Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

ZOP - rozdělení

Ahoj, rád bych se zeptal, jak to vlastně je. Když splním veškerá kritéria potřebná pro přijetí k PČR, jak je to pak? Vyberu si, na jaký útvar chci nastoupit nebo budu přiřazen? Popřípadě jak to přiřazení probíhá? Děkuji za každou odpověď.
LAHCIMBUD :: Datum založení: 01. 05. 2015 :: celkem 34 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu JOE 18:31:23 24. 05. 2015
Joe.jpg
STRANIX [2015-05-24 13:14:18]:

Školy si netroufnu porovnávat, každej z nás byl jenom na jedné (výjimečně na dvou). Akorát jsem slyšel, že se v Brně dobře vaří :-), ale nevěřím, že by se tam výuka nějak zvlášť lišila od ostatních škol.
Ale nekonečné sezení v lavicích je snad v každé škole :-))).
A to ještě na těch policejních si myslím, že je to o dost pestřejší než na jiných školách.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRANIX 13:14:18 24. 05. 2015
default.png
Ke kvalitě ZOP se nebudu vyjadřovat, snad jedině že v Brně to zase taková katastrofa nebyla. Co mě ovšem pobavilo je názor, že ZOP je "krásná dovolená". Větší opruz jsem snad v životě nezažil. Nekonečné sezení v lavicích, na tělocviku kotouly přes celou tělocvičnu na 10 způsobu. A tohle den co den. 99% z nás jsme odpočítávali dny, kdy se konečně vrátíme na útvar. Ti, co museli kvůli zranění přerušit a nastoupit školu od začátku, zcela seriozně uvažovali o výpovědi. Naopak když se člověk vracel z útvaru zpět do školy, absolutně nikomu se nechtělo. Chápu, že někdo to vnímá jinak, ale my jsme to viděli takto. =)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 23:13:32 18. 05. 2015
Joe.jpg
ADSMH [2015-05-18 22:24:55]:

Jo, tak to jsou špatné zkušenosti. Vše je bohužel o lidech.
To co píšeš je problém i jiných odborných škol, resp. školství obecně. Kdyby byla dobrá vůle, tak se to dá aspoň částečně hlídat a ovlivňovat, ale ono je to většině kompetentních šumafuk a pak to tak vypadá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADSMH 22:24:55 18. 05. 2015
default.png
JOE [2015-05-18 18:53:46]:

Celkem souhlasím s příspěvkem martoo, ale abych ti odpověděl i za sebe. Já jsem byl na ZOP cca před třemi lety, tudíž jsou moje zážitky poměrně čerstvé..

Možná jsem se v předchozím komentáři trošku nechal unést, možná to až tak nesouvisí se systémem, ale s vyučujícími samotnými...

ALe co se konkrétních věcí týká.. K příkladům... Třeba zdravotnickou přípravu učila paní už v letech, která možná zamlada vystudovala zdravku, ale viditelně se oboru nikdy nevěnovala, nebo si nedovedu vysvětlit, jak je možně, že neměla základní znalosti o předlékařské první pomoci, nýbrž stále bazírovala na dle jejího soudu předpisovém oslovení pacienta a uložení tohoto do stabilizované polohy... Ještě bych chtěl doplnit, že paní byla OZ, takže nikdy ani nesloužila, tzn. odborník ve všech ohledech... Když jsem se pak ozval, že v současnosti se poskytuje první pomoc jinak, řekla mi, že nejsme záchranáři a že ji máme poskytovat tak jak ji učí ona...

Dále tělocvik učí jiná paní, která byla dle jejich slov ve výkonu celé dva roky, sice je to bývalá mistryně světa v shotokan karate, ale sami přece dobře víte, že DP, ani sebeobrana není karate, žádný rozhodčí, tatami, ochranné prostředky, ani boj předem danými technikami...

Dál bych ještě mohl mluvit o pořádkové, nebo o právu, ale nechci, protože tito učitelé měli alespoň férový přístup, když už nic jiného...


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MARTOO 21:52:08 18. 05. 2015
martoo.jpg
ADSMH [2015-05-17 21:13:33]: Naprosto souhlasím, že kdo není jantar, má na ZOPce krásnou dovolenou..

HAMMER [2015-05-09 07:14:13]:

Hammere srovnávat ZOPku s VŠ (alespoň s většinou VŠ) vůbec nejde.. ZOPka mi přišla jako druhý stupeň základky a ten dojem umocnilo to, když jsme se museli ptát, zda můžeme na záchod, k tabuli jsme chodili se sešitem atd.:o)

Pokud jsme šli k tabuli my, co jsme nastupovali okolo 20ti let, tak to ještě šlo, ale vidět tam 40ti letýho chlapa, jak mu učitel projíždí sešit a on se tam houpe na patách u tabule, bylo úsměvný..

U ZOPky je jedna věc osnovy, druhá je ta, kdo tam učí. Přesně člověk viděl, že přišel chlap z výkonu a hned věděl na co se má zaměřit, co je kravina atd. Taková výuka je o něčem jiném a taky něco jiného přinese. Pokud teda nebyl z výkonu 20 let..

Pak tak tam přišel vocas (v dosti případech měl naslouženo o rok, dva víc než my), co nikdy nesloužil ve výkonu a předčítal učebnici a bazíroval na kravinách. Pamatuju si, jak nám jeden učitel furt předhazoval, jak sloužil na Václaváku na OHS (v té době měl nasloužené cca dva roky), ale samozřejmě kapitán:o) Pak jsme tam měli i podplukovníka, co měl nasloužený rok:o)

Další věc je, že nikdo moc nerozlišuje, kdo kam nastupuje.. Nás učili věci pro hlídkovou činnost a u všeho nám říkali: "to dělat nebudete, na to nemáte TT a až se Vás to bude týkat, půjdete na ZOPku pro 5.TT a výše" (samozřejmě nikdo nikam pak nešel). Když jsme jim říkali, že jsme na OOP, kde všichni dělají všechno (spisy, ZDS, DS, nápad), čuměli jak péra, ale nikdo s tim nic nedělal..

Toť moje zkušenosti, už taky malinko starší, ale asi se to od té doby moc nezměnilo:o)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOE 18:53:46 18. 05. 2015
Joe.jpg
ADSMH [2015-05-17 21:13:33]:

Ze ZOPky už jsem dost dlouho, tak by mě celkem zajímalo, která její náplň například absolutně neodpovídá realitě..., ať jsem trochu v obraze :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ADSMH 21:13:33 17. 05. 2015
default.png
HAMMER [2015-05-09 07:14:13]:
S prvníma dvěma odstavci naprosto souhlasím. Pokud však někdo tvrdí, že je ZOP náročnější než VŠ tak to dle mého názoru ukazuje obrázek kvality českého školství... Protože pokud umíš číst a psát a nejsi úplnej vocas tak je ZOP krásnou dovolenou...

Dále potom souhlasím i s posledním odstavcem týkající se náplně a výuky na ZOP, která absolutně neodpovídá realitě, která na tebe pak čeká ve výkonu...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 07:14:13 09. 05. 2015
default.png
Podle mého a řady kolegů co to absolvovali byl asi nějlepší systém výcviku nováčků nástup na ZÚ kde měli sloužit, tam dostali staré psy (byli jako třetí v hlídce) a ti na ně dohlíželi od A do Z. Po nějakém půlroce šli do ZOPky.

Výsledek byl, že náročné učení zvládali levou zadní, protože přesně věděli o čem se v daném tématu práva, kriminalistiky atd atd. mluví a porovnávali to s kolegy na ZOPce, co neměli to štěstí pobýt jako oni před ZOPkou na ZÚ a všechny ty paragrafy pro ně byly suchým šprtáním a opouštěli školu a nic pořád neuměli.

Kdežto hoši, co sloužili předtím na ZÚ si svoje znalosti potřebně prohloubili jak po teoretické tak i jakž takž praktické rovině, hlavně tělocvik a zbraň.

To, podle nejen mého, byla ideální cesta výuky mladých četníků.

Jinak na ŠuPu jsem od hochů v ZOPce opakovaně slyšel, že učení na policejní škole je nesrovnatelně náročnější než výška, co se týče objemu učiva i složitosti, a to všecko vzhledem k danému celkem krátkému času "studia".

Pravda ovšem je, že způsob výuky na ZOPce absolutně neodpovídá realitě v terénu ani co do používaných prostředků (ETŘ například) ani dalších realit jako jsou finty drbanů a jejich řešení atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRANIX 19:33:47 07. 05. 2015
default.png
A já zase slyšel, že bude 9 měsíční ZOPka + se bude otevírat policejní škola v Jihlavě =)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VALAR-MORGHULIS 20:18:14 04. 05. 2015
default.png
JOE [2015-05-04 19:16:17]: vim vim :) Langrova skola :) ale jak pisu, jen jsem to slysela, nikde na papire to neni :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio