Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policisté v lodičkách? (REDAKCE)

Policisté v lodičkách?
Lodička majora čs. četnictva ze 30. let
Foto: policie.cz

Policejní prezidium v současné době zvažuje zařazení lodiček jako doplňku ke služebním čepicím. Ale nejen to! V rámci modernizace policejní výstroje se hovoří i o dalších změnách v "policejní módě", kdy lodičky jsou pouze tou nejvýraznější změnou, ale modernizace se má dotknout celé řady dalších ústrojních součástek.

Autor: redakce
Publikováno: 08. 08. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu COPSR 19:21:55 18. 08. 2014
default.png
Chlapi notáák. Aké klimatické podmienky? Veď sa pozrite čo nosia ľudia v civile, keď sa chcú chrániť pred klimatickými vplyvmi. Šiltovky, teplé čapice cez uši a prilby. Lodičky, barety, brigadírky, britské šedivé parochne ani kýble na hlavách nenosia. Asi vedia prečo.

Prečo by teda policajt mal nosiť niečo, čo nemá praktické využitie - len preto, že je policajt = pajác z maškarného plesu? Pracovné oblečenie by malo byť také, aby som v ňom mohol čo najlepšie vykonávať svoju prácu. Šiltovka sem tam v lete, zimná čapica sem tam v zime, prilba/kukla pri zásahu. A 95% času holá hlava bez akejkoľvek pokrývky - tak sa robí najlepšie, preto ani teraz na hlave nič nemám. Vy snáď máte?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GRIZZLY 16:36:37 18. 08. 2014
Grizzly.jpg
Všechno má svoje. Pokrývky hlavy s tvrdým kšiltem sice chrání oči před sluncem nebo deštěm, ale na druhou stranu jsou díky tomu neskladné. A zejména brigadýrka představuje něco, co překáží v autě a při veškerých pohybově náročnějších aktivitách nebo silném větru na 99,9% spadne. Nosit jí kvůli tomu s páskem pod bradou, to se asi drtivé většině lidí nechce a nemyslím si, že jsou to všichni pozéři. Málokdo chce zkrátka dobrovolně vypadat jako blbec. :-D Barety sice oči před klimatickými vlivy nechrání, ale zase jsou skladné, dají se strčit za opasek, pod výložku, nebo třeba do kapsy. A s lodičkami je to podobné. Jestli má být lodička pro policistu ve službě dobře použitelnou pokrývkou hlavy, nebo jen nepraktickým výstrojním úletem, záleží nejen na jejím střihu a použitých materiálech, ale i správně zvolené velikosti. Tady dva příklady:

http://www.jpeg.cz/images/2014/08/18/0Z8uK.jpg

http://www.jpeg.cz/images/2014/08/18/PRSbm.jpg

Ten druhý obrázek je typickou ukázkou toho, kdy si dotyčný jedinec vyfasoval malou lodičku, aby jí mohl nosit řádně frajersky nakřivo. Že v takovém případě představuje velice mizernou ochranu proti klimatickým podmínkám a při každém rychlejším pohybu spadne, je asi každému jasné. Osobně se domnívám, že by lodičky mohly být oproti baretům vzdušnější a pokud zmoknou, nemusely by mimo zdroj tepla schnout několik dní, jako tuzemský policejní baret. Pokud se ony zatím testované lodičky povedly střihem a použitými materiály, tak si své spokojené uživatele, zejména mezi těmi, co nosí brigadýrky (nebo spíš kvůli jejich nepraktičnosti nenosí), určitě najdou. Každopádně si myslím, že ve výstrojních skladech PČR více než lodičky dosud schází možnost vyfasovat funkční prádlo, nebo třeba nějakou moderní fleecovou zimní čepici, místo prehistorické beranice nebo kousavého kulicha snad z roku 1992.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 18:28:47 16. 08. 2014
default.png
ZELENA-SVESTKA [2014-08-14 04:31:52]: Tak ta lodička na fotce je jen ilustrační... Ty naše které se testují jsem ještě neviděl ale mám za to že tam je náš znak ne ?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:58:01 16. 08. 2014
default.png
KARL [2014-08-15 19:50:06]: Třínohé koně jsem vodit srát Karle. Když měl kůň nohy čtyři, jednu jsem mu přerazil násadou od krumpáče, a mohl jsem ho vést se vysrat, jinak dostal koliku. Ještě nějaký dotaz?

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:56:25 16. 08. 2014
default.png
ZELENA-SVESTKA [2014-08-14 04:29:06]: Tak brigáda je naprdlajz? To je vidět, že nejsi venku jedenáct hodin denně, kór na sluníčku, ono by tě ty barety a lodičky po první takové šichtě přešly.

Když fouká, tak si prostě stáhnu pásek přes bradu, což je jistě strašně složité a pro děcka facebookem přiblblé ještě nemožně uncool.

Když prší, brigáda něco vydrží. Pokud řídíš dopravu u nějaké nehody sedm hodin v kuse odkud se nemůžeš hnout nebo číháš na pašíka a začne pršet atd atd. ještě oceníš, na co ji máš.

Mimo to v noci, když se jede kolikrát na zákroky a je tma jako v ranci, brigáda jasně rozlišuje siluetu kolegy, kdyby ti to ještě nikdo neřekl. Já aby jsi se nedivil, když tě podobný chytrák co mu hned tak něco nesluší, v noci vezme krochnou přes báchor. :D :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARL 19:50:06 15. 08. 2014 blokovaný
Karl.jpg
HAMMER [2014-08-11 21:16:20]: Hammer ty jsi byl i na vojně ?? :-))) A kde?? Na Karlštejně jsi vodil slepé koně scát?? :-))))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZELENA-SVESTKA 04:31:52 14. 08. 2014
Zelená švestka :-).jpg
Hlavě si myslím, že lodička by měla mít znak Policie ČR (tedy velký státní znak s podkladovou knihou) nikoli pouze velký státní znak, jenž označuje příslušnost k AČR, kdy i dokonce AČR již od jeho užívání upouští a používá znak s podkladem (meče).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ZELENA-SVESTKA 04:29:06 14. 08. 2014
Zelená švestka :-).jpg
No kolegové jde vidět, že ve službě asi nenosíte pokrývku hlavy. Já ji nosím denně a myslím si, že LPčko, tedy v policejním žargonu talíř je pro důstojníky a max na slavnostní uniformu. Do služby nikoli a už vůbec ne na pěší hlídku.
Pokud jde o pořádkovou či motohlídku je skladnější lodička a baret než LP, které se musí třeba za větru držet v ruce (když jej nositel nechce nosit na hlavě, tak vždy). Baret mi připadá lepší, ale pro změnu Lodička v létě je lehčí a příjemnější než plstěný baret. Je ovšem otázka k čemu se bude dát nosit, ale docela si dovedu představit SPS92 s lodičkou, nebo s polokošilí a kalhoty vz.2012.
Ale ono je to vlastně jedno, neb v ustrojovací kázni policistů je policie na křížku a každý nosí co chce protože vedoucí ani neví co se nosit může a musí. Nosí se tmavěmodré sváteční kalhoty k modrým košilím do služby bez saka i když je předepsáno že se mohou nosit pouze s košilí bílou a se sakem k slavnostním příležitostem. I nynější PP měl tuto ústroj při předávání Superbů pro dopravky. Nešvar dopraváků je kupovat si modré polokošile a nosit je, i když to nesmí (výjimka platí pouze pro to, že pořádkář nosí žlutý reflex, nikoli obráceně) a dokonce v kombinaci s právě výše zmiňovanými kalhotami.
A teď schválně, kolik z vás takto chodí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 11:41:28 13. 08. 2014
default.png
COPSR [2014-08-12 13:42:00]: Nějak si pleteš příčiny a následky. Oba tvoje body jsou následky. Příčina je vláda nepostižitelných gaunerů, kteří to tak nastavili zcela úmyslně, aby policie nebyla schopná jim "šlapat na pazúrky".

Ti vedoucí, co tam máte stejné jako tady, jsou tam taky schválně (a zadarmo drazí), aby nutili mančaft dělat nepolulární věci a přitroublá společnost viděla v policii tím pádem jen svého nepřítele místo ochránce. Což se daří a to, co jsi napsal jsou následky této politiky z vyšších míst. Policista český nedělá policejní práci, ale toliko politiku, nevím jak je to u vás. Čárečky - to je přenesená politika.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu COPSR 13:42:00 12. 08. 2014
default.png
Lodičky, zlaté knoflíčky... dúfam, že to nepríde aj k nám. Ja v tej uniforme musím 12 hodín denne PRACOVAŤ a nie robiť figurínu niekde vo výklade.
To, že nemáme rešpekt má 2 príčiny:
1 - sme tlačení do toho, aby sme buzerovali ľudí a dávali pokuty za banality a vyslovené hlúposti. Lebo čiarky musia byť. Ľudia nás preto majú v zuboch.
2 - Chceme byť strašne humánny a dodržiavať zákony, ale tie zákony sú zlé, vymožiteľnosť práva je nízka, policajt "musí zniesť riziko povolania vo forme nadávok a naťahovania sa s drbanmi" - no a potom každý priemerný drban vie, že sa na neho môžeme akurát tak hrozivo pozrieť, prípadne ho predviesť na zistenie totožnosti, ale v skutočnosti na neho skrátka nemáme vhodné páky. A tak si z nás robí srandu.Je absolútne jedno, čo mám pri tom na hlave.

A rieši sa to ako? Lodičkami a knoflíčkami...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio