Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Když ideologie vítězí nad zdravým rozumem. (REDAKCE)

Když ideologie vítězí nad zdravým rozumem.
ilustrační
Foto: internet

Za několik málo dní se možná rozhodne, jestli občané naší země přijdou o jednu ze svobod, kterou si vydobyli jakožto demokratický národ po pádu komunismu v roce 1989. Tou svobodou je právo nosit zbraň, potažmo právo na obranu. Nyní má toto právo padnout z důvodů, které jsou zcela očividně ideologického charakteru, bez podpory faktickými argumenty. Přestože vlastníků zbraní je menšina, dotkne se tento krok nejen české, ale celé evropské společnosti.

Autor: Lukáš Heinz
Publikováno: 06. 06. 2016
zpět na článek

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAMMER 06:02:49 07. 06. 2016
default.png
VETERAN2 [2016-06-06 21:44:45]: Veteráne, jenže ty nechápeš, že politici žijí naprosto odtržení od reality. V úplně jinším světě ochranek, materiálního blahobytu, bezstarostnosti... Policie je pro ně škodná a u nás doslova. Lukáš zmiňoval demkratické svobody po roce 1989, hm tak plácat můžeme co chceme a dělat si můžeme taky co chceme, pokud na to máme, což nemáme. V práci žiješ jako občan páté třídy těsně nad pozicí otroka, absolutně se nedodržuje právo ani pravidla, nikdo je nevymáhá a když se o to někdo snaží, okamžitě narazí.
Takže nějaké odebrání zbraní nějakým třem stem tisícům voličů a ztráta těchto voličů snadno nahradí místo jednoho gulášu a jednoho piva dva guláše a dvě piva - a to není z mé strany legrace.
Tady není na něco takového společenská objednávka, tady se jen chce žrát a krást.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu VETERAN2 21:44:45 06. 06. 2016
default.png
Nepatří mezi brilantní výtvory? Četl jsi ten zbytek? Aby ses ještě nedivil. Teď se snad má hlasovat o holandském návrhu. Proč flinty vadí zrovna jim? Za války saláti kapitulovali za pár týdnů. Že by napřed jejich armádě a později jejich jednotkám v SS působili cvičení střelci vysoké ztráty? Nebo možná ve střelbě nevynikají dosud.
Pravda je, že kdyby neměli policajti a vojáci vlastní zbraň, při počtu nábojů, kterými je zásobí stát, by se nikdy střílet nenaučili.
Z hisotrie 2 příklady, kdy dobře vycvičené domácí obyvatelstvo hodně zmohlo. Povstání Andrease Hofera a Zimní válka. Při některých bojích s Tyroláky přišli cizinci bránící opevněné pozice o víc vojáků než útočníci. To se často nestává. Zimní válka je obecně známý případ, kdy hrála kvalitní pěchota významnou roli.
Nedávno opustili Němci cvičení už po 12 dnech, protože vojáci vyčerpali povolené přesčasy. Uprchlíci něco stojí, to je jasné. Ale kdo může na takového spojence spoléhat. Putin se raduje, veřejnost v Pobaltských státech šediví.
Kdo vymyslel přísloví, že komunismus je vláda blbých, neznal EU. Ještě budeme vzpomínat na Sovětský svaz. Ti chtěli, abychom vyráběli co nejvíc, měli funkční zěmědělství a armádu. Taky jsem musel do pionýra, ale mohli jsme na střelecký kroužek a stát nám platil střelivo. Když už dali komunisti někomu flintu, nebrali mu jí, dokud nic neprovedl.
Pravda je, že zbraně jsou obdoba výsluhy. Aby na ně člověk dosáhl, musí dělat dobrotu. Když nebudou, tohle padne.
Jsem zvědav, kolik statečnosti ukáže naše vláda. Snad jsou si vědomi, že mezi jejich voliči je značné procento příslušníků ozbrojených sborů. Můj odhad je, že udělají, co se jim shora nařídí. Jinak souhlas. Referendum. EU po něm opustíme hladce. Samotným nám bylo lépe.
Možná by mohl Lukáš poslat panu ministrovi odkaz na tenhle článek.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:44:33 06. 06. 2016
default.png
Nebude nás hlasování a setrvání v EU? Bych se zúčastnil. Už jich mám plné zuby, ty nám byl čert dlužen.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAMMER 19:43:42 06. 06. 2016
default.png
Lukáš píše, cituji: ... Naše země si nemůže dovolit, v současné době, tímto způsobem přicházet o již tak na kritickou míru zredukované počty příslušníků bezpečnostních složek..... konec citace.

Ale může, Lukáši, může. A ráda o ně přijde. Ráda. A víš proč? Protože oni za situace už neúnosné pořád mají potřebu ukazovat, že i tak to ještě jde. Že ještě žijí. A to smetánka a hochštapleři nahoře nestrpí. Prchnul jsem o dvacet let později než jsem měl, ale i tak dobře, tfuj, zaplaťpámbů aspoň za to.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu JOEL 12:34:12 06. 06. 2016
joel.jpg
Je snad záměrem EU z nás všech odělat otroky?
Ti také nesměli mít zbraně...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DALI 10:13:17 06. 06. 2016
default.png
Vynikajícím způsobem napsáno. Je zřejmé, že proti řadě racionálních argumentů, jako jsou ty vyjmenované v tomto článku, stojí demagogie EK a papouškování zavádějících až lživých tvrzení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SANTIAGO-SAN 09:31:56 06. 06. 2016
default.png
Kdo si chce zbraň k páchání protiprávního jednání sehnat, tak si ji sežene stejně, bez ohledu na nařízení, normy zákony, bez ohledu na to, zda je držitelem zbrojního průkazu či nikoliv. Potom pro něj neozbrojené obyvatelstvo bude ideálním cílem...

Otázka zní, je to záměr nebo omyl ?

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 23:02:31 05. 06. 2016
Sekta.jpg
Toto bude největší chyba pokud to tak dopadne....
Chtějí vzít jedinou možnost jak se legálním způsobem bránit....
A samozrejme ze se zbraně budou ztrácet a odcizovat...


Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STATION2381 22:24:57 05. 06. 2016
Station2381.jpg
Naprosty souhlas ve vsech bodech.

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio