Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policie ČR bude nabírat nové lidi - je to potřeba? (REDAKCE)

Policie ČR bude nabírat nové lidi - je to potřeba?
Není na čase začít přemýšlet o policejní práci jinak?
Foto: Otevřená společnost, o.p.s.

Nedávno byl zveřejněn na webu ČRo zajímavý pohled na rozšiřování řad Policie ČR - policie bude nabírat tisíce nových lidí, ale její priority jsou opřeny o data, ze kterých vyplývá snižující se tendence. Není tedy čas, začít se spíš bavit o efektivitě práce? O administrativní zátěži? Jiných strategiích (např. předcházení tr. činnosti)?

Autor: Jan Cibulka, Český rozhlas
Publikováno: 19. 01. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu COPSR 22:36:13 21. 01. 2016
default.png
VETERAN2 - efektívna polícia predsa vôbec nie je cieľom. Keby sme ju chceli, tak už ju dávno máme. Aj vy, aj my.
Dnes som mal zákrok, na ktorý by som prijal posily. Samozrejme som žiadne nedostal, pretože bola celoslovenská DBA a tá má predsa prednosť. Tak chalani stáli niekde v riti pri ceste a ja som rozmýšlal, ako neprísť k úrazu.
Polícia u nás je divadlo. Cirkus pre ludí. Efektivita nikoho nezaujíma, pretože hlavné je, aby bol spokojný somár, ktorý tomu velí.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 22:52:13 20. 01. 2016
default.png
Naše policie je neefektivní o tom žádná. Na mě to dělá dojem, že je potřeba se dostat na stavy, které měla před Kalouskovou a Langerovou reformou.
Starsky se tu vyjadřoval o užitečnosti kamerového systému. V Praze některá oddělení nemají objasněnost ani 20 procent. To snad nejsou schopní objasnit ani napadení. Zloději s s kamerovým systém vyrovnali zjevně docela dobře. Zajímalo by mě, co by se objasnilo bez něj.
Fet není tajemství. Na něm by mělo dělat 10 krát tolik lidí a ještě by to bylo málo.
Dojezdový čas 10 minut? To je pro kouzelníka. Tvořil to amatér.
Považovat počet obyvatel na policajta za ukazatel, se mi zdá velmi podivné. Každý národ má jiné sklony ke kriminalitě. Navíc někdo drží velkou policii, když nemůže z politických důvodů držet velkou armádu, přestože to bezpečnost vyžaduje.
Vzhledem k současné situaci bych čekal, že se část náboru nebude soustřeďovat na mladé naděje, ale naberou se za jiné nástupní platy lidi s jazykovými znalostmi a solidním kádrovým profilem a bude se s nimi případně počítat i pro nasazení do jednotek na hranicích Schengenu.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 19:34:49 19. 01. 2016
default.png
Čistě politický tah (to víte, jednou zase budou volby). Těžko prohlásí, že policie je neefektivní, to by se voličům moc nelíbilo. Stačí jakou má PČR reklamu po Uherským Brodě (i když nezaslouženou)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio