Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

OHS a PMJ

Zdravím, rád bych se něco dozvěděl o OHS a PMJ,jaký je mezi nimi rozdíl a náplň práce,a kde sídlí. Studuji (střední) obor se zaměřením k policii a rád bych se uplatil u PMJ,koukal jsem co je jejich náplní, i na různá videa a podobně, našel jsem, že když se zavolá na 158 a je nějaký problém tak PMJ ihned vyráží, a jsou na místě první, zajímalo by mě ve kterých městech tato jednotka je,a jaký je rozdíl mezi touto jednotkou a hlídkovou službou, často když koukám z okna(večer), vidím policejní auto, jak jede pomalu a koukají zda se něco neděje, je to hlídková? nebo jak poznám o jakou jednotku se jedná? často u nás bývají i nepokoje co se týče rušení nočního klidu, vyřvávání na ulicích,rvačky a podobně, pokud zavolám na 158, a řeknu jim že je tu rvačka nebo tu někdo vyřvává, jaká jednotka přijede? často se tu sejdou i 3 OA policie,ale nevím,co to je za útvar.. rád bych se dostal k PMJ,jejich práce je velmi zajímavá a mám rád adrenalin a aktivní práci než papírování,jak se dá k této jednotce dostat? doufam že mi nějak odpovíte na otázky, díky :)
MARTIN123 :: Datum založení: 03. 11. 2014 :: celkem 64 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MARTIN123 22:09:54 08. 11. 2014
default.png
SORRY [2014-11-08 22:04:01]: Takže pokud bych měl v papírech napsáno - pořádková jednotka - tak mě přidělí třeba na OOP nebo OHS?
s tou speciální jsem to teď četl v jiném tématu, že tam psal někdo až po třech letech..
s tím jak si psal že to bude platově zajímavější, myslíš tím že když budu zároveň u té pořádkové(alias u těch, co jezdí na ty zápasy atd..) + u OHS nebo OOP?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SORRY 22:04:01 08. 11. 2014
default.png
Myslím službu pořádkové policie, jako takovou, v podstatě jsou to všichni uniformovaní policisté vyjma dopravní policie. Pod pořádkovou spadá i SPJ( speciální pořádková jednotka v Praze a jak píšeš jsou i jednotky složené z kolegů sloužících na oop,ohs... Platově to bude o něco zajímavější ale k spj se můžeš dostat až po odslouzeni myslím 3 let

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN123 21:50:16 08. 11. 2014
default.png
teď jsem četl jeden článek o pořádkové jednotce v Chomutově a dozvěděl jsem se celkem zajímavé věci - Vaše jednotka je stálá?
Ne, je svolávací. Jejími členy jsou policisté v běžném výkonu služby na obvodních odděleních.

Takže třeba můžu být u OHS,ale zároven v pořádkové jednotce? nebo u OOP + pořádková? a je nějaký rozdíl mezi pořádkovou jednotkou, a speciální pořádkou jednotkou? ale zase jsem se dočetl že v praze je to S u SPJ znamená speciální zatímco u ostatních krajů S u SPJ je stálá, zatímco tady v chomutově je ta svolávací, ale v Ústí n. Labem bude normálně ta stálá ne? která má jedinou práci a to tu pořádkovou. A jak je to třeba s platem? pokud jsem u OOP,nebo OHS, a zaroven u té svolávací pořádkové?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN123 21:32:03 08. 11. 2014
default.png
SORRY [2014-11-08 21:17:23]: Jeden co vyšel minulý rok u nás stř. školu, tak sem dostal k policii, nevím na jaký útvar, ale vím, že šel někam na cvičení do Teplic.
Jakou náplň práce má pořádková? a myslíš SPJ? tu kterou jezdí na akce fotbalových zápasů,protestů,pochodů atd? nebo jsou i jiné? o tomhle útvaru toho moc nevím :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SORRY PRYČ :: 21:17:23 08. 11. 2014
default.png
MARTIN123 [2014-11-08 20:34:21]: Já snad jen u psychotestů řekl, že bych radši na pořádkovou a v papírech co jsem na personálním vyplňoval už jsem jí měl. Na konkrétní oddělení se mě nikdo neptal, ale někteří kolegové co nastupovali se mnou si vybrat mohli. Na personální si zavoláš a oni už ti řeknou kde, popřípadě jestli vůbec mají místo.
Co se týče ZOP, tak na tu se nastupuje do Prahy nebo Brna podle místa bydliště, Holešov už nám ani nenabízeli.Co vím, probíhá v základu stejně pro pořádkovou i dopravku, s tím že dopravka je logicky víc zaměřená na dopravu ale na to by ti daleko lépe odpověděl někdo z ŠPS nebo školy.
OHS a hlídková na OOP mají víceméně stejnou náplň práce.
Co se týče dopravky, tak jsou kolegové co řeší nehody a další kteří dělají kontroly, měří, atd. a samozřejmě pěší. Dopravák nejsem, tak to snad někdo upřesní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN123 20:34:21 08. 11. 2014
default.png
SORRY [2014-11-08 20:08:48]: Právěže na ulici chci :D Jako je jasný že bych radši bych u motorizovaný,ale na to se mě ptát nebudou. Ale co jsem se tady dočetl tak si prej někam do papírů píšeš na jaký chceš oddělení a podle toho tě dávaj na ZOPku nebo co..Jak je to s tou ZOPkou? Po skole zavolám na kraj do ústí že bych měl zájem o práci, a tam mi asi řeknou kde se bere,atd ne? ale když sem se dočetl že PMJ je jenom v Praze tak ta padá, takže buď OHSko,OOPčko nebo dopravka..A jak píšeš, že na OOP se rozděluje na hlídku a na kancelář,tak by mi bylo asi jedno jestli bych byl na OOP nebo OHS,ono když se to veme, tak hlídka u OOP a OHSko je to stejný ne? Když nepočítám kancelář u OOP.
a ta dopravka je si myslim prostě dopravka, tam asi nebude nějaký rozdělení práce, když sem měl menší nehodu s tim že pachatel ujel,tak přijeli 2 chlapy,nafotili,zjistili si ruzný věci, vzali si kamerovej záznam atd.. a pak to řešil uplně ten stejnej co tam přijel, takže si myslim že tam je to jak na tom terénu ale i papírování..ale zase si myslim že je něco jinýho když jezdí v civilním autě a z největší části meří rychlost na silnicích..Než chlapy co sedí na útvaru,láhou si hlavu nad případy,a když jim někdo zavolá že je nehoda, tak mají opět o práci navíc, nebo ty co jezdí v civilním autě mají stejnou práci? že je to nějak na střídačku nebo tak?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SORRY 20:08:48 08. 11. 2014
default.png
MARTIN123 [2014-11-08 18:13:44]: Jakožto nováček začínáš na ulici ať už u PMJ, OHS, nebo OOP(v Praze MOP). A jak psala mrne10, na OOP je hlídková služba i kolegové v kanceláři, s tím že pokud je málo lidí, můžou hlídkovat i ti. To jestli jsi v autě nebo pěší se liší oddělení od oddělení, u nás na místním třeba pěší ani není. A pokud jde o tu "akční" práci, tak operační většinou posílá hlídku která je nejblíž. Ve výsledku se ale taky může stát, že se Tě nikdo nebude ptát jestli chceš na OHS, OOP nebo snad PMJ ale šoupnou Tě tam kam bude potřeba. Na ulici ale budeš stejně :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN123 18:15:09 08. 11. 2014
default.png
MARTIN123 [2014-11-08 18:13:44]: do rána* chyba

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTIN123 18:13:44 08. 11. 2014
default.png
Takže pokud bych vyšel školu, a měl bych zájem o akční práci v terénu tak bych mohl i k OOP? akorát bych byl ve výjezdu,a né zalezly v kanclu? Občas jezdím hodně do ráda, a vídám hodně policisty kteří krouží po městě, hlavně kolem diskoték,barů a tak, koukal jsem i jestli náhodou nemají ten trojuhelníček (PMJ) a nebyl tam, která hlídka to mohla být? OHSko? nebo to klidně může být i OOP? u tý OOP tam asi taky bude nějak rozdělená práce na krysy v kanclu a kluci ve výjezdu nebo ne?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MRNE10 19:45:58 06. 11. 2014
MARTIN123 [2014-11-06 16:39:25]: PMJ je jen v Praze, co vim, sidlo v tech Dablicich. OHS by mela byt v kazdem vetsim meste. Tady ty utvary nosi cernaky (poznas je podle nasivky na rukavu - jak uz tu nekdo psal, ale ne vsichni je maji...kazda OHS ma svuj znak (i barevny) dle kraje. Pejaci maji jeste na autech ty zlute trojuhlenicky, jak tu bylo zmineno.
Dopravaka poznas podle bile kosule a satelitu, nebo reflexni bundy. Mistnaci modre kosule, cerne bundy, cerne satelity. Nektere MO nosi na nocni cernaky...coz bude urcite u vas v Chomutove.
Nemysli si, ze mistnaci delaji furt papirovou praci, to jsou pak ti, co delaji spisy. Ti co jsou na hlidce, tak jezdi hlidku a sem tam si napisou uredak, ale to i OHS a kupodivu zvladnou napsat uredak i borci z PMJ :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio