Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

ZOP - rozdělení

Ahoj, rád bych se zeptal, jak to vlastně je. Když splním veškerá kritéria potřebná pro přijetí k PČR, jak je to pak? Vyberu si, na jaký útvar chci nastoupit nebo budu přiřazen? Popřípadě jak to přiřazení probíhá? Děkuji za každou odpověď.
LAHCIMBUD :: Datum založení: 01. 05. 2015 :: celkem 34 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 07:14:13 09. 05. 2015
default.png
Podle mého a řady kolegů co to absolvovali byl asi nějlepší systém výcviku nováčků nástup na ZÚ kde měli sloužit, tam dostali staré psy (byli jako třetí v hlídce) a ti na ně dohlíželi od A do Z. Po nějakém půlroce šli do ZOPky.

Výsledek byl, že náročné učení zvládali levou zadní, protože přesně věděli o čem se v daném tématu práva, kriminalistiky atd atd. mluví a porovnávali to s kolegy na ZOPce, co neměli to štěstí pobýt jako oni před ZOPkou na ZÚ a všechny ty paragrafy pro ně byly suchým šprtáním a opouštěli školu a nic pořád neuměli.

Kdežto hoši, co sloužili předtím na ZÚ si svoje znalosti potřebně prohloubili jak po teoretické tak i jakž takž praktické rovině, hlavně tělocvik a zbraň.

To, podle nejen mého, byla ideální cesta výuky mladých četníků.

Jinak na ŠuPu jsem od hochů v ZOPce opakovaně slyšel, že učení na policejní škole je nesrovnatelně náročnější než výška, co se týče objemu učiva i složitosti, a to všecko vzhledem k danému celkem krátkému času "studia".

Pravda ovšem je, že způsob výuky na ZOPce absolutně neodpovídá realitě v terénu ani co do používaných prostředků (ETŘ například) ani dalších realit jako jsou finty drbanů a jejich řešení atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRANIX 19:33:47 07. 05. 2015
default.png
A já zase slyšel, že bude 9 měsíční ZOPka + se bude otevírat policejní škola v Jihlavě =)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VALAR-MORGHULIS 20:18:14 04. 05. 2015
default.png
JOE [2015-05-04 19:16:17]: vim vim :) Langrova skola :) ale jak pisu, jen jsem to slysela, nikde na papire to neni :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 19:16:17 04. 05. 2015
Joe.jpg
VALAR-MORGHULIS [2015-05-04 18:16:53]:

Půlroční ZOPka znamená neúplná ZOPka a nutnost vrátit se zase po nějaké době do školy a dodělat kurz, který trvá nevím kolik (ale dost) týdnů.
A absolventi krátké ZOPky mají hancicap v tom smyslu, že než si ten kurz dodělají nemůžou se hnout ze 3 TT.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VALAR-MORGHULIS 18:16:53 04. 05. 2015
default.png
Taky jsem slysela vice verzi, kde se ma co rusit. Takže kdo vi, jak to bude. Ale s tou pulrocni ZOPkou jsem to slysela od vice lidi, ze ma byt na pul roku, jelikoz se ma chystat velký nabor....:)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 13:53:30 04. 05. 2015
Joe.jpg
Já jsem zase slyšel, že ZOPka bude nadále v Praze, Brně a Holešově (což mi přijde pravděpodobné, když se chystají další nábory) a dále, že ZOPka bude 9 měsíců (nebo tak nějak :-)).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VALAR-MORGHULIS 12:33:13 04. 05. 2015
default.png
Co se týče útvaru...někoho se ptají, kam chce a někoho ne. Takže si zkus říct sám, kam chceš a uvidíš, buď ti vyhoví a nebo ne. Hodně záleží, kde mají málo lidí...A jestli se ptáš aj na ZOPku, tak tam se dá vybrat, jestli Praha, Holešov či Brno...Ale co jsem slyšela, tak se to má zas měnit. Praha se má rušit, ZOP opět zkrácená na půl roku. Ale kdo ví, jak to bude...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio