Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Náhrady cestovních výdajů

Ahoj kolegové, sloužím na CÚ Praha Ruzyně a nyní jsem na ZCK v Nových Butovicích. Chtěl bych zabrousit trochu do věčně řešeného tématu a to jsou cesťáky. Na ZCK máme bezplatné ubytování, ale není zajištěná žádná strava. Byl jsem vyslán rozkazem na služební cestu ZCK, tudíž mě zajímá, jestli mám nárok na náhradu výdajů. Jezdím na víkendy domů mimo Prahu. Pracovní dobu na kurzu máme rovnoměrnou. Bohužel mi každý říká o cesťákách něco jiného, na personální nic nevědí, každý tvrdí něco jiného prostě. Trochu jsem zabrousil, kde bych mohl tyhle informace najít a je to v zákonu o sl.p.p.b.s. :D § 136, kde se píše v odst. 3 : Za služební cestu se považuje doba, která počíná nástupem příslušníka na cestu za účelem plnění služebních úkolů v jiném místě, než je jeho místo služebního působiště, včetně plnění služebních úkolů v tomto místě, a končí návratem z této cesty. Tím pádem z toho vyplývá, že nárok na cokoliv zaniká, ale vedoucí mi řekl, že si to mám vypsat a pak to pořešíme. Jenže pořádně nevím, jak to vypsat na jaké částky, které mi nikdo nesdělí a jestli se s tím vůbec dělat. Za ty 4 měsíce jde o nemalé peníze. Takže mě zajímá názor váš, případně nějaké zkušenosti jak postupovat, pokud to tedy lze nějak řešit. Pokud jsem to napsal nesrozumitelně, případně doplním :-)
ILLEGAL :: Datum založení: 28. 11. 2013 :: celkem 3 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu ILLEGAL 23:14:22 28. 11. 2013
iLLEGAL.jpg
Supr no, tak si jen vypíšu ty 2 000.- za Ralsko a tím mé nadšení končí... :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 21:09:14 28. 11. 2013
default.png
Ahoj, kolego z vedlejšího běhu :-)
Taky jsme to řešili ale protože máme výkon služby Praha tak se s tím nehne.
Tedy výkon sice vykonáváme jinde ale pořád je to Praha. Kolega to dokonce i zkusil si nárokovat a účetní mu to všechno seškrtala, že nemá nárok. Nárok nám vzniká až budem posláni mimo Prahu. (např do Ralska)
Ohledně cesťáků, co a jak řeší SP 6/2009, je tam co a jak kdy vyplnit a kolik máš nárok na stravné dle doby. Zkus si to najít na Intranetu nebo ti můžu poslat na email pokud mi ho pošleš v soukromé zprávě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ILLEGAL 19:41:14 28. 11. 2013
iLLEGAL.jpg
Ještě ohledně toho místa služebního působiště. Pro ruzyň je to: Působnost v celním prostoru Celního úřadu Praha Ruzyně v městské části Praha 6. A N. Butovice jsou jiná část Prahy, tak jestli se to bere Praha jako celek, nebo jestli je to právě ten zádrhel, na kterym bych se mohl chytit. :-D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio