Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Prestup mezi kraji

Ahoj všem, chci poprosit o radu nekoho, kdo ma zkusenosti s prestupem mezi kraji. Co vsechno tohle obnasi? Je nutne hledat nekoho za sebe (kus za kus)? Predem dik za kazde info.
PEPE-88 :: Datum založení: 06. 12. 2014 :: celkem 4 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STRANIX 20:50:36 27. 01. 2015
default.png
Řešit to jde i tak, že si to na budoucím pracovišti podomlouváš, pak dáš výpověď a necháš se náborovat tam, kde sis to domluvil. Znám pár lidí, kteří to takto úspěšně provedli :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 16:19:47 27. 01. 2015
martoo.jpg
Pepe, mám za sebou čtyři neúspěšné pokusy o přestup mezi kraji a tak Ti můžu s klidným srdcem říci, že pokud se Tě nechtějí zbavit, případně nemáš někoho vysoce postaveného nebo s vysoce sahajícími konexemi, je to nereálné.

Poslední případ byl dokonce takový, že jsem měl od všech služebních funkcionářů z kraje, kam jsem chtěl, souhlasná stanoviska, a od všech služebních funkcionářů z kraje, kde jsem byl, zamítavá stanoviska, takže 50 na 50, a rozhodovalo o mé žádosti až Policejní prezidium a stejně nic..

Jediná cesta, která je tutová, je výběrové řízení. Taky jsem přes výběrové řízení sám odešel.

Podle služebního zákona jde udělat výběrko už do 5.TT. Většinou se ale nikde nedělá a přechází se do 5.TT na vlastní žádost. Pokud by sis tedy sehnal útvar, kde by o Tebe stáli a mají volnou 5.TT, je nutné, aby VO zaagitoval u vedení ÚO a vypsali pro Tebe výběrko do 5.TT. Pak můžeš odejít po třech letech služby..

Standardně se dělá výběrko od 6.TT, takže pokud si seženeš útvar, kde by o Tebe stáli a mají volnou 6.TT, můžeš přestoupit přes výběrko po pěti letech letech služby..

Další alternativa je studium vysoké školy, která Ti může nahradit nasloužená léta..

Prostě musíš služební zákon využívat ve svůj prospěch.

Důležitý si je pohlídat služební hodnocení, aby bylo "velmi dobré". Není neobvyklé, že se prostřednictvím služebního hodnocení snaží VO držet lidi.

Služební hodnocení je ale celkem ožehavé téma a pokud nemáš flastr a dostal si v posledních měsících kázeňskou odměnu, dá se celkem úspěšně "vybojovat"..

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MINI 20:28:22 19. 01. 2015
default.png
Doufám, že ta 88 v podpisu tazatele je ročník narození a ne něco jiného...Jinak k tématu. Kolega Karbarek je trochu pesimista, osobně jsem několik přestupů viděl. Ale pokaždé si to ten polda nejdříve "obšlápl" s tím, že se nebál jít klidně až na vedení územka, ne-li výše. Když vysvětlil motivy přestupu, většinou to vyšlo (např. budu se ženit a rád bych se přestěhoval atd.) Musíš si holt vymyslet nějakou sociálně závažnou historku.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KARBAREK 14:47:33 17. 01. 2015
default.png
Je to velmi jednoduché, krajští ředitelé se dohodli (písemně to nikde nenajdeš), že si nebudou přetahovat lidi. To je moje osobní zkušenost, kdy jsem si našel místo v jiném kraji, dal žádost a pak mi zavolala vedoucí personalista z kraje kam jsem se hlásil a sdělila mi to, že mi to krajský ředitel zamítl.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio