Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Ministr Pecina chce nárůst počtu příslušníků i rozpočtu rezortu (REDAKCE)

Ministr Pecina chce nárůst počtu příslušníků i rozpočtu rezortu
ilustrační
Foto: redakce

Dne 12. července 2013 se nový ministr vnitra Martin Pecina setkal s vedením policie v čele s policejním prezidentem plk. Martinem Červíčkem. Ministr představil svoji vizi vedení resortu vnitra a ubezpečil představitele policie o podpoře jejich práce.

Autor: redakce
Publikováno: 17. 07. 2013
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PECA 09:41:50 12. 08. 2013
Peca.jpg
Před asi dvěma měsíci ze dne na den odešel kolega, našel si novou práci.Jelikož se nadále stýkáme, říkal mi, že první dny po těch letech jsou nejhorší.Po necelém měsíci tvrdí, že už by se nikdy v životě nevrátil a jediné, čeho lituje, že to neudělal už dávno dříve. Další zkušený kolega odchází na konci tohoto měsíce. Na současnou administrativní zátěž je nás dnes 19 i s vedoucími, dříve nás bylo 28. Podle manažerů vše funguje, takže je vše asi jak má být... Nedávno mě pobavila zpráva GIBSu, která se pozastavuje nad tím, kolik policistů páchá trestnou činnost úvěrovými podvody, či podvody celkově a další TČ. Co je na tom tak zarážející? Nově by se údajně v ZOPkách měli učit nově nastupující hospodaření se svými mzdovými prostředky. Pokud se někdo dostane skutečně do ekonomických problémů, tak mu policie může poskytnout policejního psychologa! To je veliká paráda :-) Takže mi dvakrát po sobě snížili velmi razantně mzdu, práci chtějí dvojnásobnou, kladou nám samé "klacky pod nohy" a nakonec to vyřeší psycholog. Nevěděl jsem, že to má tak jednoduché řešení. Dvakrát po sobě jsme u nás obdržely nové posily z řad mladých dívek, jenž samozřejmě všechny utrpěly úrazy a jsou na mateřských. Náš vedoucí je nepoučitelný a nechal si přidělit další mladou holčinu. Inu kdo chce kam...Pan Pecina to asi s PČR myslí dobře, jenže výsledek asi bude předem znám. Stejně tak si nedělám žádné naděje z jednání NOSu s p. Rusnokem a p.Pecinou, i když se odbory určitě snaží. Více na www.nosp.cz, kde jsou k tomu zprávy z jednání. Už tři roky mě lanaří kamarád k němu do nadnárodní společnosti a já blbec si stále říkám,...vždyť to znáte.Hezký den všem

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BKAUPA 10:56:46 07. 08. 2013
default.png
Tak to mě pan ministr Pecina opravdu uklidnil a vlil mi do žil skutečný optimismus!
Jenže!
Za prvé: dostane vláda důvěru? Nechci být špatným prorokem ale nejsem si vůbec jistý. V případě té horší varianty je to ministr do zítřka. Z druhé: Jak dlouho je to, co policistům sebrali 10%!!!!!????? Proto mě nejistá naděje na zvýšení platů v nejlepším případě o 5 % opravdu pobavila!
Jen se podívejte na své výplatní pásky! Vždyť jsme nominálně na úrovni před šesti lety!!! A kde je reálná hodnota platů při všem zdražování. Možná jako před lety deseti. Takže vidina pěti procentíček není pro mě nijak lákavá. Tady to píšu slušně ale doma jsem velmi sprostý, když dojde řeč na téma našich platů. A vůbec mi ještě náladu zlepší, když od dobře placených manažerských funkcí slyším větu: Nelíbí se ti tu? Nikdo tě tu nedrží. Ale jak mám do prkenný vohrady živit rodinu???? a dětem zajistit řádnou výchovu a podporovat jejich koníčky????

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BJ 19:45:05 06. 08. 2013
default.png
Něco na tom předávání zkušeností bude: Mladší kusy 10 let a méně už neberou :), a co se týče zkušenosti už jen vyhořeli a na rozdíl od těch ,, starších kusů,, neustále nevykřikují, že už jsou ve službě dlouho aby dělali to či ono: doplní si každý sám.
Komunikace mě osobně šlape dobře a ikdyž jsem ,, policista potížista,, práce mě baví a mám výbornou zpětnou vazbu.
Svůj příspěvek jsem napsal pro ověření právě toho co je všeobecně známo :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:07:11 03. 08. 2013
default.png
BJ [2013-08-02 11:08:33]: Já ti to řeknu přesně: policie nedělá policejní práci, ale pořád jen politiku. "Ministr navýší počty policistů" (leda tak hubou a to jsme slyšeli už my tak dvacetkrát) je věta, která nepatří policistům, ale spíše pitomé veřejnosti, aby jí zavřela hubu. Policie ani nadále nebude dělat svoji policejní práci, protože za těch sedmdesát let, co dělá jen politiku, to už prostě nikdo neumí. Policie umí samozřejmě jakž-takž represi, ale v prevenci je naprosto marná. Represe je ale něco jako sběr hovínek za vpředu jdoucím psem, pes furt sere a my to za ním jako blbci sbíráme a on sere víc, pak se k němu přidá další a my to sbíráme a někdo nám řekne, že to musíme sbírat tak a ne tak....
Prevence je kopnout toho psa po prvním hovínku do zadnice tak, že mu na další hovínko přejde chuť.

Všechny tvoje tři body samozřejmě jsou snad všem mimo vedení jasné a řeknu ti sladké tajemství: v různých podobách se omílaly opravdu celých těch dvacet roků, co jsem se motal u této práce. Bez jakéhokliv výsledku. Tohle tady píšeš jen proto, že došlo k přetržení kontinuity předávání zkušeností a výcviku odchodem zkušených kusů, protože kdyby tomu tak nebylo, věděl by jsi to dávno a jako samozřejmost a věděl by jsi, že děláš marnou práci.

Jinak: co ti brání s lidma komunikovat? Víš kolik věcí se tím vyřeší samo a jak sám sobě usnadníš práci?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BJ 11:08:33 02. 08. 2013
default.png
Víc policistů , může mi někdo říct k čemu ? Aby mohlo být víc koordinátorů, velitelských pozic jejich sekretářek atd.
Je potřeba investovat
1) Do lidí: vzdělání a rozvoje nás výkoných ( to je cesta k sebejistotě kterou poslední dobou moc nevidím)
2) Do vybavení: bez kterého bohužel v dnešní náladě ve společnosti některé TČ prostě neprokážeme a přitom leží ve skladě dokud neprojde záruka.
3) Do spolupráce , státní zástupce obtěžujeme, lékaře přetěžujeme, orgány měst nezajímáme a přitom je to jenom o komunikaci.
Máte vizi, fajn, je k ničemu, přestěňte krafat a začněte makat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:50:29 29. 07. 2013
default.png
"Dne 12. července 2013 se nový ministr vnitra Martin Pecina setkal s vedením policie v čele s policejním prezidentem plk. Martinem Červíčkem. Ministr představil svoji vizi vedení resortu vnitra a ubezpečil představitele policie o podpoře jejich práce."

Tak to abys věděl, jak přesně to bylo myšleno. Kdyby jsi to třeba nějak nepochopil, tak ubezpečil představitele policie (a to nejsou jaksi řadoví) o podpoře jejich práce. Ne řadové o podpoře jejich práce. To je sakra velký rozdíl. Protože práce představitelů policie je kydat blbosti, kdežto práce těch dole je nějak zachraňovat co se ještě dá a jde.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZELENA-SVESTKA 11:55:54 28. 07. 2013
Zelená švestka :-).jpg
Navýšení počtu policistů na ulicích se jim nikdy nepovede. U nás zrušili 2 tabulky (1 rádoby koordinátor na ÚO a 1 PIS) a pro tyto lidi se našla ihned tabulka ve výkonu na SKPV a dělají to co předtím.
Tedy imaginárně snížili počet policistů v nevýkonném sektoru ale reálně snížili výkon, neb právě tyto tabulky jim dali. A tak je to všude.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio