Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Lukáš Heinz: Policii chybí zkušenosti, mazáky vyhnalo papírování a nováčci se nemají od koho učit (REDAKCE)

Lukáš Heinz: Policii chybí zkušenosti, mazáky vyhnalo papírování a nováčci se nemají od koho učit
Náš šéfredaktor je fešák!
Foto: Otevřená společnost,o.p.s.

Rozhovor našeho šéfredaktora Lukáše Heinze s Aktuálně.cz o situaci v policii, excesech a personálních poměrech.Podle něj policii paralyzuje bobtnající administrativa a nedostatek zkušených policistů, kteří by byli ochotni svoje vědomosti a zkušenosti předávat mladším kolegům.

Autor: redakce
Publikováno: 09. 04. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 21:03:08 10. 04. 2016
default.png
CATANI [2016-04-09 20:36:05]: No dal jsem tam sice dva smaljíky, ale abych Lukáše neurazil, jinak je to dost hořký povzdech.

Pan-ruzovy: no tak jsi napsal asi tak jednu tisícinu toho, co policii tíží... ale kuš, chtěl jsem napsat, co tíží ty, kteří chtějí, což je dneska jaké procento? Za mě tak do deseti, víc ne.

RV: soráč, ale tuším, že jsi zapomněl na jednu podstatnou věc u svého popisu: jezdíš podle rozpisu ukurva, co venku nebyl ani nepamatuje, absolutně ho nezajímá co se v rajónu děje, kašle na připomínky a řev mančaftu že drbani nás vidí zaujímat DBA přmo před jejich hospodou a vědí, že mají hodinu volný rajón, my zase víme že pokud se odtud hned nehneme, jak začnou ty "včelky" vyletovat, tak máme do rána ranu...Furt to ten ichtyl nadřízený plánuje stejně, furt nejsou výsledky a ten debil není schopen pochopit, že o nás dávno všichni vědí kde a kdy budeme a co tam budeme dělat.
Věříe tomu? Samozřejmě že ne, to je totiž úmyslně, aby jeho kamarádíčci mohli udělat někde ranu, když on svoje podřízené stáhne tak, aby na ně drbani viděli. Proč by měl drbanovi přímo říkat, kdy a kde bude hlídka? Stačí to psát furt stejně. On má čisté ruky přece...
Tak co teď? Dodržovat rozpisy líné a tupé svině říkající si nadřízený nebo chránit ovečky? No já jsem se z DBA pravidelně odhlásil a ještě pracvidelně ani nedostavil, (po jistou dobu své služby) výmluv bylo vždycky hafo.

Ráno spousta KO z hospod, kde kdo s kým seděl, kdo byl obsluha )pak se dalo snadno doptat kdo s kým a kdy odcházel atd.) do rána bez nápadu, čistý stůl a jak píšeš: ukurva zajímaly čárečky. Jediného PANA vedoucího zajímal ráno čistý stůl, toho mého posledního. Jinak to byla sběř, se kterou slušný člověk nechtěl dýchat ani stejný luft.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 19:30:47 10. 04. 2016
pan Růžový.jpg
RV [2016-04-10 11:04:08]:

Přesně. Když je slabá objasněnost, je to špatně. Když je malý nápad a hovno výslednost, je to špatně. Jen to ukazuje na debilitu policejního managementu. Samý kretén se švindlškolou, samá dementní statistika, communitypolicing - plno keců o hovně. Prostě když není nápad a je na ulicích bezpečno a klid, tak jsme tu od toho pomáhání, a ne od zkurvené buzerace, protože nějaký zmrd v kanclu potřebuje vykázat čárečky. Protože neumí ohodnotit práci policisty, nezná základy personalistiky ani základy vedení lidí či práce se skupinou a kolektivem. Debilita a omezenost skoro všude, kam se podíváš. Z toho všeho plyne posranost managementu a neschopnost si cokoliv obhájit. Obhájit, znamená argumentovat. Opět vše špatně a opět neschopnost.
Máš jednu VELKOU pravdu:

Policie je přesným obrazem stavu společnosti a státu.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 11:04:08 10. 04. 2016
default.png
Nebudu vypisovat všechno, co mi u PČR vadí, je toho hodně, ale jako hlavní problém či spíše důvod vidím to, že policie je přesným obrazem státu, ve kterém funguje. Na všechno deset papírů, podpisů a nařízení a celé je to odtržené od reality. Hlavně, aby v ETŘ bylo všechno dobře vyplněné a na výsledku zase tak moc nezáleží.
U nás v našem obvodu dost poklesla trestná činnsot. Veteráni říkají, že takový klid nezažili. Náš denní chléb: rvačky, vloupačky, mařenky apod. Je toho teď málo. Obyčejný člověk by se radoval. Je celkem bezpečno, dost našich pašíku je v teď lochu a ženský se nemusí bát jít večer po městě.
Pro policejní managemet (fuj, hnus, raději bych měl velitele...)je to ovšem špatně. Statistiky pláčou. Tak mazejte dávat pokuty za dopravu. Skončila služba, jakou máte výslednost? Klid a bezpečí v rajónu? To nás nezajímá! Výslednost! Takže čárky...
Celou noc jezdíme trasu podle instruktáže, všechno zkontrolujeme, dohlíží na nás GPS. Fajn, za to jsem placený. Klid a bezpečí, zkontrolujeme pár řidičů. Všichni v pořádku. Ráno poloprázdný list výslednosti. A to je kur.va špatně!?

Já vím, kolegové, nic nového.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 23:42:45 09. 04. 2016
pan Růžový.jpg
Zdeněk Buřič nebyl slabý, ale nikdo neobětuje téhle zpropadené firmě vše. Každý rok vidím, jak končí kluci. Vymačkaní jako citróny, ale vše v duchu kus za kus. Každý je nahraditelný, nepostradatelných a hrdinů jsou plný hřbitovy. To je realita.
Personální politika policie je zkázonosná a sebedestruktivní. Neschopnost je prvním předpokladem ke změně služebního místa a to zpravidla směrem výše. Každý se rád zbaví neschopného člena týmu. Na tažný se klade rok od roku více úkolů. Chovní maj rok vod roku více vodměn. 80-90% vedení zajímají jen vodměny. Hlavně ať se něco neposere. Cucat a cucat ze státního vemene, v teple, v kanclu.
Vobyčejnej polda na ulici je poslední, kdo ty sráče v kancelářích zajímá. Dodnes policisté nemají odpovídající základní vybavení. Dodnes, kurva to už bude letos 8 let od smrti Romana Jedličky, nemá každý policista svoji neprůstřelnou vestu !!!
To je neuvěřitelná drzost těch sráčů z PP, že si vůbec někdo dovolí otevřít hubu. Mají chodit zalezlí kanálama jako krysy. Kurva, tady si někteří kluci dodnes kupují svoje neprůstřelky, protože buď nechtějí čekat, co nějaký debilní zmrd, který ji v životě neměl na sobě, vybere. Anebo nechtějí nosit shit, který leckde idioti nakoupili za nejnižší možnou cenu, aby zbylo na jejich nenažrané vodměny.
Chce se z toho blejt a zvracet atd.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 21:28:04 09. 04. 2016
Lukas Heinz.jpg
Klídek zahlcený prací už jsem. A pořád rebeluju jako Zdeněk Buřič nebo Miloš Plechatý. Až nebude u policie co zlepšovat zhroutí se mi svět. Ale to už budou moje prapravnoučata fousatý pánové. :-D

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 20:36:05 09. 04. 2016
default.png
Lukáš je u ještě Policie ČR proto, aby sloužil jako ukázkový příklad nikdy ovšem neexistující vnitřní diskuse v policii. Snaha chvályhodná ano, ale náležitě zneužitá nadřízenými. :D :D

Za todle máš u mne doživotní slevu z čehokoliv. Naprosto výstižné.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 20:14:01 09. 04. 2016
default.png
HAMMER [2016-04-09 14:57:55]: Končí to vždy stejně. Najdou mu v takovém případě, kdy je veřejně profláklý, lépe placené místo u SKPV, zahltí prací a bude klid.
Bude vděčný, že má pocit, že honí čárky, pardón, údajné zloděje. Já věřím, že se jednou najde takový, který na tuto hru nepřistoupí.Ale neustále mne takoví jako Buřič, Lesy a další přesvědčují, že jsou to lidé čestní, ale slabí a nakonec pochopitelně lidsky selžou. Nemající sílu tomu odolat.
Ostatně každý rozumný člověk, byť jde o principy, tak v případě, kdyby jej měl vyšetřovat nějaký GIBS(kde je dokonce možné, že bývalá milenka stíhá svého přítele) a dostat proto jej za katr, pro něco smyšleného, ustoupí. Marek nebude mít čas tady na stránky policista .cz a na nějaké odpovědi. Jsou vždy dvě možnosti jak se chová tento managment.Buď jako itelektuální domácí zvíře nebo jako v přírodě potulující se kanec. Policista(nemám ny mysli rodinné příslušníky a známé co přijmou) jako člověk je u nich póvl, pouze plnící jejich slepé rozkazy, pokud začne policista myslet, je to jejich selhání a je mu za každou cenu nutné dát pocítit tvrdou údernickou pěst.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 14:57:55 09. 04. 2016
default.png
Lukáš je u ještě Policie ČR proto, aby sloužil jako ukázkový příklad nikdy ovšem neexistující vnitřní diskuse v policii. Snaha chvályhodná ano, ale náležitě zneužitá nadřízenými. :D :D

Problém není v tom, že policisté s nudlí u nosu jdou do výklonu služby, problém je v tom, že policii gang politiků, lobistů, samotných policejních manažerů a dalších gaunerů soustavně "ožebračuje" systémem vedení války col. Wardena. Tento chlap neplánoval žádné útoky na samotné bojové prostředky nepřítele, což bylo drahé a stálo to životy, on plánoval tak, že ničil mosty za první linií, zásobování, atd atd.
Napřed si ovšem col. Warden našel pomocéí spousty otázek a spousty odpovědí slabiny nepřítele, tzv. body zranitelnosti.

To samé činí mafie s celým procesem trestního stíhání, respektivě spíše správnějí a přesně: s vymáháním práva.
Našla slabé místo: Policii ČR. Od doby kurvy drrramatika policii národ bere jako nutné zlo, je tedy snadné ji škodit a nikomu to nebude vadit. Tento cíl má ještě jednu vynikající vlastnost a to, že provádí a zpracovává neodkladné a neopakovatelné úkony, bez kterých případ padá na hubu.

Že se úkony dosud zvládají? Přidáme pár tiskopisů, pár IAŘů, pár naříezní a nevyzná se v tom ani prase a ani prase nedokáže zpracovat spis bez chyby. A ejhle, přesně tak.

Velmi tichá válka na vnitřním bojišti se vede přesně jako ta proti Srbsku. Zničí se možnost vůbec něco dělat. Strhají se elektrická vedení, zničí mosty atd atd. stát se vrátí do doby kamenné. Srbové jsou napřed drrrmatikem a jemu podobnými vyblby označeni jako agresoři, celá WEvropa je na ně naštvaná aniž si někdo přečte něco o historii a současnosti a pak už se do nich mlátí hlava nehlava a sebere se jim část území. A není to ani zločin, je to humanitární bombardování, jak to nazval Falbr.

Přesně tatáž situace panuje v policii. Jenže tam jsou zrádci přímo uvnitř. Řekněme si, svinsky dobře placení zrádci.

Národ policii mírně řečeno nemusí, když to řeknu na plnou hubu, nesnáší. Je to sice začarovaný kruh, ale policii od roku 1948 ne-li trochu dříve nedělá policejní práci, ale politiku - čárečky, kamarádíčkování atd.

Veřejnost nikdy práci policie rozumět nebude. Je to totéž, jako když se chlapi bavíme o tom, jaké to bylo na vojně. Kdo tam nebyl, zívá nudou, nechápe vůbec nic.

Pokud ze strany policii není ani snaha prezentovat svoji práci mezi lidma rajón vedle rajónu, což nebyla, není a nebude, není možno z kruhu vzájemného nedorozumění vybřednout.

K tomu, aby se policie sama mohla vymanit z tohoto kruhu, nemá se současným vedením vůbec šanci. To vedení ji v tom stavu úmyslně drží. Stejně tak politici provádějí pořád mírné úpravy osekávající možnosti policie, stejně tak kdo může jiný.

Demokratický způsob reformy Policie ČR podle mého neexistuje. S gaunery přisátými na tlustý cecík státu nikdo nehne. Ti se musejí prostě od cecíku oddělit brokovnicí, když cecík nepustí huba, musí se ustřelit celá hlava až po zadnici, kde jak známo, hlava chobotnice končí.

Jak to ale udělat, když do jejich svinstev je namočen každý první řadový policista?

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 11:50:27 09. 04. 2016
pan Růžový.jpg
Ještě k té "kopačce" do motorkáře. Kdo ten záběr viděl, tak ví, že to nebyl žádný brutální kop, ale jen upozornění. A co tomu předcházelo ?
Předcházela tomu rána od airbagu do hlavy toho policisty, protože chtěl vystoupit, ale xindl na motorce se znovu rozjel, tak sedl a nestačil se již připoutat. Vzápětí náraz a rána bagem.
Kdyby toho chcípáka pořádně načutnul, tak má minimálně tři žebra vejpůl.
Škoda mluvit, hnus.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio