Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

První na VŠ nebo rovnou k PČR?

Zdravím. Dočetl jsem se, že jako policista můžu jít rovnou studovat na vysokou školu a navíc za to pobírat část výplaty. Je tedy výhodnější přihlásit se k PČR, nebo jít dřív na VŠ a až potom se přihlásit?
DINES :: Datum založení: 14. 12. 2014 :: celkem 19 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 08:56:45 28. 05. 2015
default.png
MATES-VETY [2015-05-26 09:45:48]: Klidně to zkus, za těch pár let znova ;). Pokud jde o oblečení ani já nebyl v obleku. Občas se zakoktá každý. Mohl tam být třeba špatný posudek z místa tvého bydliště apod. Pokud máš v rodině nějaké spory, mohou se negativně projevit v názorech sousedů na tvou osobu, případně nějaký z rodičů si mohl sousedům postěžovat proč je taháš k soudu a dát tomu správnou verzi, mohli tě potopit vlastní rodiče když se jich polda ptal co a jak s tebou...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 17:34:30 26. 05. 2015
default.png
MATES-VETY [2015-05-26 09:45:48]: Hahaha, vítej v praxi u policie!!!! Přesně! Podle mého jasná věc: jak jsi se opakovaně zakoktal, měl jsi to spočítané, doteďka brali kdekoho a myslím to smrtelně vážně: slepé, hluché, z pracáku a blbce dohromady a tak si asi řekli, že koktavé k tomu už nechtějí.

Je sice fakt, že tohle by mohlo někoho stát krk v přímém výkonu ale je taky fakt, že plynule mluvící ultrablbce jsi při zákroku ani neviděl, ne aby tě tak ještě mohl varovat. :D Tak nevím. :D

Dva kiláky na jeden zátah? To dělám v padesáti kua! Přidej dalších deset... :D


Policajt jinak ví, proč se musí podávat návrh na soud o výživné. Dělá to dost často.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MATES-VETY 09:45:48 26. 05. 2015
Mates Vety.jpg
DAX [2015-05-26 02:01:23]:
Daxi, věř mi, že to byla poslední možnost a sakra se mi to příčilo. Ano, návrh k soudu jsem podal já, ale byl jsem k tomu dotlačen okolnostmi. Nezlob se, ale detaily sdělovat na internet nehodlám. Krom toho, k pochopení všech okolností, proč máme takové vztahy, jaké máme, bych ti to musel vysvětlovat asi dost dlouho.
Ke kvalitám žurnalistiky: Žurnalista není nutně vždy paparazzi. To je dost velký rozdíl! Třeba na Týdeníku Policie nebo Požárech.cz. dělají lidé, kteří tomu rozumí a tvé představě pisálka jsou asi dost vzdálení... Být žurnalistou neznamená lovit senzace a chovat se jako mamlas z Blesku.
Krom toho, přihlášení se k testům na policii bylo snahou ty spory vyřešit tím, že bych se začal živit (i když bych tím pádem musel ukončit denní studium na VŠ). Holt to nevyšlo a se všeobecným gymplem máš možnost leda jít dál studovat, protože umíš všechno, ale zároveň pořádně neumíš vůbec nic.
S fyzičkou to je tak, že na fotku do kalendáře bych nebyl, ale metrák fakt nevážím. Mám prostě už asi od deseti let břicho, ale např. na na výjezdech u JPO II s tím problém nikdy není. Dva kilometry na jeden zátah v zásahovkách v pohodě uběhnu, nějaké to kilo dokážu zvednout taky. A za poslední dobu se i docela daří to přebytečné maso eliminovat :-)

Jediné, co mě napadá k poslednímu odstavci hammerova příspěvku je, že ve velké nervozitě mívám sklon občas koktat na začátku věty. Není to nic, co by mi bránilo normálně se vyjadřovat, ale párkrát mi to před personalistkou možná ujelo.
A vzpomínám si, jak mi po psychotestech psycholožka říkala, že po formální stránce mám vše v pořádku a pouští mě dál, ale udělala si do spisu poznámku o tom, že jsem byl na testu v neformálním oblečení (triko, mikina, obyč kalhoty) a k případnému pohovoru bych si měl vzít něco formálního - oblek, košili, atd. To asi nějaký ten mínusový bod mohlo způsobit taky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:21:49 26. 05. 2015
default.png
DAX [2015-05-26 02:01:23]: Vzhledem k tomu, co jsem měl možnost vidět za "rodiče" ve stovkách případů bych až tak jeho případ neodsuzoval. Máš padesát procent neoddiskuovatelné pravdy, že rodiče dali klukovi život. Jenže nebereš v potaz to, že u Indiánů mu mohli říkat Prasklá guma nebo Ujetá cvička. Aneb že nebyl až tak chtěným dítětem.
Ta druhá půlka pravdy totiž je, že když už si potomka pořídíš, musíš se o něj náležitě starat. Nejen brát rodičovské příspěvky, ale taky být děcku pozitivním příkladem a zajistit ho dostatečně materiálně aspoň co se týká jeho výchovy.

Takže konkrétně: pokud ožrala tatínek bere na kluka po celá léta příspěvky anebo se naopak o něj vůbec nestará, nevidím nic špatného na poděkování formou soudu o výživné. Kdoví co tam taky všecko ještě bylo. Tihle tukani umějí propít spoustu společného majetku celé rodině atd.

Jinak pokud má někdo ve dvaadvaceti pupek, může jít "tak akurát do prdele" a ne k policii. Aspoň něco je sem tam dobře.

To, jak ho rychle poslali k šípku ale je nějaké divné, nejspíš nám zapomněl něco podstatného o sobě sdělit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DAX 02:01:23 26. 05. 2015
dax.jpg
MATES-VETY [2015-05-25 23:57:25]:
No hochu, to co píšeš na mě dělá trochu dojem, že bys měl asi spíš než vlákno tady, oživit trochu něco jiného. V 21 letech s tělesnými proporcemi, jak popisuješ a hlavně přístupem ke svým rodičům ( soudní spor o výživné, pokud to tedy čtu správně a předpokládám, že si ho podal ty sám a jedná se o tvé výživné), bych se hanbou propadl. Samozřejmě tvůj případ neznám, ale rodičům ať už jsou takoví, nebo makoví bys mě být v prvé řadě vděčný, neboť ti dali život, bez nich bys tady chlapče prostě nebyl. V 21 letech by se měl snad každý už trochu umět postarat sám o sebe a rodičům spíš pomáhat a ne se s nimi soudit o nějaké výživné. Asi se nelze divit, že nějaký personalista rozpoznal tvé skryté přednosti a proto to dopadlo tak jak to dopadlo. Asi bys měl raději možná zůstat u té žurnalistiky, to by myslím mohla být parketa...pro mladého muže tvých kvalit...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MATES-VETY 23:57:25 25. 05. 2015
Mates Vety.jpg
Zdravím!

Trochu oživím vlákno svým dotazem:

Je mi 22 let, vychodil jsem osmileté gymnázium. Před rokem jsem dělal přijímací zkoušky k přijetí do služebního poměru v Olomouckém kraji (konkrétně jsem žádal o zařazení na okresy Ol. nebo Přerov). Prošel jsem fyzickými testy a následně i psychotesty, i když fyzické pouze s odřenýma ušima (co si budeme povídat - atletickou postavu zrovna nemám a spíše převažuje pivní pupek :-)). Po necelých dvou týdnech jsem ale obdržel vyrozumění, že se mnou PČR OK ukončuje přijímací řízení. Paní na personálním mi na můj dotaz poradila, ať zkusím třeba jiné kraje. Svůj spis jsem proto nechal odeslat ještě do kraje Středočeského, kde o mě ale také zájem nebyl...
Nastoupil jsem proto na VŠ (UPOL - žurnalistika) a ve studiu hodlám pokračovat.
Povolání policisty mě ale stále láká, ale nevím, jak velké jsou šance, že bych mohl mít za dva roky po studiích štěstí. Kdysi mi tu na jiném vlákně někteří tvrdili, že to celé vypadá, jako kdybych neprošel přes prověrku (tzv. "proklepnutí" před pohovorem na ředitelství). Trestní rejstřík mám ale čistý, asi nejhorší, co jsem kdy provedl, byla jízda šedesátkou v obci a špatné parkování :-) Jedině mě napadá, že by se na personálním tehdy nemuselo líbit to, že nemáme v určité části rodiny zrovna ideální vztahy (v době přijímaček jsem se soudil s jedním z rodičů o výživné a spor se dost vlekl).

Rád bych po ukončení studia opět zkusil testy k policii, snažím se na tom teď zapracovat mj. například aktivním členstvím v JSDH JPOII a tréninkem fyzičky.
Je mi ale velkou neznámou, zda to vůbec má cenu.
Mám sice možnost zjstit si to "přes známého mého známého", který u policie pracuje, ale nechci si dělat žádnou protekci a mít nějaký nadstandard, proto jsem tuto možnost nevyužil (a při přestavě, že by se tím mohl dostat do problémů, to ani využívat nechci).
Mimochodem, jak je to u MP? Jsou tam nároky o poznání menší, nebo jsem bez šance?
Chápu, že nikdo z vás asi z lógru od kafe věštit neumí, ale stačil by mi jen tip zkušenějších...

Díky a klidnou službu všem! :-)
Mates

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KRUSHTY 20:56:44 11. 01. 2015
default.png
Vejska ti je u PCR k nicemu, titul ma kde kdo, ja delam dalkove POLAC a to jen z duvodu ze jsem dostal studijni volno, jinak bych se na to vykaslal. Volno na VS dostanes akorat ve tretaku a to muzes bejt jeste rad. Volno na prezencni dostanes kdyz budes znat nekoho hodne vysoko :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RIEGORN 22:21:22 07. 01. 2015
default.png
DINES [2015-01-07 21:03:17]: Záleží kde chceš sloužit. Pokud na nějakým malým městě tak ti je VŠ prakticky k ničemu. Pokud třeba v Praze tak tam je mnohem více možností kam se dostat a VŠ ti je užitečná. Zvláště když mnoho policistů, alespoň to Bc má. Je možné si tu školu dodělat během služby, ale není to jednoduchý.

Já osobně jsem se rozhodl udělat Bc a pak jít k policii. Což bude snad letos a Ing si dodělat později.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DINES 21:03:17 07. 01. 2015
default.png
Díky moc za příspěvky, ale tak zeptám se jinak. Budu mít problémy když půjdu po SŠ hned k policii? Má to vůbec smysl bez VŠ? Postoupím časem vůbec někam? Protože vysoká škola fakt není pro mě, nechci na ní, ale pár známých mi tvrdilo že bez VŠ se k policii ani nemám hlásit.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 18:35:23 02. 01. 2015
Sekta.jpg
BROKAR [2015-01-02 18:10:21]:
Podle ksichtu joo??:-(:-(
Tak proto na muj ucet chodi to co tam chodi:-D...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio