Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Ekonomie a účetnictví u policie

Ahoj, v letošním roce jsem dokončil ekonomickou fakultu na VŠ (magisterské studium), kde jsem se zabýval především účetnictvím (všemi druhy, jako IRFS, neziskovky, Č. standardy, man. účto atd...), podnikovými financemi a celkově ekonomickou oblastí. V soukromém sektoru vás ovšem bez praxe nikde nevezmou (pokud někde není tatínek/maminka...), ve veřejném sektoru je situace v mém oboru naopak taková, že vás vezmou max někam na metodika, kde máte 15-20 žen (jsem muž) a tabulkový plat nějakých 14-15tis. s minimální šancí kariérního růstu. Proto jsem si řekl, že to zkusím u policie. Nejsem žádný ranař, samozřejmě přes fyzický testy jsem se dostal, nicméně nějaké výrazné fyzické předpoklady nemám. Moje otázka zní, jakým směrem se tedy po ukončení ZOP vydat, jsem smířený s tím, že nějakou dobu budu muset být na nějakém místním oddělení (budu se snažit najít spíše nějakou klidnější oblast, určitě ne centrum Prahy, kam jsem byl přiřazený od personalistů), nebráním se práci na ulici, nicméně prostě nějaké výjezdy na 158 apod. to prostě není pro mě, na to prostě nemám předpoklady, rád bych se prostě v budoucnu zaobíral hospodářskou kriminalitou, kontrolou, účetnictvím... a ideálně samozřejmě ne v horizontu 10ti let... co tedy s tím, zvolil jsem kariéru u policie dobře? :-)
AJAJAJAJAJ :: Datum založení: 04. 10. 2013 :: celkem 4 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 12:39:46 06. 10. 2013
default.png
Na hospodářské kriminálce by jsi uplatnění určo našel, máš ekonomické vzdělání (jak jsi ho udělal a co skutečně umíš neřeším, ale pokud nebudeš fakt hodně dobrý, drbani si s tebou vytřou akorát zadele), ale to je asi tak polovička toho, co potřebuješ. Druhá půlka je naučit se být četníkem a to bez ulice nepůjde. Musíš vědět, co můžeš čekat od ulice (četníků v terénu) na různé dožádačky (neděláš všecko sám, potřebuješ součinnost se základními útvary - aspoň za nás to tak bylo, kriminálka dojela na obvod, nabrala rozumy co a kde a kdo a s kým a pak už jen sklidila ovoce a o tom to je), nesmíš se nechat prostě ojebávat zespoda kecy jak nic nezjistili a tak, musíš jim umět úkoly uložit tak, aby jim bylo jasné, že tě neošulí, že jsi profík.
Pak budeš muset ustát tlaky shora a skutečnost, že jakmile nedejbože ukážeš, že znáš, umíš a umíš taky makat, začneš dostávat případy za lemply kolegy, kteří ovšem budou jednak hovno dělat, protože budou hovno dělat, budou mít spousty času tě pomlouvat a co nejhůř, budou brát naprosto ty samé prachy jako ty. Ty si budeš tahat práci domů, rozpadne se ti soukromý živit pokud nemáš naprosto báječnou babu, co chápe, že tohle není práce, ale 24 hodinový pakec, takže se kolem ní nebude nikdo točit jak to odmalička čte v pohádkách o princeznách, což už je ale vlastně chlap. :))Ve čtyřicíti první infarkt (ne skutečně si nedělám srandu) a další samá pozitiva sociální jistoty.
Děcka ti budou říkat strýcu a doma všecko bude padat na hubu od auta po střechu.

Pakliže to nechceš dělat jak máš, můžeš zabrousit mezi ty, co pomlouvají těch pár maníků, co sice maká, ale ještě má jednu zajištěnou věc: nikam výš se nedostane, od vedoucího nedostaneš kladné hodnocení, to dostanou jen lepmlové, aby se jich zbavil. Znám desítky případů jen ze svého okolí. Schopné četníky nikdo nikdy nikam nepustil.

Třetí cesta: natrefit na normálního nadřízeného, který má nad sebou aspoň podobného - to jsem za dvacet let praxe nezažil. Bez toho se nikam nahoru jen se svýma schopnostma nedostaneš.

Čtvrtá cesta: anální speleologie, kamarádíčkové, rodinkaření. Nejpoužívanější cesta u PČR, všechno je tam pro lidi, co nic z toho nemají, zasekané. Navíc, jak brzy poznáš, si budeš muset pácháním trestné činnosti zašpinit ruce, aby jsi si nemohl vyskakovat až uvidíš, do jakých sraček jsi vlezl a budeš s tím chtít něco dělat.

Takže tak: asi zvolíš tu jednodušší cestu, zařadit se, nesnažit se, nekomplikovat si život a nikomu taky nepomoci. Tak tam ani nelez, na takové platit daně skutečně nechci. Těch je tam už teď jak když nasere a rozšlape.

Mimochodem: holka hned po Baťově universitě vyhrála konkurs k Moravským naftovým dolům jako účetní, kdy plat jejího přítele a mého pracovního parťáka ve výši 15 tisíc čistá ruka měsíčně je proti jejímu platu jen drobným kapesným. Vyhrála to jen tím, co uměla. Co Babiš, ten bere takové lidi. Baťa taky. Myslím schopné, co něco umí a mají chuť.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KRT-K 17:46:20 05. 10. 2013
default.png
Tak já osobně bych flintu do žita neházel a na rovinu, asi mě kolegové podpoří, na tebe budem koukat raději, když si prošlápneš od počátku to svoje, než abys nastoupil a bez znalosti ulice dostal vysokou frčku a šel velet, jako je dnes zvykem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AJAJAJAJAJ 10:56:30 05. 10. 2013
default.png
Tak za klidný části Prahy si představuji ty vilové oblasti alá Ruzyně, Zličín, Střešovice atd... přeci jenom tam to asi nebude jako někde na P-1,2,3...

Ono mě právě na tom láká fakt, že přeci jenom mnoho lidí s mým vzděláním se k policii asi nehrne, přeci jenom lidi co mají třeba Akademii těžko budou mít praxi s účetnictvím a ekonomií jako mám já 9 let (SŠ+VŠ) a přeci i u policie musí být nějaký rozpočty, finance, účetnictví... otázka je, jestli mají zájem si takhle někoho vybrat už od začátku, nebo to jsou jen nějaké rádoby hezké představy a realita je taková, že na taková místa jdou lidi klidně bez vzdělání, z venku, ale kamarádi a příbuzní nadřízených...

Nehledě na to, že tato oblast se každoročně poměrně rozsáhle mění a vyvíjí podle toho, kdo zrovna vládne a při 2-3 letech na ulici samozřejmě člověk přestane mít s touto legislativou zkušenosti a znalosti...

No uvidim, je mi teď blbé vracet všechno, co jsem už nafasoval a utíkat před samotnou školou (ZOPkou), šanci tomu dám, možná že jsem až příliš naivní, uvidím :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RIEGORN 10:00:49 05. 10. 2013
default.png
Já osobně si myslím, že by pro tebe bylo mnohem lepší jít třeba na 3 roky do veřejného sektoru i když ty prachy jsou nic moc, ale uděláš si tu praxi a potom si najít dobré místo v soukromém sektoru. Jinam než na ulici se u policie ze začátku nedostaneš a zejména v Praze budeš mít docela problémy pokud víš, že na to nemáš a ani to nechceš dělat. Co se týká klidné oblasti tak bys musel jít mimo Prahu do nějakého menšího města, ale tam je kariérní postup ještě více zabitý než v Praze a vyšší platové třídy se tam nedočkáš. Než bys mohl mít šanci do nějakých útvarů, kde využiješ tvoji školu, tak to je minimálně 3-5 let spíše více. Jestli tě personalista už někam přidělil tak asi budeš mít problémy se tam odtud jen tak dostat. Můžeš ještě sledovat jestli nebude třeba nějaké výběrové řízení na ekonomického specialistu nebo něco podobného a dostat se někam akcelerovaným postupem, ale takové místa už jsou dávno zabrané.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio