Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policisté mají bezpečnou munici – konečně! (REDAKCE)

Policisté mají bezpečnou munici – konečně!
Munice s řízenou deformací
Foto: Bohuslav Kubeš

Když se někdy na přelomu roku 2013 a 2014 mezi policisty roznesla informace, že stávající celoplášťová munice bude nahrazena municí s řízenou deformací, vnímalo to mnoho policistů jako splnění snu o munici reálně použitelné pro výkon služby. Po dlouhých letech čekání se stal sen skutečností.

Autor: Bohuslav Kubeš
Publikováno: 27. 08. 2014
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STEPA 23:51:46 30. 10. 2014
default.png
No a osud bývalého náčelníka MP Brno sand ani nemá smysl rozebírat..:) stačí se jen decentně chichotat spolu s jeho bývalými podřízenými

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEPA 23:49:58 30. 10. 2014
default.png
Díky, nervy zatím slouží, a jek řekl "klasik" na céčko je času dost :D Zatím světlé okamžiky vyvažují ty stinné, i když jich je o dost míň... uvidíme co a jak dál..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:35:08 23. 10. 2014
default.png
STEPA [2014-10-22 20:50:17]: Jinak tě musím upozornit, že nesmíš počítat s anonymitou i když máš nějaký nick.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:34:11 23. 10. 2014
default.png
STEPA [2014-10-22 20:50:17]: Kolik se těch střelnic už vystřídalo? To majitelé zodpovědným na okrese málo přisýpávají nebo co? Ještě když jsem tam byl já, byla střelnice po řadě všemožných přemisťování vybrána, která prý vyhovuje všem požadavkům. No ale tomu nerozumím, jestli se furt rýpe se zákonem a vznikají další požadavky...

Mimochodem, odešel prý velký čárkoman z vedení, kvůli němu jsem se rozhodl, že už to stačilo. Měli jsme spolu rozhovor, kde mě nazval Švejkem, kteroužto postavu já úpřimně nenávidím a na poradách vysvětloval, jak se bude dělat ta CP: navštivte starostu, povykládejte si s ním a napište na to úřeďák. To bude stačit. A mě chtěl říkat, že jsem Švejk. V tu chvíli mi došlo naprosto naplno, že u té firmy nemám co dělat. Že tady není světlo na konci tunelu ani cítit.

Když mě pak v září na jedné akci přemlouval, abych neodcházel, že na odchod do céčka je vždycky čas, odpověděl jsem mu, že Švejk ho má ten nejvyšší.

S tím Švejkem: to totiž byly mé neustálé dotazy a připomínky na intranetovém okresním fóru například na nařízení páně Přikryla, ověnčeného dnes i v minulosti pochybnou slávou ultračárkomana z Brna a jako každý vedoucí i kamarádíčka s kdejakou havětí, že se budou psát průjezdy vozidel (prostě co jsme viděli kolem sebe projet ty vado!!!) aby prý někteří policisté vykazovali aspoň nějaké výsledky!!! Já jsem to na diskusi nazval vynikající příhrou netáhlům, která si na noční opíší prostě dva parkoviště a jdou chrnět, nikdo to nikdy ani nebude chtít kontrolovat - což tak vzápětí skutečně probíhalo. Na poradách velitelů sípal vzteky, aby se mnou něco udělali, hehehe...Řada z nich mi to se smíchem vykládala.

Nakonec asi bude souzen jen za klasiku vedoucího: kamarádíčkovské odpouštění pokutiček, my měli těch lidí, co "šli za vedoucím" po každé naší akci celkem moc. Prdel byla, když si nás vedoucí zavolal a než stačil něco říct, řekli jsme mu, že nic stahovat nebudeme. Následovaly výhrůžky, vztekání se, přemlouvání - neexistuje. Proč si děláš nepřátele? A já mu říkám: někdo, kdo donáší pachatelům, co budeme dělat, nepřítel už je.

Každičkou denní službu hádka s tímto duchem: půjdeš do cizího rajónu na obchůzku. Nepůjdu, mám ve svém práce dost. Ty tam ale nemáš žádný nápad. Právě proto, že mám své práce dost, mám tam klid, tady je pět lidí a já jsem ve větším rajónu sám. Nejdu sem, jdu do svého, čest. A na kole, autobusem, stopem, někdy mi dal auto... Ale každou denní se toto opakovalo. Nebudu vám dělat pořádky jinde, to není na rok práce, ale na tři, čtyři. Pokaždé jinak a když jsem viděl film Tisíckrát a stále poprvé, asi tím trpěl taky.

Mančaft mu nakonec odmítl dělat a do knihy služeb psal do kolonky výsledky: bez výsledků. Přišel na kontrolu ředitel, říkalo se mu Acylpirin (staří ti řeknou kdo to byl) a ten se do toho podíval a s hrůzou: no... ale... tady nikdo nic nedělá! Měl jsem DS. Aniž se mě ptal, povídám: není motivace, nejsou výsledky. Prej: vaší motivací je vaše uniforma! A já mu říkám: to platí i pro vedení. Byly výsledky, viděl jste tu sám jak to dopadlo s panem starostou, tak nejsou výsledky (pochytali jsme zastupitele městečka na alkohol, ale vedoucí je při první naší akci varoval - načež přišel starosta a chtěl nás na služebních poradách před ředitelem rušit!!! tak jsme si na ně počkali bez vědomí vedoucího).

Jiní opsali do desáté hodiny čtyři maníky jedoucí z práce na KO a nikdo si jich z vedení nevšímal, neměli žádnou potíž, všecko v klidu.

Stepo, přeju ti pevné nervy, protože to je jediné, co tě uchrání od infarktu z vedení na tvém místě. Tady ti pšenka, hochu, nepokvete. Musíš pryč.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEPA 20:50:17 22. 10. 2014
default.png
HAMMER [2014-10-22 19:42:19]: tož baže..:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:42:19 22. 10. 2014
default.png
STEPA [2014-10-22 01:22:20]: Kruci, to už se jezdí na SSP i do Hovoran? :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STEPA 01:22:20 22. 10. 2014
default.png
No průsery při výcviku snad nebudou, jelikož ty se snad budou konat s normálním celopláštěm ne? Alespoň teda nevim, proč bych měl řízeně deformovat hromadu hlíny za terčem v Hovoranech :) Navíc mám pocit že nové náboje jsou o ěco dražší, takže by nebylo ekonomické každé dva metry jich tisíce vyprat pánubohu do oken. Ale je pravda že při běžné manipulaci ve sližbě a hlavně po službě bude třeba dávat bacha.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 18:36:03 20. 09. 2014
default.png
MARTOO [2014-09-20 08:16:19]: Jo a ještě ten nechtěný průser se zbraní může být rozrušení z protiprávního šikanózního jednání nadřízeného plus další faktory.

Martine, sice se vydalo vhodné střelivo, ale ptej se komu? Do jakých rukou? typický příklad: noční výjezd na signál prodejny potravin, současně vyjíždí i vedoucí prodejny. Ten chudák má při (ne)vycvičenosti těch akcechtivých děcek s tak ranivou municí vysokou pravděpodobnost, že tam zůstane ležet i s klíčky od prodejny v ruce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 08:16:19 20. 09. 2014
martoo.jpg
HAMMER [2014-09-19 15:47:25]:
To já beru, o tom žádná, důvodů může být spoustu, ale pokud na základě Tebou uváděného nedostatku respektu ke zbrani, únavy nebo stresu nebo kombinací vícerého postřelím sebe, nebo kolegu, pořád je to neomluvitelné fatální pochybení.

Jinak jsem ale rád, že se konečně policii po tolika letech dostalo střelivo, které je vhodné pro policejní účely. Druhá otázka je za jakou cenu, jenže to výběrové řízení je zase na jinou diskuzi..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 15:47:25 19. 09. 2014
default.png
MARTOO [2014-09-19 15:25:21]: Postřelení sebe sama může ale být důsledkem jednak naprosté debility, ale taky nedostatečného respektu ke zbrani nebo únavy nebo stresu nebo kombinací vícerého - pokles nutné opatrnosti, pozornosti. Každý případ se Martine vždy šetří indi-vindi.

Příklad: pokažený stroj, kde jsem se den snažil ho uvést do provozu a dceruška majitelů, která byla akorát na vycházce z blázince, volala mému zaměstnavateli, že jsem pokazil základní desku. No a on mi za čtyři měsíce strhnul patnáct stovek z platu a základní deska je v pořádku! A já nejsem schopen bez stížnosti znamenající v tom bordelu likvidaci firmy přivést majitele k pořádku. Nemůžu nic dělat, pakliže nechci být nezaměstnaný z důvodu zániku firmy. Teda nemůžu... hahaha...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio