Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Pravomoce spojené s TT

Zdravím, možná se to tu již řešilo, nicméně jsem to nenašel. Zajímalo by mě, jestli je v zákoně nějakým způsobem upravené, co může konkrétní příslušník s konkrétní hodností/zařazením vykonávat za "práci". Konkrétně mi jde například o šetření dopravních nehod, od prvotních úkonů na místě DN, přes zakládání spisu, případně zahajování a šetření TČ atd... Když to řeknu zjednodušeně, tak jestli může například nstržm. šetřit dopravní nehodu, kde při šetření vyjde najevo, že se jedná o TČ a následně k tomu zpracovat spis, provést šetření a například to vyřešit ve zkrácence. Nebo jestli na to musí mít určitou hodnost. Pokud do toho někdo vidí a uměl by mi poskytnout info nebo odkaz na nějaké konkrétní znění zákona případně jiný dokument, který tohle řeší budu rád.
PETTEH :: Datum založení: 20. 11. 2015 :: celkem 10 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 08:12:32 29. 11. 2015
default.png
RV [2015-11-28 21:31:43]: No věčně lézt otravovat můžeš jak se co dělá, ale nesmíš se ptát někoho, kdo na to kálí. Když to pak budeš dělat sám, zjistíš, že spousty toho co ti kdo řekl je mimo a jde to dělat daleko líp a jednodušeji. Všecky info si ulož, ale pak je taky prověř.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 21:31:43 28. 11. 2015
default.png
Věřte, neveřtě, kolegové, jak chcete. Jako velmi zkušený strážník MP znám zákon o přestupcích líp, než drtivá většina kolegů (ach, ty prolongace u MP), přiučit se § 58 a úřední postup PČR je opičí úkon a trestní právo znám, alespoň teoreticky, z Policejní akademie.
Nepíšu to proto, abych tu exhiboval, to fakt nemám ve svým věku zapotřebí, stejně se tu navzájem neznáme a nevidíme, ale píšu tu o přístupu a chtění.
Samozřejmě doplním, že věčně lezu za zkušenějšími kolegy a otravuju je s tím, jak se která věc prakticky dělá, jak se zpracovává v ETŘ, jak se kam co posílá apod.
Ale zase je to o tom, jestli tu práci chci dělat nebo ne. A bohužel mám dost kolegů, kteří nechtějí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 10:34:32 25. 11. 2015
default.png
Jde o to ze před ZOP to dělat ani nemůže protoze na to nebyl vyskolen. Nevěřil bych uplne všemu co se tu pise...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:26:51 24. 11. 2015
default.png
RV [2015-11-22 16:35:49]: Přeju, aby ti to s tvým super přístupem fakt vyšlo, aby jsi měl lepší prachy a vůbec. Obávám se ale, že mimo "větších peněz" (za které bych ani nenaložil vercajk do auta teda) na tom už žádné pozitivum nebude... No ať se daří!!!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BAAL 19:48:53 23. 11. 2015
default.png
ANBERLIN: To bude protekcí :-D, ne teď vážně: u nás pokaždé, když měl někdo postoupit výše, dávali mu k osvojení kvalifikovanou trestně-procesní práci, aby o vedení jinde neřekli, že jejich lidi nic neumí :-D navíc je rozdíl mít TČ na neznámce a na známce, pokud mu dali TČ bez šance na odhalení na oddělení, kde nemaj lidi, není to nereálný...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ANBERLIN 18:57:01 22. 11. 2015
default.png
RV [2015-11-22 16:35:49]: Nechápu, jak jsi ve 2TT a před ZOP mohl zpracovávat přestupkový nebo nedej bože trestňákový spis, když jsi neměl vůbec žádné, alespoň základní policejní vzdělání ???

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 16:35:49 22. 11. 2015
default.png
To by mě zajímalo, jaký je rozdíl v provádění "dílčích" a "jednotlivých" úkonů trestního řízení, jak je to ve 3. TT a 4. TT.
Jinak asi platí, že tu práci chci dělat a budu jí dělat kvalitně a budu se vzdělávat nebo na to budu kašlat. Já jí chci dělat, tak jsem už ve dvojce kompletně zpracovával přestupky a měl i trestňák jako hlavní zpracovatel a stejně to mám i teď ve trojce po ZOPce. Buď chci nebo nechci a vedoucí přece vidí, co dělám a jak to dělám. No a na jaře bude volná čtyřka...
Výmluvy a sebelítost nechávám jiným.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 16:01:54 21. 11. 2015
default.png
Kluci, mám z vás radost, plně jste pochopili oč v systému jde: neplatit lidem ale žádat plné pracovní nasazení. Dílčí úkony v trestním řízení, to si lze představit tak, že uděláš OMČ dílem, pak dalším dílem vytěžovačku, pak dalším dílem vložíš do ETŘ a dalším dílem napíšeš usnesení o odložení... No nedělej to za ty prachy.
Odměnou ti bude co? No spisová, uvidí že umíš, jsi schopný křivit statistiky, dostaneš naložíno i domp a v posteli v ložnici jako jeden blbec kolega (nazdar Karle!) budeš na noťasu psát odkládačky... Tu úpríci budeš dělat i za kolegy, co ji nezvládají, jsou o nějakou tu třídu výše a vaříš jako debil, že bys mohl někam postoupit. A ono hovno!!
!!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KKKK 13:07:53 21. 11. 2015
default.png
Otázka je co je dílčí, tak můžeš dělat i v 2TT všechno, páč je to dílčí. Tak určil vedoucí a hotovo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 21:50:41 20. 11. 2015
default.png
Ano je, konkrétně to upravuje § 116 zákona č. 361/2003 Sb., o služebním poměru příslušníků bezpečnostních sborů. Kde ve druhém odstavci je uvedeno, že vláda vydá nařízením katalog činností zařazených do jednotlivých tarifních tříd podle jejich složitosti, odpovědnosti a namáhavosti.

Aktuální katalog je nařízení vlády 104/2005 Sb. zde je když tak odkaz:

http://www.zakonyprolidi.cz/cs/2005-104

např. 3TT u Policie ČR:
3. tarifní třída - asistent
1. Plnění základních úkolů policie v oblasti dohledu nad veřejným pořádkem a bezpečností, dopravou, režimem ochrany státní hranice, vstupem a pobytem cizinců na území České republiky s případným odhalováním a vyřizováním přestupků svěřených do působnosti policie v blokovém řízení. Provádění dílčích úkonů v trestním řízení.
2. Zabezpečování ochrany určených objektů zvláštní důležitosti.
3. Samostatný výkon střežení a eskortování osob omezených na svobodě nebo střežení osob umístěných v záchytných zařízeních.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio