Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

NEZAPOMENEME: Miroslav Ševčík (REDAKCE)

NEZAPOMENEME: Miroslav Ševčík
Projekt NEZAPOMENEME!
Foto: Policista.cz

Měsíc březen se pomalu nachýlil ke svému konci a nám zbývá si připomenout ještě jeden smutný osud. Stejně jako v případě Reného Grygara nám s informacemi o tomto případu pomáhal jeden z jeho kolegů, za což mu velmi děkujeme.

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 30. 03. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 21:36:16 03. 04. 2016
default.png
KULISEK [2016-04-03 20:36:42]: Budoucí kolegové mají ty podmínky čím dál horší, vidíš to, jeden přestárlý, druhý mlaďas - a tady je výsledek. Dneska pošlou ven do hlídky dvojičku, kterou, když si na to vzpomenu, tak by nikdo před jistýma rokama nikdo neposlal ven ani se zkušeným policajtem.
Kolega je po smrti, vzal si z toho nějaký méněžer snad ponaučení? Hledali nějaké ponaučení, aby ochránili svoje lidi před podobnou zlomyslnou nehodou?
Já si odpovím sám: po smrti je od Havlova podvodu tolik četníků, že armáda může jen "závidět". Nikdy jsem nezažil, že by nás někdo školil k těm případům. Že by se to někde rozebíralo, co a jak se zmastilo, aby se to nemohlo opakovat.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KULISEK 20:36:42 03. 04. 2016
Kulíšek.jpg
HAMMER [2016-04-03 13:35:50]: Nevím, kdo jsi, co děláš, ale své povinnosti dozorčího jsem si plnil jak jsem měl. Nebylo zjištěno žádné pochybení, měl jsem přehled o všem, dokonce jsem část zákroku viděl na kameře, bohužel se stalo to, co se stalo. Nikdo nemůže nikomu nic vyčítat, ani přítomným kolegům na místě. To se prostě stává, blbá souhra náhod (vývojová srdeční vada, místo kde došlo k zástavě srdce-tmavé místo za billboardem, kolega předškolák, další kolega přestárlý s klaudikací-oba bez řidičáku a kuponu. Hold chyba systému, ale těch je přemnoho u takovéto složky. Nakonec to věděl i Míra a i přesto se vydal pronásledovat podezřelého z PŘ jednání sám, ač musel vědět, že mu ti dva na místě nepomůžou. Míra byl super chlap, u stejné složky v jiném státě, by byl pro svoji odvahu a charakter hvězdou. Čest jeho pomátce. Tímto končím a pevně věřím, že budoucí kolegové budou míti lepší podmínky a budou do ulice lépe připravení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 13:35:50 03. 04. 2016
default.png
KULISEK [2016-03-31 17:16:02]: Kuldo, drž pec! Pokud jsi dělal dozorčího, jistě víš, jaké jsou tvoje povinnosti z hlediska spojení s policisty venku aneb kde koho máš. Nevšimnul jsem si, že by jsi tady řekl, jestli jsi udělal co jsi jako DS měl nebo ne, což je takové divné... a kámoše nech na pokoji.
Kdyby jsi věděl, kde koho máš a udržoval spojení jak jsi měl, mohl kamarád samozřejmě i tak umřít, to se vyloučit nedá, leckdy ani okamžitá pomoc k ničemu není, jen řekni, jak rychle jste ho našli místo popisu jeho činnosti na krchově.
Starý praktik kolegovi vyčetl, že šel na zákrok nebo oprstě ven bez brigády, no strašné! Ty vado, co myslíš že tě ve tmě asi tak identifikuje, aby tě nefláknul vlastní kolega do zad? Proč se taková čepice mimo jiné udělala?

Brigáda na dýni! Baret není tak ztřetelný, vždycky když se chodilo na objekty, obrys brigády ti říkal, kdo před tebou je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KULISEK 17:16:02 31. 03. 2016
Kulíšek.jpg
Všechny vložené komentáře k Mírovi jsou mimo mísu. Já ho osobně znal, sloužil jsem s ním a tu osudnou noc jsem měl dozorčího. To já ho poslal s ostatními členy hlídky na místo oznámení. Byla to do té doby nejhorší noc v mém životě. Komentáře typu, že ho kolegové začali hledat po hodině, jsou nelogické, urážlivé, kdy i Míra se musí obracet v hrobě. Lidé jsou připitomělé ovce a to mohu po 25 letech služby u P ČR s jistotou prohlásit. Míro jestli tam nahoře posloucháš, měl jsem tě rád, na tu poslední noc nezapomenu. Celé se mi to promítá v hlavě i to, že jsme se před osudným oznámením docela zasmáli, dokonce jsme tam měli kontrolu pana plk. M., který ti vyčetl, že jsi šel z vozidla bez brigadýrky. Jak směšné, vůči k existenci člověka.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:06:05 28. 07. 2014
default.png
KVETA-SEVCIKOVA [2014-07-28 08:07:10]: Paní Ševčíková, Váš bratr se na Vás i Vaši matku z nebe jistě dívá a strašně se trápí, když se pro něj trápíte Vy. nemá klid. Kdyby mohl, určitě Vám řekne, že si každopádně nepřeje, abyste si skrz něj takto ničili svoje životy. Tak jakobyste Vy i Vaše matka nechtěla, aby se Vaše rodina pro Vás takto trápila. Poslouchejte svoje zesnulé svým srdcem a dopřejte jim klidu.
Žít se musí, tak toho bráchu tam nahoře zbytečně neštvěte, on chce mít klid a Vy mu ho nedopřáváte. Každý žijeme i po smrti v srdcích svých blízkých, ale chceme tam žít všichni, i Vy a Vaše maminka, v klidu. Nechte bratra odpočívat v pokoji.

Jinak proč se to stalo: s bratrem museli sloužit "zatracení profíci", když odešli a akce bez jednoho chlapa a vůbec jim nechyběl. To už chce fakt "umět". Ale změnit na tom nezměníte nic.

K tomu případu Vašeho otce tolik: nepamatuju si ani zhruba, v kolika případech jsme na pohotovost přivezli drbana se zakrvácenou hlavou a ten šel rovnou na CT. Byly to desítky případů jen za mojí služby. Nepamatuju se, kolikrát doktor říkal, že tenhle je tady potřetí za měsíc a jedno vyšetření stojí 180 000,-Kč.

Tak abyste věděla, že příště musíte své blízké vydávat za bezdomáče, trochu je zakrvácet na hlavě a CT bude natotata. Jo, ještě bych doporučil nějaký odérek, aby doktor nezjistil, že má na příjmu někoho, kdo na něj platí daně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KVETA-SEVCIKOVA 08:07:10 28. 07. 2014
default.png
HAMMER [2014-07-23 06:30:48]: dobrý den p. Hamera. Paní Ševčíková. Je to těžký to takhle pojímat. Zbytečná smrt to byla, ale v tomto případě je velmi těžké někoho z toho obviňovat. I když mi jako rodina jsme si vyslechli spoustu verzí co se vůbec stalo. A věřte, že až po letech jsme zjistili pravdu a člověka to docela drtilo. Rozhodně nemůžu z toho soudit řadové kolegy bratra, i když je faktem, že Ti kteří s ním měli noční neměli odcházet z místa a začít ho hledat ihned a ne za hodinu, když odjeli na služebnu, třeba ještě bratrovi pomoct mohli.......... Ale co s tím chcete dělat? Každý si bude hřát místečko a žít s tím musí oni..................... Věřte že bordel není jen u policie, ale musíte hlavní viníky hledat na vyšších místech....... Před 3. lety mi Sokolovská nemocnice nechala zemřít tátu v bolestech bezmála pod rukama. Stačilo jedno vyšetření CT a měl šanci žít. Místo toho mu dali klistýr a slova primáře byli, přece nebudem dělat CT vyšetření každému je to moc drahý....... Tak,že opravdu tady chyba začíná někde jinde..........Je mi líto, všech co opouští rodiny ve službě a nevrátí se ke svým dětem rodinám... Trpí pak spousta lidí, když jeden člověk odejde kvůli nějakýmu hajzlovi. Změní to život všem v okolí. Ani nemá nikdo tušení kdo to nezažil. Všem, kteří slouží u policie, hasičů, zachranářů přeju, aby se z každé služby vrátili domu v pořádku a mohli žít šťastné životy bez bolesti utrpení a strachu. P. Hamere nevím kolik víte o bratrově případě a asi to vědět nechci, protože už nemám chuť otvírat staré rány, které nikdo nezmění. Bratrovo smrt změnila život celé rodině a ač to možná bude znít drsně je to pryč. Musím žít dál pro moje dvě děti. Každopádně pohled na mojí zdrcenou mámu při každém výročí, narozeninách, vánocích nikomu nepřeju. p. Ševčíková

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:30:48 23. 07. 2014
default.png
KVETA-SEVCIKOVA [2014-07-21 13:41:13]: Paní nebo slečno Ševčíková. Já být Vaším bráchou v nebíčku, trpím jako pes, když vidím, jak umírají další a další kolegové a nikdo s tím nic ani nechce dělat a jak jsem umřel zbytečně.
Jinak velké díky za Vašeho bratra, za oběť, kterou Vaše rodina nechtěně, ale přinesla. Třeba jednou něco změní k lepšímu a pomůže zatím živým.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:27:54 23. 07. 2014
default.png
PIM-BURGER [2014-04-01 14:56:03]: Můj odhad:

- nikoho to nezajímá,
- strach, že by někdo musel z funkce
- nejsou prachy

:D :D :D :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KVETA-SEVCIKOVA 13:41:13 21. 07. 2014
default.png
Díky za vzpomínku na bráchu............

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PIM-BURGER 14:56:03 01. 04. 2014
Pim Burger.jpg
DYRUP [2014-04-01 11:09:36]: Můj osobní odhad:
1. Nedostatek peněz
2. Strach, že by někdo musel třeba odejít z funkce
3. Nikoho to nezajímá

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio