Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Zdravotní prohlídka jaterní testy

Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda jsou součástí zdravotního vyšetření u CS jaterní testy (ALT, AST, bilirubin), problém je v tom, že mám zvýšený bilirubin, který byl překážkou před cca 6 lety při vstupu do AČR. Díky moc za odpovědi
PAPEN :: Datum založení: 21. 08. 2014 :: celkem 17 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DYRUP 22:22:36 11. 09. 2014
default.png
PAPEN [2014-09-11 21:47:20]: To chce klid a jeste jednou si precist co pise A-C-DUPIN. To co pise je pravavda! Lide s GS jsou opravdu mene nachylni k infarktu a mrtvici a pocituji vice unavu. Nevim kolik ti je, ale ver, ze jak ti bude pres 30 tak to poznas to mi ver.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAPEN 21:47:20 11. 09. 2014
default.png
A-C-DUPIN [2014-09-02 14:44:14]: Absolutně nesouhlasím. Také mám Gilbertův syndrom, ale dle názorů dvou nezávislých gastroentrologů,tato nemoc, nebo spíš dle jejich terminologie odchylka ničemu nevadí, ba naopak. V papírech mám, že není nutná speciální dieta, můžu se tedy normálně stravovat, můžu podstupovat velkou fyzickou zátěž, můžu pít alkohol.To jak píšeš ohledně nevolnosti, únavy, či dokonce infarktu či mrtvice, tak to je fór na nástěnku :-) Přiznám se, že jsem byl po posledním utramaratonu unavený, ale to myslím, že jsem měl nárok :-) No každopádně ve středu jdu na zdravotní, tak uvidíme, jak se páni doktoři vyjádří. Chápu, že mají svoje vyhlášky a asi nemá cenu se pozastavovat nad tím, proč tam tohle je a jiné není a naopak.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu A-C-DUPIN 14:44:14 02. 09. 2014
default.png
PETRANOV [2014-08-23 08:18:34]: Ono je blbé, že se tomu vůbec říká syndrom. Zásadní projevy GS jsou, že nositelé můžou při infekcích (ale také po velké chlastací akci nebo po nadměrné fyzické zátěži) zežloutnout a že nižší riziko aterosklerózy vč. komplikací (infarkt, mrtvice). Jediným nepříjemným projevem je vyšší únava (někdy i nevolnost a nechutenství) i při poměrně banálních infekcích; takový typický nositel GS pomalu nepřechodí ani lehké nachlazení. Pokud by tedy někoho náhodou kvůli GS nechtěli vzít, doporučuji požádat gastroenterologa o dobroznání, ve kterém bude pomalu jak pro blbé napsáno, jak se GS projevuje a že právě z toho důvodu je zamítnutí nesmyslné. Na druhou stranu hranice klidového bilirubinu má smysl, protože se předpokládá, že čím vyšší klidová hladina, tím hůře bude nositel tolerovat případnou zátěž - a tedy že takový četník/voják s výraznější GS si jednou dá pořádně do těla a pak bude zralý na tři dny neschopenky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAPEN 10:38:35 23. 08. 2014
default.png
Supr, ze se konecne rozjela poradna diskuze:-)No ja kdyz jsem byl ve vojensky nemocnici v praze, kde jsem delal zdravotni prohlidku na vojaka, tak jsem prave na bilirubinu pohorel(a to ze jsem mel gilbertuv syndrom nikoho nezajimalo), jinak jsem byl uplne v poradku, zadne dioptrie, zadna alerige, nic.Doktori byli nekompromisni.Odvolani take nepomohlo, i kdyz jsem mel doporuceni od gastroentrologa, ze mam dle sonografie jatra v poradku, a ze se jedna o gilbertuv syndrom, ktery telu nijak neskodi.

Kdyz tady ghost-cop pise o supermanech, tak jste meli videt jakej material byl se mnou na testech(kluci vetsinou z maminkami, omdlevani z odberu krve,atd...):-)

Asi budu postupovat tak, ze si necham do vypisu zdr.dokumentace gilberta zapsat, plus jim jeste vezmu s sebou vysetreni z gastroentrologie, kde je uvedeno ze mam jatra v poradku...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETRANOV 08:18:34 23. 08. 2014
default.png
Hezký den,jsme na tom podobně, mám z krve zjištěného Gilberta,ale dle toho,co jsem četla, tak by neměl být problém, když jde o vrozenou vadu, tak snad taky projdu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JUREK 22:41:21 22. 08. 2014
default.png
Papen: Konkrétně bilirubin jsem taky řešil před zdravotníma. Mám mírného gilberta, kterého mám i v papírech od doktorky napsaného a vzali mě. Když se mě posudkový doktor ptal jak mě to ovlivňuje tak jsem řekl, že nijak a on na to nic nenamítal. Záleží asi ale jakého budeš mít na zdravotních doktora.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 22:13:12 22. 08. 2014
default.png
Každopádně bilirubin zjišťujou. Jinak vyhazovat obecně se celkem snaží. O AČR ani nemluvě. Chtějí supermany asi.... Měli by se zamyslet nad změnou vyhlášky. Jak pro vojáky tak BS. Spousta nemocí už dneska prostě problém nedělá. A pokud potřebuješ léky, často ti jedna kapsa zabere dávku na 3 měsíce klidně. Spousta caviku pro nic.

Nehledě na to, že naberou "supermany", kteří jsou pak uměle udržováni na své pozici i kategorii zdr. způsobilost i po 10 letech, 30 kilech a dalších 5 jednotkách cholesterolu (ať jsou dobří nebo neschopní).

Zkus zapátrat, zda třeba nějaký olympionik nemá podobný problém a jím pak argumentovat. Spousta medailistů (vojáků) má zdravotní problémy, o kterých veřejnost ví, a jsou ve služebním poměru. A svým způsobem to jsou supermani, na rozdíl od nás (nevím jak vy teda :-) ), ale ne podle zdravotní anamnézy.

Prostě se nějak zařiď a případně posudkového lékaře umlať argumentama nebo si napíšeš s nějakým lékařem odvolání.

Už jsme na fóru radili hodně tazatelům s podobnými problémy. Dej pak vědět, jak jsi dopadl. Zpětná vazba často chybí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAPEN 21:00:41 22. 08. 2014
default.png
Diky za komentar.Vyhlasku mam samozrejme nastudovanou.Me se jedna spis o to, jestli jsou soucasti krevnich testu i testy jak jsem napsal vyse.Protoze kamarad, ktery se hlasil k pcr, tak tam vubec na zadny jaterni testy nesel.Doktorka si vyzadala zvlast jaterni testy pro ty, ktery meli uvedeno v papirech, ze napr. meli zvysene alt, ast, popr, bilirubin.Hlavne mi jde o to, zda prinest cisty vypis ze zdravotni dokumentace, nebo si tam nechat zapsat, ze mam gilbertuv syndrom-ten se prave urcuje podle zatezoveho testu...Vyhlasku chapu tak, ze kdyz mas benigni hyperbiliatd.... a vejdes se do dvojnasobku horni hodnoty, tak dostanes A.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 20:24:10 22. 08. 2014
default.png
Vyhláška o zdravotní způsobilosti kód E70
C-A - Méně závažné poruchy, ovlivnitelné léčbou, provázející méně závažnou poruchou funkce, lehce snižující výkonnost. Opakovaná klidová hyperbilirubinemie převyšující hodnoty dvojnásobku horní hranice normy při snížené celkové výkonnosti organizmu
A - Nezávažné poruchy, bez omezení funkce a s dobrou výkonností organizmu. Klidová benigní hyperbilirubinemie nepřevyšující dvojnásobek horní hranice normy (klas I ale A-C)
Asi jak toho naměří dvojnásobek horní hranice tak smůla. Ještě se tam píše o provedení zátěžového testu. Tak nevim jak přesně by to doktor posuzoval. Rozhodně bych se o radu spíš obrátil na lékaře, záleží taky jak vyjdou testy a zda jste se nějak léčil.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio