Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

přestupek - odmítnutí dechové zkoušky

Zdravím, před pár lety jsem odmítl dechovou zkoušku - vezl jsem kamarády na oslavu, dal si tam s nimi dvě piva a po nějakých 4 hodinách jsem jel zpět. V centru města, kde jsem to tolik neznal, jsem vjel do jednosměrky a byl zastaven hlídkou městské policie. Jeden ze strážníků obešel auto a všiml si láhve od piva (tu tam nechal jeden z kamarádů, které jsem vezl) a zeptal se, jestli jsem před jízdou pil. Odpověděl jsem mu ve smyslu, že před jízdou ne. Nato se zeptal, zda jsem ochotný podstoupit dechovou zkoušku. Já jsem znejistěl a poptal se, co hrozí, pokud odmítnu. Dostalo se mi odpovědi, že dostanu pokutu. Na přímou otázku, jestli můžu přijít o řidičák v případě odmítnutí, jsem slyšel ne. Tak jsem odmítl a MP zavolali PČR, ti mi řekli, že mi vezmou řidičák a když jsem navrhl, že v tom případě bych si radši dýchl, tak mi odpověděli, že už jsem odmítl, že mám smůlu, že mám autoškolu a tohle jsem se měl naučit. Ve správním řízení jsem dostal nakonec nejmenší možnou pokutu 25 tisíc a řidičský průkaz mi byl odebrán na rok (podmínečně vrácen po půl roce). A tak mám dotaz, jestli vůbec má cenu se po 3 letech od přestupkového řízení hlásit k policii nebo mám počkat na uplynutí pěti let. Jinak, absolutně jsem si vědom své chyby, že jsem měl počkat radši více hodin pro jistotu a nejlépe nepít vůbec. Samozřejmě od té doby si dávám velký pozor a když jedu někam autem, alkoholu se ani nedotknu. Bohužel tohle zpátky nevrátím. Díky za názory.
TM204 :: Datum založení: 12. 01. 2014 :: celkem 0 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio