Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Ještě jednou o událostech v Kolíně nad Rýnem (REDAKCE)

Ještě jednou o událostech v Kolíně nad Rýnem
V Kolíně nad Rýnem slouží u policie i UFC zápasník Nick Hein
Foto: Nick Hein

Oslava příchodu roku 2016 v Kolíně nad Rýnem i téměř po dvou týdnech hýbe celou Evropou a pozadu nezůstává ani policie a ministerstvo vnitra spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko. Právě tento úřad uveřejnil interní zprávu o průběhu vyšetřování, jejíž shrnutí přináší Policista.cz.

Autor: Petr Klinovský
Publikováno: 12. 01. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu PIM-BURGER 13:55:45 12. 01. 2016
Pim Burger.jpg
STARSKY [2016-01-12 13:16:43]: Problém v tomto přístupu ke kamerám je ten, že občané tu nejsou od toho, aby plnili přání policie, ale naopak, aby policie konala službu pro občany. Pokud Němci nechtějí být na veřejných prostranstvích stále někým natáčeni, mají na to právo a jejich policie holt musí pracovat tak, aby kamery nepotřebovali - a pokud dojde k takové situaci, jako došlo, musí se občané smířit s tím, že budou chybět záznamy pachatelů. Každopádně demokratický stát je zde pro občany, ne občané pro stát.

S názorem na uprchlíky a jejich nekontrolovaným překračováním státní hranice souhlasím jen částečně. Ono se německé policii těžko uzavíralo hranice, když ostatní země je až do Německa pouštěly. Kdyby Německo uzavřelo hranice a nikoho nepouštělo (nebo až po registraci), znamenalo by to pro ostatní země - zejména Rakousko nebo i nás - pohromu. My jsme se díky přístupu Německa většině problémů vyhnuli a teď alibisticky říkáme, že si je tam neměli pustit, i když to udělalo pět zemí před nimi. Jediným řešením by bylo pořádné fungování Frontexu, potápění lodí převaděčů a dohody s africkými a arabskými státy, na jejichž území by uprchlíci byli sváženi ještě předtím, než by vůbec vkročili na evropskou půdu, jako to dělá Austrálie. Africkým zemím by to přineslo finance a pracovní místa, Evropě ušetřilo peníze a problémy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STARSKY 13:16:43 12. 01. 2016
Starsky.jpg
To co se stalo v Kolíně na Rýnem je uplně klasické pro Německo a symptomy které to doprovázejí jsou naprosto pochopitelné. Německá bezpečnost naprosto nefunguje a pokud by se člověk podíval na důvody tak jich můžeme zmínit hned několik. Kamerové systémy - V absolutní hrůze jsem ze sdělovacích prostředků zjistil, že např. takový Mnichov který je co do velikosti i početm občanů srovnatelný s Prahou má jen 7, ano čtete správně jen 7 kamer a tyto ještě navíc nejsou zapojeny. Prý kvůli ochraně osobních údajů občanů. Toto je něco, co jsem vždy kritizoval a zde je naprostý důkaz této chyby. Kdyby ty kamery měli, mohli informace rychle vyhodnocovat a dále vytěžovat a zpětně vyšetřovat tyto a jiné události. V Praze je díky kombinaci soukromých a policejních kamer počet něco okolo 1800 Kamer a jak je vidět nikdo je nezneužívá. Zkrátka platí teze, že pokud nejsi zločinec, nemáš se tedy čeho bát a ani kamery ti nevadí. Většině slušných občanů kamery nevadí, protože vědí, že je to pro jejich bezpečnost. Dále pak samotný systém řízení dvojí policijí, které mají rozdělené jak personálně tak i technicky. Přenos informací je pak zdlouhavý, ne li v tu chvíli nemožný. Dále pak Německá policie respektivě její vedení díky přístupu politiků rezignovala na své základní úkoly a na své uzemí se jim dostalo tolik neregistrovaných osob, že si s tím již nemohou poradit. Ve chvíli první vlny se měli okamžitě uzavřít všechny hranice a na území vpustit pouze osoby po odebrání genetického profilu, otisků prstů a celkově kriminalistického měření. Ve chvíli, kdyby takový človek v budoucnu dostal občanství, tak tyto data třeba zničit. Tyto data třeba uchovat do doby pokud by např. takový člověk spáchal porušení zákona. Poté okamžitě vyhostit. Ted mají němci milion osob o kterých nevědí absolutně nic. Co si budeme nalhávat i u nás by se mohlo lehce stát něco podobného. Když si vzpomenu na tento nový rok a uvědomím si počty sil a prostředků nasazených na opatření např. v centru tak na Václavském náměstí, kde se pohybovalo několik desítek tisíc lidí bylo tolik policistů, že by jste mohli složit sotva autobus MHD. Ti policisté věřím, že tam bojovali co mohli, ale proč jim vedení neposlalo posily ? protože by někdo musel přiznat pravdu. Pravdu že se jedná o průser. Mají tam 700 000 mladých mužů. Tito mladí muži nemají nic. Sotva kde spát a přitom mají své základní potřeby. Chtějí mít sex a bavit se, hezky bydlet a práci. Místo toho sedí na ubytovnách a velice těžko se zabavůjí. Takže když mají příležitost tak tohoto využijí. Problém ovšem nastane ve chvíli, kdy tito zjistí, že jejich řádení nikdo nezastaví a nikdo neřeší. V Syrii od kud přišli by jejich řádění zastavili namířené Kalašnikovy. Tady na ně míří kamery a udělají z nich chudáky systému, který jim neumí pomoci.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HONZAD 11:30:23 12. 01. 2016
honzad..jpg
Je absurdni, pokud se vina na mizernem informovani klade pouze na policii za situace kdy nemecka politicko-korektni media drzi dlouhodbou politiku (stejnou jako nase) mensinove problemy (a zlociny) umensovat a bagatelizovat.
V celku chapu zastupce policie (vycepovane politikokorektnim bicem) ze novinarum netlacili neco, co zpravidla odmitaji slyset.

Cely ten pruser ma daleko hlubsi koreny, nez jedna blbe
zkoordinovana policejni akce.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR-KLINOVSKY 11:19:15 12. 01. 2016
default.png
LIMITUS [2016-01-12 11:16:25]: Dle zprávy byla komunikace mezi jednotlivými stupni velení velice špatná, ale částečně to souvisí i se systémem policie v Německu, kdy např. zemská policie nemá příposlechy na spolkovou a naopak. Různé jednotky se pak celkem špatně organizují, i když je pravda, že ze byl dle všeho zmatek i v řádách policie zemské...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LIMITUS 11:16:25 12. 01. 2016
default.png
Jak to vypadá, tak spiklenecké teorie o tom, že policie něco schválně zamlčovala, jsou trošku přehnané. I když je fakt, že pokud někdo může za to, že se o tom skoro týden nemluvilo, tak jsou to právě politici a novináři. Je pravda, že nechápu, jak mohlo dojít k takové blamáži, že velitel odmítne posily, když tam chlapi dostávaj na prdel... Ale asi to ze svýho kanclu neviděl...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio