Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Bojová umění (před náborem)

Zdravím, ano jsem žena a ano chci k PČR. Zároveň ale nechci být přítěží, ale platnou členkou. Aktivně sportuji celý život, fyzičku mám dobrou. K bojovým sportům jsem však pouze přičichla. Proto se chci zeptat, jestli by mi někdo poradil, jakému sportu se začít věnovat ještě před náborem. Četla jsem, že pro AČR a PČR se používá musado. Jsou ještě jiné alternativy? K náboru bych se chtěla přihlásit tak do roka. Za tu dobu bych snad mohla alespoň získat základy nějakých technik. Díky za normální odpovědi
VESELA :: Datum založení: 26. 05. 2015 :: celkem 12 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu COPSR 16:41:05 27. 05. 2015
default.png
Tak v Brne je prakticky všetko, aj kopa policajtov, v tomto prípade by som teda šiel rovno ku zdroju a trénoval tam, kde aj oni.
PS: Osobne mám najradšej systemu, aikido má zopár dobrých pák ale strašnú kopu nepotrebného balastu a nánosov vychádzajúcich z meča a brnenia... To fakt na ulici nepoužiješ.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 12:31:55 27. 05. 2015
Sekta.jpg
VESELA [2015-05-27 07:10:08]:
Zkus neco co je komplexni...
Každy kontaktni sport ma své a tezko soudit který se pro tebe, tvoji budoucí praci hodi lepe....
Záleží i na tom jak te to bude bavit, o to lepe ti to půjde a budeš se těšit...
Jestli budeš stát na zinenkach v ,,bílém pyzamu" a budeš se nudit tak to tam zabal,to neni to prave...:-D
Pokud mas ve svém okolí někoho kdo se něčemu takovému věnuje, zkus se s nim domluvit at te veme na trénink,většina klubu to ma nastavené tak, ze je tvůj prvni trénink vlaste grátis a zjistíš do čeho jdeš...
Doporučuji zakusit i zem, nikdy nevis do jaké situace se kdy dostaneš, tim jsem myslel tu komplexnost...

A CODY toho tiskového zřejmě děla, proto te tam lákal, nemůže se mu tam nic stát...zase umí urcite dobre mluvit...:-D
Hodně štěstí při vyberu..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BROKAR 09:35:23 27. 05. 2015
default.png
VESELA [2015-05-27 07:10:08]: Jak už tu bylo řečeno, vše je lepší než nic. U každého BU se trochu otlučeš,oboucháž, zotužíš, naučíš se rozdávat atd. Na policejní práci se hodí od všeho kousek. Určitě moc nevyužiješ kopy na hlavu, použití tyče a nože a další takovéto podobné věci. Jde hlavně o to odbourat strach z rány a nebát se

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VESELA 09:29:05 27. 05. 2015
default.png
Apep> Aikido? To je super. To jsem měla jako jednosemestrální tělák na výšce, takže tam už nějaký mini základy mám

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BROKAR 09:28:44 27. 05. 2015
default.png
Na zákrok proti ožralému týpkovy, co se válí po ulici a sotva dokáže vstát moc technik nepotřebuješ, ale do hospody, kde se to řeže hlava nehlava se pár ,,likvidačních technik" z KM hodí. Nemáš čas se zabývat jedním a tahat se tam s nim, v tu ránu ti z jiné strany přilítne židle na hlavu. Takové techniky jako zvratky, přehozy atd. vypadají efektivně tak akorát na ukázce, ale v praxi jsou skoro k ničemu. Stejně potřebuješ navolňovací úder. Lehkym navolňovákem člověka, který se chcce bít, tak akorát naštveš:-).Takže pak se KM zase hodí :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 09:19:19 27. 05. 2015
Sekta.jpg
VESELA [2015-05-27 07:10:08]:
Ten pindik byl dobrej:-D...


Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu APEP 09:07:38 27. 05. 2015
default.png
Zkus ju-jitsu nebo aikido, spoustu prvků z nich pak využívají moderní BU, hlavně pákové techniky.
Jinak v KM se vyučuje i verze pro bezpečnostní složky, u nás ale bohužel pouze formou seminářů jednou za čas.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VESELA 07:10:08 27. 05. 2015
default.png
Cody> To je docela ostrý hodnocení na to, že mě neznáš. To, že máš mezi nohama pindíka z tebe ještě neděla ani silnějšího ani odvážnějšího a ani rozhodnějšího člověka. Bejt tebou, tak nehodnotím lidi na základě stereotypů, ale na základě vlastní zkušenosti

Masakatsu> Kousek od Brna. Jinak zatím zvažuju všechny alternativy. Na Krav Maga jsem se taky dívala. Ale právě proto píšu sem, abych zjistila, co je vhodný a co naopak není.

Copsr> díky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu CODY 23:05:14 26. 05. 2015
Cody.jpg
Nemyslím si že je KM to pravé ořechové pro policistu-likvidační techniky a prasárny z různých sportů a bu není pro zákrok ideální volba-je to sebeobrana.

Jako žena jseš bohužel na tomto poli marná,pokud se s tím smíříš učiníš to nej pro sebe i pro tvé budoucí kolegy-nechceš být třeba tisková mluvčí :D

Souhlasím (+ 3)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MASAKATSU 20:10:42 26. 05. 2015
default.png
Odkud jsi? Zvládnout zákrok vyžaduje nejen znalosti, schopnosti a techniku, ale i vůli. Ta je ze všeho nejdůležitější. Pokud jsi BU zcela netknutá, máš možná větší výhodu, než ostatní, kteří si nesou (zlo)zvyky. Přemýšlela si i o Krav Maga?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio