Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Cestovní náhrady za schválený soukromý dopravní prostředek

Zdravím. Pracuji u policie třetím rokem nicméně jsem minulý rok byl vyslán na různá místa, kam se autobusem či vlakem cestuje velmi obtížně, jelikož to byly cesty od 150 Km výše. Cestování BUS či VLAK byly většinou se 4 přestupy a víc... Samozřejmě jsem se na tato místa dopravoval vlastním vozem s plným havarijním pojištěním (jedna z hlavních podmínek). Krajský ředitel mi vozidlo schválil všechno v pohodě, akorát při vypisování cestovních příkazů jsem narazil na problém a tak jsem se radil se svojí sekretářkou na svém pracovišti jak postupovat dál...Problémem bylo to, že jsem nevěděl podle jakého tarifu si mám vypsat cenu za ujetý KM, zda je to podle BUS, ČD, či AUTA. Logicky mě napadlo, že když do "cesťáku" vypisuji auto, tak že tedy cena za ujetý KM bude také podle sazby za ujetý KM autem. Vše bych nejspíš věděl hned, kdyby u nás na pracovišti nebyla jedna starší paní, se kterou není žádná řeč a řekla mi pouze to, že si to mám vypsat podle tarifu, který je pro ministerstvo nejekonomičtější. Víc mi nevysvětlila. Jedná se mi oto, že jsem projezdil ne-malé peníze a to kolem 40 tisíc Kč a mezi tarify BUS, ČD, AUTO jsou velké rozdíly např. BUS má za 1-4 km 10 Kč, Vlak za 1 km - 10 Kč, ale za dva km - 11 Kč, za 4 km 14 Kč, za 8 km 19 kč. Auto to má takto, za ujetý 1 KM 3,70 Kč a za 4 KM tedy 4x3,70=14,80 Kč, ale za 8 Km už to je 29,60 Kč. jsou vtom opravdu velké rozdíly zejména tedy u těch vyšších KM... Pokud tedy někdo pochopil můj dotaz a rozumí této problematice, rád bych slyšel vysvětlení, proč mám vybírat nejekonomičtější způsob, když jsem projel nehorázné peníze a ten nejekonomičtější způsob jízdy tedy BUS podle tabulek Ministerstva vnitra je hodně směšný. Dokonce kdybych jezdil opravdu BUSEM tak by mi museli dát alespoň opravdu to co jsem zaplatil za bus, ale ty tabulky jsou nehorázné. Nechápu proč bych si nemohl napsat KM podle vzdálenosti ujeté automobilem podle té jejich sazby, to by se mi téměř alespoň vrátili mé výdaje za cesty, ale takhle prodělám více jak polovinu. To znamená za nějakých projetých 40 tisíc Kč mi vrátí lehce pod 20 tisíc Kč... Nevidím důvod proč bych měl MV šetřit kapsu, když platy u policie nejsou nic moc a pokud jsem někam vyslán, kde mě je potřeba tak to už vůbec nechápu. Předem děkuji za odpovědi. S pozdravem Adam
SINDAMIRE :: Datum založení: 12. 01. 2016 :: celkem 0 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio