Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policista odmítl vypovídat, aby pomohl kolegovi z problémů

To jsou ti srdcaři u Policie, nemám pravdu? :-))) http://www.novinky.cz/krimi/342572-policista-odmitl-vypovidat-aby-pomohl-kolegovi-z-problemu.html
KARL :: Datum založení: 18. 07. 2014 :: celkem 87 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KARL 21:00:03 20. 07. 2014 blokovaný
Karl.jpg
SANTIAGO-SAN [2014-07-18 14:09:13]: Ty máš zmetka nahoře i dole :-DDD

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 08:58:32 20. 07. 2014
default.png
Mne spíš zarazilo samotné důvody stíhání. Paní soudkyni se zdálo jednání řadového policisty neetické a statní zástupkyně se z toho pokakala, aniž by se nikterak zabývala skutkovou podstatou možného přečinu.
Takže, nakonec mám podezření, že právo zdůrazňuji právo nevypovídat, dnes v ČR neexistuje a je pouze na libovůli soudců, u kterých je v poslední době zřejmé, že někteří zdaleka nepřevyšují morální úroveň některých recidivistů, obzvlášť v závažných hospodářských či populárních osobnostních kauzách.(je zcela zřejmé při práci GIBSu na zakázku, že by policista byl spoluobviněn).
No a brát na zřetel, že při prvním výslechu před GIBSem vypovídal něco jiného. No, já to nezažil, ale z toho co vidím kolem, kdy jsou schopni bez výslechu hodit do vazby policistu, aniž by měli ověřený skutkový děj, nebo právě vyhrožovat tím, že do vazby půjde pokud jim nevypoví co oni potřebují(při vědomí, že jsou nekontrolovatelní a st. zástupci spolupracující s nimi, jsou doslova posedlí nenávistí k policistům), tak to je síla.

Pokud si skutečně někdo myslí, že v dnešní zhnilé české společnosti, kterou vedou nikoliv autority ale pokleslé morální postavičky a jejich průřez se poté odráží ve všech st. institucích, platí, že pro policistu neplatí práva a ani zákony, tak ať to řeknou na plnou hubu. Můžou poté rovnou při odchodu z věznic rozdávat recidivistům náborové letáky pro přijetí k policii a z Kajínka udělat ministra vnitra.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:40:40 18. 07. 2014
default.png
PS: já jako mladý četník muset brát ten plat dneska za takovou práci, beru úplatky až se hory zelenají, protože co se mi může stát?

O rentu nepřijdu, ta je na hony vzdálená a mizerná i když jí dosáhnu.

Když na mě přijdou, budu vzorně spolupracovat, všecko přiznám, prachy uleju a budu tvrdit že jsem je už uratil (když je někdo debil a rozhazuje je to jeho problém), dostanu podmínku a vysmátý jak pětikačka užiju peněz z úplatků.

Akorát je tady takový maličký problém: kdo mi dá dostatečně vysoké úplatky, aby se vyplatilo se za ně nechat vylít? Nejméně sedm míst to chce... Hmm, takže jsem neúplatný. :D

A teď si představte, že jsem tohle na nabídky o úplatek běžně drbanům říkal: "přitlač z těch svých pěti papírů na sedmimístnou cifru a jsi volný!" Když začal frflat, řekl jsem: "vidíš, proto jsem neúplatný. Nikdo nechce platit." :D

Minulý týden mi jeden ještě sloužící kolega říkal, že nemá takovou odvahu se sebrat a odejít po tolika letech, když už nic jiného neumíš, jako já. Na to jsem mu řekl, že to nebyla odvaha, ale vztek, co mě hnalo pryč.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 21:33:53 18. 07. 2014
default.png
Kolegialita je prvním zákonem četnictva. Měla by být. Ze strašně moc důvodů.

Kolegialita má ale svoje hranice, protože se jako kolega nemůže četník chovat k někomu, kdo slouží v modré uniformě ale bere bokem úplatky, vynáší info, jezdí ožralý atd atd.

Kolegialita platí pro případy lidského neúmyslného chybování, nikoliv dopředu programově špatného jednání.

Kolegialita není krytí všech těch "statistických" úprav ani jiných svinstev, které se u policie denně dějí.

Jenže pro zapráskané civilisty: policie je jen odrazem společnosti. Partička zlodějíčků, kterou tento národ bezesporu je, nemůže čekat, že její četnictvo bude čisté jako lilie.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 14:11:15 18. 07. 2014
Chip.jpg
To je snad normalni,ne? Nejsem srdcar, ale kolega je pro me vic nez zakon, cely pravni rad a vsichni zapraskani civilisti na svete dohromady, vcetne tebe a tve motorky, Karliku... :-)

Souhlasím (+ 3)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 14:09:13 18. 07. 2014
default.png
KARL [2014-07-18 08:00:10]: Karle tam dole máš zmetka... :-D

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 08:00:10 18. 07. 2014 blokovaný
Karl.jpg
Hrajete se na zákon a sami máte mezi sebou drbany. Vy srdcaři u Policie. Zameťte si před vlastním prahem zmetci.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 4)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio