Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Když ideologie vítězí nad zdravým rozumem. (REDAKCE)

Když ideologie vítězí nad zdravým rozumem.
ilustrační
Foto: internet

Za několik málo dní se možná rozhodne, jestli občané naší země přijdou o jednu ze svobod, kterou si vydobyli jakožto demokratický národ po pádu komunismu v roce 1989. Tou svobodou je právo nosit zbraň, potažmo právo na obranu. Nyní má toto právo padnout z důvodů, které jsou zcela očividně ideologického charakteru, bez podpory faktickými argumenty. Přestože vlastníků zbraní je menšina, dotkne se tento krok nejen české, ale celé evropské společnosti.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 06. 06. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu VETERAN2 22:55:05 13. 06. 2016
default.png
Ani jsem si nemyslel, že tady bude tak rychle zase něco k tématu. Jako už tolikrát, projevil machometán obvyklou dávku umírněnosti a tolerance. Tentokrát byl několikrát prověřený a flintu měl nebo snadno mohl mít služební. Selhalo kdeco. Moc nechybělo a byl to policajt. Ale zase je hlavní pachatel flinta. Stačilo, aby měl bouchačku jeden z těch uvnitř a bylo by mnohem méně škody. Divné je, před 100 lety tamní lidé chápali, že ne všude je bezpečně a nosili pistole. Dnes se všichni diví, jak dopadnou, když jí nemají a přitom by mít mohli.
Trump je podivín, ale celkem logicky vydedukoval, že pokud spoušť až nepříjemně často mačká machometán, je nejspíš nejlepší nepouštět je do země. Chovanec byl proti, ale všichni ostatní EU ministři dohromady, neprojevili při pojmenování příčin útoků tolik důvtipu jako jeden Trump. Možná proto je on boháč a oni korektní verbež sebraná všude možně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:13:46 08. 06. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-06-07 21:23:03]: Pohár trpělivosti se plní a plní, otázka je, jak to prostý pablb vnímá a co udělá. Aby při volbách hovado kroužkovalo asi chceme moc, vidím to na hodně velký šrumec. Tzv. populisté zatím prohrávají o prsa, kdoví jestli ne podvodem, ale to neřešme. Dlouho trvat nebude a budou u moci všude a pak se slimošci popakují zpátky do těch svých písečných rájů.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAN-RUZOVY 23:47:15 07. 06. 2016
pan Růžový.jpg
Protože máme parlamentní demokracii, zvolíme stádo idiotů do parlamentu a pak se divíme.
Pokud by byla přímá demokracie, prostě zvolení musí ctít vůli lidu, jinak půjdou od válu.
Dnes je to u nás v hajzlu. Občané v roli ovcí. Nadává se, ale nic se nezmění.
Poslední nadějí je Okamurova SPD. Ať si o Tomiovi myslí kdo chce co chce, jedině přímá demokracie na nějaký čas povede k vypsání referenda o vystoupení z EU. Až ten dementní spolek opustíme, budou nás brzy následovat další země a je vymalováno. Evropský soudní dvůr si pak může své debility strčit za klobouk a přivandrovalci pofičí za plot, až se jim bude za patama prášit.
Pak postačí ještě konečně upravit azylový zákon na úroveň 21. století, aby cizinci ze zemí mimo EU při návštěvě ČR automaticky dávali daktylky a fertig.
Ten dnešní bordel je už neuvěřitelný a hlavně dlouho neudržitelný.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUKAS-HEINZ2 22:15:03 07. 06. 2016
Lukas Heinz.jpg
Dva příklady jedna země:

Zli lidé s nelegalními zbraněmi narazili na hodné lidi se zbraněmi https://www.novinky.cz/koktejl/405785-lupici-prepadli-restauraci-plnou-elitnich-vojaku.htm...


Zli lidé s nelegálními zbraněmi potkají honé lidi beze zbraní https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/386394-teroriste-ve-francii-zabili-nejmene-127-li...

Souhlasím (+ 3)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 21:23:03 07. 06. 2016
default.png
HAMMER [2016-06-07 06:02:49]: S tou realitou je to pravda. S dělníky taky. Už jsem to sem psal několikrát. Při takových poměrech není divu, že komunisti v roce 1948 uspěli.
I s tím gulášem je to do jisté míry pravda. Jenže to musí mít ovčan pocit, že se to vyřeší i bez něj. Zkus tuhle metodu u uprchlíků. Tam ovčan ví, že zbabělost nic nevyřeší a že když povolí, dopadne jako ti ve zprávách.
Ještě předloni byla Merkelová oblíbená. V posední době o ní pomalu nikde ani zmínka. Takhle https://www.youtube.com/watch?v=vyxfsZOCRdk oblíbená je dneska. Že se dav neptá, kam jí má dát kytku, je jasné i tomu, kdo nerozumí. Podobné by to brzy mohlo být i v Holandsku. Belgie, Francie i Německo jsou blízko. Jsou cílovou zemí. Při zásahu proti kriminálním živlům už po policajtech házeli i ruční granáty. Takže jsou na tom mizerně a opozice sílí. Je třeba ukázet, že se s problémem něco dělá, ale tak, aby nebyli za rasisty a nikoho nepohněvali. Řekl bych, že teď testují, co jim projde a jak zuřivý odpor dokážeme klást. Jakmile jim to projde, budeme se divit, co prosadí. Ne sami. Zemí, které mají problémy je dost a jsou velké. Snad si je toho vědomá i naše vláda. Jinak jim hrozí, že za pár let dopadnou při pokusu o proslov jako Merkelová.
Kdyby měli Hitler nebo Goebbels bráchu, byl by to Holanďan.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CATANI 21:10:38 07. 06. 2016
default.png
Naprostá trefa do čerrného....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 06:02:49 07. 06. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-06-06 21:44:45]: Veteráne, jenže ty nechápeš, že politici žijí naprosto odtržení od reality. V úplně jinším světě ochranek, materiálního blahobytu, bezstarostnosti... Policie je pro ně škodná a u nás doslova. Lukáš zmiňoval demkratické svobody po roce 1989, hm tak plácat můžeme co chceme a dělat si můžeme taky co chceme, pokud na to máme, což nemáme. V práci žiješ jako občan páté třídy těsně nad pozicí otroka, absolutně se nedodržuje právo ani pravidla, nikdo je nevymáhá a když se o to někdo snaží, okamžitě narazí.
Takže nějaké odebrání zbraní nějakým třem stem tisícům voličů a ztráta těchto voličů snadno nahradí místo jednoho gulášu a jednoho piva dva guláše a dvě piva - a to není z mé strany legrace.
Tady není na něco takového společenská objednávka, tady se jen chce žrát a krást.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 21:44:45 06. 06. 2016
default.png
Nepatří mezi brilantní výtvory? Četl jsi ten zbytek? Aby ses ještě nedivil. Teď se snad má hlasovat o holandském návrhu. Proč flinty vadí zrovna jim? Za války saláti kapitulovali za pár týdnů. Že by napřed jejich armádě a později jejich jednotkám v SS působili cvičení střelci vysoké ztráty? Nebo možná ve střelbě nevynikají dosud.
Pravda je, že kdyby neměli policajti a vojáci vlastní zbraň, při počtu nábojů, kterými je zásobí stát, by se nikdy střílet nenaučili.
Z hisotrie 2 příklady, kdy dobře vycvičené domácí obyvatelstvo hodně zmohlo. Povstání Andrease Hofera a Zimní válka. Při některých bojích s Tyroláky přišli cizinci bránící opevněné pozice o víc vojáků než útočníci. To se často nestává. Zimní válka je obecně známý případ, kdy hrála kvalitní pěchota významnou roli.
Nedávno opustili Němci cvičení už po 12 dnech, protože vojáci vyčerpali povolené přesčasy. Uprchlíci něco stojí, to je jasné. Ale kdo může na takového spojence spoléhat. Putin se raduje, veřejnost v Pobaltských státech šediví.
Kdo vymyslel přísloví, že komunismus je vláda blbých, neznal EU. Ještě budeme vzpomínat na Sovětský svaz. Ti chtěli, abychom vyráběli co nejvíc, měli funkční zěmědělství a armádu. Taky jsem musel do pionýra, ale mohli jsme na střelecký kroužek a stát nám platil střelivo. Když už dali komunisti někomu flintu, nebrali mu jí, dokud nic neprovedl.
Pravda je, že zbraně jsou obdoba výsluhy. Aby na ně člověk dosáhl, musí dělat dobrotu. Když nebudou, tohle padne.
Jsem zvědav, kolik statečnosti ukáže naše vláda. Snad jsou si vědomi, že mezi jejich voliči je značné procento příslušníků ozbrojených sborů. Můj odhad je, že udělají, co se jim shora nařídí. Jinak souhlas. Referendum. EU po něm opustíme hladce. Samotným nám bylo lépe.
Možná by mohl Lukáš poslat panu ministrovi odkaz na tenhle článek.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:44:33 06. 06. 2016
default.png
Nebude nás hlasování a setrvání v EU? Bych se zúčastnil. Už jich mám plné zuby, ty nám byl čert dlužen.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:43:42 06. 06. 2016
default.png
Lukáš píše, cituji: ... Naše země si nemůže dovolit, v současné době, tímto způsobem přicházet o již tak na kritickou míru zredukované počty příslušníků bezpečnostních složek..... konec citace.

Ale může, Lukáši, může. A ráda o ně přijde. Ráda. A víš proč? Protože oni za situace už neúnosné pořád mají potřebu ukazovat, že i tak to ještě jde. Že ještě žijí. A to smetánka a hochštapleři nahoře nestrpí. Prchnul jsem o dvacet let později než jsem měl, ale i tak dobře, tfuj, zaplaťpámbů aspoň za to.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio