Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jsem na rozcestí, kudy dál?

Zdravím, nevím jak bych začal no:D .. je mi 17 let a strašně mě laká práce u policie. Bohužel, když jsem si vybíral školu, vůbec mě nanapadla možnost policejní kariéry. Teďkom jdu do druhého ročníku, kdybych chtěl jít na policejní školu, musel bych podávat přihlášky v dubnu, a musel jít opět do prváku.. (takhle bych šel do třeťáku) .. vyplatilo by se mi být pozadu o dva roky nebo si udělat maturitu a pak nastoupit k policii? Nevím si rady, prosím o Váš názor:) .. díky moc
SKULLCANDY :: Datum založení: 24. 07. 2014 :: celkem 9 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 18:55:14 28. 07. 2014
default.png
Hoď do mražáku tak padesát sáčků vody a až zmrzne, nahaž to do vany, vlez tam do toho a až ti zchládne hlava z televizních seriálů a jiných sranic a nepomůže ani to, zkus se zeptat těch, co odtud odešli, proč to udělali. Taky se jich zkus zeptat, co byla jejich náplň práce. Pak se vrať domů, stoupni si před zrcadlo a silně si vyfackuj.
Když ani to nepomůže, stopni si poldu na pocházce a zeptej se ho, co dělá, proč to dělá a jaký to má smysl.
To nemáš gotra, aby ti to vymlátil z hlavy? Až tě s tou školou naprosto nahovno nevezmou k policii, co budeš dělat pak? Napřed se něčemu vyuč, běž makat, aby jsi věděl zač je toho loket v práci a pak běž dělat pořádky, aby jsi věděl, jak se někteří na těch pár šušňů, co teda dostaneš taky, nadřou a jak si z toho žijí. Za první republiky tomu tak bylo běžně, že se brali až lidé s nějakýma životníma zkušenostma a co někde už pracovali. Ne jako do tohohle bordelu rovnou z pracáku!!!!

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu A-C-DUPIN 16:06:43 27. 07. 2014
default.png
Jak už padlo níže, měnit střední školu rozhodně nemá smysl. V klidu odmaturuj a pak se můžeš rozmyslet, jestli nastoupíš k PČR nebo jestli chceš dále studovat něco, co s policejní prací souvisí - např. práva nebo na Policejní akademii, ale diplom ti stejně přijetí neusnadní, navíc některé zajímavé obory na PA jsou stejně jen pro studenty ve služebním poměru.

Pokud by ti snad vrtalo hlavou, že z průmyslovky bys měl problém, tak věz, že v ČR jsou maturity v zásadě rovnocenné, pokud nejde o výkon profese podmíněné vzděláním (a to jsou zejm. zdravotníci a elektrikáři). Např. já jsem patolog (sem mě přivedly má chutě dělat soudní), ale maturoval jsem také na průmyslovce;-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 15:50:44 26. 07. 2014
default.png
Maturitu si udělej tam, kde tě to bude bavit a co má uplatnění v civilu. U PČR se hodí po nějaké té praxi tak akorát VŠ v oboru práva či specializace v pedagogice.

Klidně nastup hned (od 18 s maturitou již můžeš). Tím aspoň dřív odejdeš a najdeš uplatnění ve vystudovaném oboru (když budeš mít štěstí) :-)než pro jakoukoliv civilní práci (vyjma řidiče, ostrahy apod.)zakrníš. No a pokud neodejdeš, tak tím lépe, protože ve 30 letech, pokud nebudeš lempl, budeš dobrým poldou a pořád mladým člověkem, nemluvě o tom, že si při práci klidně uděláš VŠ. Jo, jo, kariérní postupy jsou asi hlavně o známostech, ale ne vždycky, bakalářů je u sboru hodně, někde je plno s*aček (obecně), ale je lepší dělat to, co tě baví, i když si občas zanadáváš.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAULIE21 11:03:35 26. 07. 2014
Paulie21.jpg
určitě si myslím, že je lepší mít maturitu v nějakém jiném oboru, aby člověk měl i jinou kvalifikaci. U Pčr stačí maturita a je jedno odkud. SŠ ti asi stejně karierní postup neurychlí. A těch keců si nevšímej, běž zatim co chceš, vyzkoušej si to a uvidíš sám. Nemáš jistotu jestli to nepíšou zhrzelí lidé, kteří se nedostali. Ideální mít tam známého pro objektivní názor. Neni to med, ale to dneska neni nic.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOHN158 12:08:38 25. 07. 2014
john158.jpg
na švestky se vybodní, uspořádej si vlastní život a pak můžeš naskočit do cirkusu:) ideálně bez dluhů s živnotními zkušenostmi, bude se ti to pak líp snášet :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu 20:19:17 24. 07. 2014
default.png
Kašli na policii a běž jinou cestou, radím ti dobře!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 13:43:05 24. 07. 2014
default.png
Stredni policejni skola je k nicemu. Pak neudelas psychotesty a stejne te nevezmou a v civilu je ti ta skola k nicemu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SKULLCANDY 13:42:43 24. 07. 2014
default.png
Vysokou?:OO .. Studuji průmyslovku, strojírenství. Pokud bych šel na vysokou tak Báňská v Ostravě.. což je technická univerzita.. kašlu na tyhle blbosti:) .. chci být polda:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETULLA 13:39:14 24. 07. 2014
default.png
Studuj, udelej si vysokou a pak znovu zvaz moznosti ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio