Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pravomoce spojené s TT

Zdravím, možná se to tu již řešilo, nicméně jsem to nenašel. Zajímalo by mě, jestli je v zákoně nějakým způsobem upravené, co může konkrétní příslušník s konkrétní hodností/zařazením vykonávat za "práci". Konkrétně mi jde například o šetření dopravních nehod, od prvotních úkonů na místě DN, přes zakládání spisu, případně zahajování a šetření TČ atd... Když to řeknu zjednodušeně, tak jestli může například nstržm. šetřit dopravní nehodu, kde při šetření vyjde najevo, že se jedná o TČ a následně k tomu zpracovat spis, provést šetření a například to vyřešit ve zkrácence. Nebo jestli na to musí mít určitou hodnost. Pokud do toho někdo vidí a uměl by mi poskytnout info nebo odkaz na nějaké konkrétní znění zákona případně jiný dokument, který tohle řeší budu rád.
PETTEH :: Datum založení: 20. 11. 2015 :: celkem 10 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu RV 21:31:43 28. 11. 2015
default.png
Věřte, neveřtě, kolegové, jak chcete. Jako velmi zkušený strážník MP znám zákon o přestupcích líp, než drtivá většina kolegů (ach, ty prolongace u MP), přiučit se § 58 a úřední postup PČR je opičí úkon a trestní právo znám, alespoň teoreticky, z Policejní akademie.
Nepíšu to proto, abych tu exhiboval, to fakt nemám ve svým věku zapotřebí, stejně se tu navzájem neznáme a nevidíme, ale píšu tu o přístupu a chtění.
Samozřejmě doplním, že věčně lezu za zkušenějšími kolegy a otravuju je s tím, jak se která věc prakticky dělá, jak se zpracovává v ETŘ, jak se kam co posílá apod.
Ale zase je to o tom, jestli tu práci chci dělat nebo ne. A bohužel mám dost kolegů, kteří nechtějí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 10:34:32 25. 11. 2015
default.png
Jde o to ze před ZOP to dělat ani nemůže protoze na to nebyl vyskolen. Nevěřil bych uplne všemu co se tu pise...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:26:51 24. 11. 2015
default.png
RV [2015-11-22 16:35:49]: Přeju, aby ti to s tvým super přístupem fakt vyšlo, aby jsi měl lepší prachy a vůbec. Obávám se ale, že mimo "větších peněz" (za které bych ani nenaložil vercajk do auta teda) na tom už žádné pozitivum nebude... No ať se daří!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAAL 19:48:53 23. 11. 2015
default.png
ANBERLIN: To bude protekcí :-D, ne teď vážně: u nás pokaždé, když měl někdo postoupit výše, dávali mu k osvojení kvalifikovanou trestně-procesní práci, aby o vedení jinde neřekli, že jejich lidi nic neumí :-D navíc je rozdíl mít TČ na neznámce a na známce, pokud mu dali TČ bez šance na odhalení na oddělení, kde nemaj lidi, není to nereálný...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANBERLIN 18:57:01 22. 11. 2015
default.png
RV [2015-11-22 16:35:49]: Nechápu, jak jsi ve 2TT a před ZOP mohl zpracovávat přestupkový nebo nedej bože trestňákový spis, když jsi neměl vůbec žádné, alespoň základní policejní vzdělání ???

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 16:35:49 22. 11. 2015
default.png
To by mě zajímalo, jaký je rozdíl v provádění "dílčích" a "jednotlivých" úkonů trestního řízení, jak je to ve 3. TT a 4. TT.
Jinak asi platí, že tu práci chci dělat a budu jí dělat kvalitně a budu se vzdělávat nebo na to budu kašlat. Já jí chci dělat, tak jsem už ve dvojce kompletně zpracovával přestupky a měl i trestňák jako hlavní zpracovatel a stejně to mám i teď ve trojce po ZOPce. Buď chci nebo nechci a vedoucí přece vidí, co dělám a jak to dělám. No a na jaře bude volná čtyřka...
Výmluvy a sebelítost nechávám jiným.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:01:54 21. 11. 2015
default.png
Kluci, mám z vás radost, plně jste pochopili oč v systému jde: neplatit lidem ale žádat plné pracovní nasazení. Dílčí úkony v trestním řízení, to si lze představit tak, že uděláš OMČ dílem, pak dalším dílem vytěžovačku, pak dalším dílem vložíš do ETŘ a dalším dílem napíšeš usnesení o odložení... No nedělej to za ty prachy.
Odměnou ti bude co? No spisová, uvidí že umíš, jsi schopný křivit statistiky, dostaneš naložíno i domp a v posteli v ložnici jako jeden blbec kolega (nazdar Karle!) budeš na noťasu psát odkládačky... Tu úpríci budeš dělat i za kolegy, co ji nezvládají, jsou o nějakou tu třídu výše a vaříš jako debil, že bys mohl někam postoupit. A ono hovno!!
!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KKKK 13:07:53 21. 11. 2015
default.png
Otázka je co je dílčí, tak můžeš dělat i v 2TT všechno, páč je to dílčí. Tak určil vedoucí a hotovo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 21:50:41 20. 11. 2015
default.png
Ano je, konkrétně to upravuje § 116 zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Kde ve druhém odstavci je uvedeno, že vláda vydá nařízením katalog činností zařazených do jednotlivých tarifních tříd podle jejich složitosti, odpovědnosti a namáhavosti.

Aktuální katalog je nařízení vlády 104/2005 Sb. zde je když tak odkaz:

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2005-104

např. 3TT u Policie ČR:
3. tarifní třída - asistent
1. Plnění základních úkolů policie v oblasti dohledu nad veřejným pořádkem a bezpečností, dopravou, režimem ochrany státní hranice, vstupem a pobytem cizinců na území České republiky s případným odhalováním a vyřizováním přestupků svěřených do působnosti policie v blokovém řízení. Provádění dílčích úkonů v trestním řízení.
2. Zabezpečování ochrany určených objektů zvláštní důležitosti.
3. Samostatný výkon střežení a eskortování osob omezených na svobodě nebo střežení osob umístěných v záchytných zařízeních.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio