Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Návrhy na reorganizaci vedoucího aparátu ÚO

Téměř ve všech vláknech týkajících se řízení a vedení policie se zmiňuje jako hlavní problém neefektivní, přebujelý a extrémně drahý vedoucí aparát. Zatím však nikdo nenavrhl systém vedení, který by byl lepší, efektivnější a levnější. Není od věci zde navrhnout i vlastní vedoucí aparát a pak rozebrat výhody a nevýhody navrženého? Kritici budou psát: k čemu to je dobré? Mám však za to, že konstruktivní kritika nějakého konkrétního nápadu mi přijde přínosnější než nadávání na současný stav bez ohledu na vlastní vizi a vlastní nápady, které jsou konfrontovány s policisty s různým služebním zařazením či místem výkonu služby.
MARTOO :: Datum založení: 09. 02. 2014 :: celkem 16 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CATANI 07:37:32 22. 06. 2014
default.png
STEPA [2014-06-21 09:39:24]: Je to věc názoru a v důsledku to řešení je hodně podobné. Jde o likvidaci jednoho nadbytečného řídícího mezičlánku. De facto na rozdíl od nás, třeba v Německu viz. již níže uvedené argumenty, policejní prezídium neřídí, ale spíše spravuje a hlavně sbírá informace, aby nedocházelo k dublování práce ve stejných kauzách. Rozdíl taky je, že jsou rozděleni de facto pouze územně. Že by nad šéfem obvodu, byl funkčně řídící šéf na území se svým řídícím aparátem, nad tímto šéfem zase řídící šéf na kraji s ještě dvakrát větším řídícím aparátem a nad nimi řídicí šéf odboru na PP s největším aparátem, nad kterým ještě je řídící náměstek znovu s aparátem. Todle je k smíchu. Česká policie místo skutečných policistů, má tolik ambicozních, tlačenkových a vzájemně zavázaných lidí, že pro ně vytváří jenom řídící a kumulující funkce. Ty směšné reorganizace a kecy, jak v minulosti rušili řídící funkce, jim nespolkl nikdo. Ještě nikdy žádný manager, v současné době nebyl zrušen tak, aby skutečně šel do výkonu, či měl podstatně nižší plat. Pokud byl zrušen, bylo vytvořeno nové managerské místo. Prostě zákon a řád policejní práce je jenom jeden, pětistupňový systém u policie je neskutečný paradox a je nezdůvodnitelný. Územní rozdělení prosím, ostatní nikoliv. Další věc je slovo výkon. Manageri nemají s výkonem nic společného. Pobírání rent v neunosné výši, je u ních morálně neospravedlnitelné. Vzpomenu to, že jeden z hlavních argumentů u policistů je, těžké uplatnění v pozdějším věku na trhu práce. Jaký má tento argument váhu u těch tolik schopných managerů, kteří jsou tak vynikající na řídicích funkcích, že údajně poté by těžko našli uplatnění v civílním sektoru. Hm. Někde je asi chyba....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEPA 09:39:24 21. 06. 2014
default.png
Mě se zase jeví logičtější zrušit ÚO, MŘ a OŘ. 14 krajů je z prezidia přecejen přehlednějších spravuje se líp, něž nějakých 80 okresů nebo kolik. Jednotliví krajští ředitelé by pak měli klasicky náměstka pro pořádkouvou, SKPV a ekonomiku, čímž by odpadly tucty plk. tabulek na okresech. A OOP a DI, stejně jako OOK a OHK by mohly spadat rovnou pod kraj. Jo a taky mi přijde dost na hlavu postavené, aby měl náměstek vedoucího územního odboru stejnou hodnost (resp. hodnostní označení) jako PP. Ale to je spíš kosmetická úprava. Samozřejmě jsem v tomto naprostý laik, vůbec se v těchto věcěch neorientuju a náležitě znalá osoba by mi dala tisíc a jeden důvod proč to tak nejde, obyčejným selským rozumem se mi to takto jeví..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 13:19:13 19. 06. 2014
default.png
Proč jenom metodici.
K čemu vůbec jsou krajské různé odbory atd. Rozumím tomu, že má fungovat krajská kriminálka, ale ta nemusí mít někoho nad sebou, stačí vlastní vedení atd. podobně je na tom pořádková policie, OKTE, ekonomický odbor. Dublování a či kolikrát triplování těchto odborů, které ve skutečnosti nemohou kromě podpisů, vydávání desítek nařízení a rozkazů, ničemu prospět je nesmyslné. Zákon platí jeden, policejní práce odjakživa má taky zásadní postupy a to v celé republice, "všude stejné". Nevidím důvod, proč nad územním odborem kriminálky či obvodním oddělením, musí být někdo na územním odboru či kraji a pak znovu ještě na prezídiu. Čím více stupňové řízení, tím více je policie zahlcena administrativou, nároky na vybavení, nároky na počty lidí, kteří nemají s výkonem nic společného atd.

Absolutní nutností je zrušit jeden kompletní řídící článek buď uzemní odbor nebo kraj. Ukazuje se však stále, že tím, nežadoucím článkem jsou kraje. Nesmyslný systém přerozdělování peněz na kraje jako samostatné jednotky, kdy toto přerozdělování akorát reflektuje jednotlivé spřátelené vazby managerů.
A když slyším argument, že snad si kraje mají konkurovat, tak to je už úplné scifi, nebo budeme vyrábět pachatele a pak je chytat?.
Jak orgán státu, může mít vůbec uvnitř nějaké konkureční prostředí? Co to je za nesmysl? To jako st. zastupitelství soutěží kolik podají žalob a kolik mají budov, nebo soudy kolik odsoudí lidí, či věznice kolik mají obsazených postelí?No je faktem, že u policie se skutečně takto soutěží, ono čárkování je příkladné.

K čemu vůbec takové diskuze jsou. Vy si tady lámete hlavy a to o kterých to je, přemýšlí jak vytvoří barevný graf a hlavně aby trefil lepší křivku než v sousedním kraji a aby ho mělv lepší reflexní barvě.

A už vůbec se snad ani nemá smysl bavit se o odtržení řídicích funkcí od praxe a dění dnes na ulici. Je faktem, že metodici to je zdářný příklad. Ty jednou nechat sloužit noční, kde sloužil ve výkonu(možná, pokud sloužil) před deseti lety, tak se p....re strachy a ráno bude se šetřit buď jeho významná událost nebo jej bude šetřit GIBS, pokud ovšem neskončí na Áru.

Humorné je, když na PP vydají rozkaz nebo nařízení, totožné s obměnou sloves a některých podstatných jmen vydá krajské ředitelství, totožné s úpravou přídavných jmen a předložek vydá následně územní odbor a někde jdou tak daleko, že i na obvodě dokážou vytvářet vlastní úpravy. Takže nějaké nařízení má podobu asi 1 x 15 x 170 x 400 forem a to v tom lepším případě. Ještě štěstí, že se aspoň trefí, že pravá bota se nosí na pravé noze a čepice je určena na hlavu a né místo spodního prádla. I když kvalitou by se možná hodila tak na vytirání toalet a pružina k natahování visacích hodin.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 10:00:13 19. 06. 2014
john158.jpg
nasrat na metodiky a jiné sráče.. stejně když se zeptáš tak neví nebo se zdráhají dát validní odpověd..
určitě by se ušetřilo kdyby tito lidé nedělali to co včulkaj dělajů..na celou čr by jim mohlo být dvacetkrát míň..na hlídkou službu jejich činnost nemá prakticky žádnej pozitivní vliv..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADI 00:56:06 19. 06. 2014
default.png
k čemu jsou na každém KŘ metodici? To by nestačily pro celou ČR např. 3 pro jednotlivé obory? Stejně tam prd dělají a pokud někdo potřebuje nějaké stanovisko tak se to posílá do Práglu. Rozumím je to fajn práce dělat tabulečky v excelu o činnosti a na poradách přečíst nadpisy dokumentů které jsem "přečetl" v esiaři.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JANM 22:20:55 18. 06. 2014
default.png
např: K čemu je koordinátor, kde by stačili jen 2 plk.. Jeden pro SKPV a druhý pro vnější službu. U nás jsou 4 odd. pro vnější službu. Koordinátor plánuje DBA a to je vše. Jinak vymýšlí nesmysly, kde na konci roku je jen vyhodnocení a odměny nikde. Motivace pro nej odd. jen se slovy můžete být rádi, že máme na výplaty. Za další koordinátor nemá snahu, aby byli některé věci na odd. tak, aby levá ruka věděla co dělá pravá. Můj příspěvek spíše otázka: K čemu funkce, která jen zatěžuje nás místo, aby to bylo naopak?!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio