřování týče - zvláště nefunkční počítače a naznačené rozhodování od stolu.

Pro příště by to ale chtělo ještě důrazněji zkorigovat diskuzi, popř. nechat otázky z pléna účastníky napsat, protože ten starší muž tam zabil snad 20 minut, přičemž některé otázky zůstaly trochu stranou.

Osobně by mě zajímalo, k čemu testy integrity vlastně slouží. Ředitel Bílek tam zmínil, že se používají, pokud je policista podezřelý, že už něco udělal. Co když něco udělal nebo dělá, ale testem integrity projde? To se pak vyšetřování zastaví nebo co z toho?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio