Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Vysvětlení co a jak

Dobrý den, jmenuji se Jakub a v současné době pracuji jako noční řidič tramvaje v Ostravě. Už od mládí sním o práci policisty. Chtěl bych poprosit někoho z vás kdo by si sedl ke kávě a vše mi tady pořádně vysvětlil. Něco jsem se dočetl tady, něco ne. Asi první dotaz je ohledně Vyškova a ZOP. Co by mne tam čekalo, na co se připravit? Ohledně ZOP ten samý dotaz a kde by mne zařadili pokud jsem z Ostravy. Jak dlouho to trvá ( četl jsem tady že 9 měsíců), od kolika do kolika a od kterého dne do kterého dne? Jak to tam probíhá, co se probírá, jak vypadá běžný den atd. Jak je to s dojížděním? Může člověk autem, nebo je nějaký svoz. Ptám se z toho důvodu, že se mi nedávno narodilo dítě. Je možnost absolvovat ZOP "dálkově"? Jak jste tohle řešily vy? Další dotaz, jak by to bylo s platem? Na fóru jsem zjistil, že by to bylo +-15000 čistého+rizikový poplatek. Kolik by to bylo v Ostravě. Vím, že platově je to málo ohodnocené zaměstnání, ale zase by měl člověk dělat to, co ho baví. Další várka otázek je o zdravotním stavu. Jsou problém dioptrické brýle? Může se to řešit čočkami? Co astma a alergie? Záchvat sem měl naposledy ve 3 letech (teď je mi 23) a alergie hlavně na srst, ořechy a pyl (pyl mi nevadí, ale alergie je). Za další, mám menší tetování na levém předloktí. Je to u PČR problém, nebo jsou ochotni "přivřít" oči. Psychotesty jsou "obtížné"? Absolvoval jsem je při vstupních prohlídkách na drážní vozidla takže vím co mne čeká. Poslední věc, ke komu se přidat a jestli by jste mi stručně vysvětlili co který obor dělá. Představuji si pořádkovou jednotku ( jestli se nemýlím dostanou hlášení, přijedou, vyřeší a zas jedou). Ze začátku člověk šlape chodník, nebo se dostane i do auta. To je zatím asi vše, ale určitě ještě něco dopíšu, protože si vzpomenu později :D. Omluvte moji neznalost a předem děkuji ochotným, kteří mi poradí a vše vysvětlí.
CASTIELL :: Datum založení: 17. 09. 2016 :: celkem 45 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DANIK 16:37:44 27. 09. 2016
Danik.jpg
V Ostravě je zrovna poměrně plno, tudíž myslím, bys musel jít dělat jinam. Pravděpodobně Střední Čechy či Praha. Ale asi je to o tom se jít zeptat. Pokud vypadáš normálně a máš IQ nad 90, tak psychotesty nemůžou být problém. Reálný plat na ZOP je 14.000 či 13.500 čistého. Ve výkonu potom 16 až 17.000 čistého.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PATRICK 12:35:38 27. 09. 2016
default.png
Rizikáč v Ově 4,4tis. a OHS tam pěší nemá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LUCI89 20:28:05 26. 09. 2016
default.png
A ja poopravim, ZOPka trva 9 mesicu :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
Poslat zprávu XXX 18:44:38 26. 09. 2016
default.png
... jen poopravím kolegu, rizikac na ZOPce máš, ale o něco snížen

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PEESKO 16:09:01 26. 09. 2016
default.png
Zdravím,

Vyškov: trvá jeden měsíc, pracovní doba je tušim někdy čtyři, někdy pět dní v týdnu, od 7 až do odpoledne do 16, možná i 17 hod. Ubytování a strava je zajištěna, ale jakmile skončí pracovní doba, můžeš si "dělat co chceš", spát tam nemusíš. Jinak se tam jede podle rozvrhu hodin, 95% času trávíš v černákách venku - tělocvik, střelby, pořadovka, překážkový dráhy atd. Nic složitýho, nic na co by ses musel nějak připravovat. Jinak ale ohledně Vyškova je tady už poměrně rozsáhlé vlákno.

ZOP: Trvá 6 měsíců, probíhá v Praze a Holešově. Vzhledem k tomu, že jsi z Ostravy, tak bys šel snad do Holešova. Já byl v Praze, ale tak nějak stejný to bude i v Holešově - pracovní doba Po - Pá 7:45 - 15:15 hod., tentokrát 95% času trávíš v modrákách ve třídě v lavici, kde je podle rozvrhu klasická výuka teorie jako na střední škole. Opět zajištěno ubytování a strava, po pracovní době máš volno, tzn. klidně můžeš denně dojíždět autem, žádný svozy nejsou. Jinak ale dálkově nic dělat nejde, máš normální pracovní dobu s místem pracoviště škola Holešov. Můžeš samozřejmě čerpat dovolenou, ale ta je předem naplánovaná vedoucím školy, další dovolenou dávají jen ve výjimečných případech.

Po tomhle následuje dvouměsíční tzv. řízená praxe. Nevim jak je to tenhle rok, jestli se to dělá taky v Holešově, nebo na středisku v Ostravě. Tam je pracovní doba Po - Pá 7:45 - 15:15 a jedou se modelový situace.

Potom následuje tři měsíce praxe na domovským utvaru, tzn. už jakoby normálně sloužíš, ale je to pořád v rámci ZOP. No a pak uděláš zkoušky, ZOP končí a začínáš sloužit se vším všudy.

Během celý ZOPky, tzn. těch 12 měsíců, budeš brát cca 14000 čistýho se vším všudy (2. TT, rizkáč neni). Po ZOPce půjdeš do 3. tarifní třídy (najdi na netu) + rizikáč, nevim jakej maj v Ostravě.

Zdravotní stav: Existujou na to tabulky snadno dohledatelný na netu, potřebuješ mít výsledek "A". Dioptrií záleží kolik máš a ohledně astmatu a alergie se domluv se svým lékařem at ti do výpisu raději nepíše, při následnym vyšetření bych řekl, že na to nikdo nepřijde, jinak by to ale problém mohl být. Co se týče tetování, nemělo by být na viditelném místě. Záleží kraj od kraje, ale spíš si myslím, že na předloktí to problém je.

Psychotesty: Už je zde o nich milion příspěvků. Obtížného na nich nic není, ani se na ně nedá nijak připravit.

Jsou tři možnosti, kde můžeš začít - obvodní oddělení, dopravka a oddělení hlídkový služby (to je to co jsi myslel tou pořádkovou jednotkou). Dopravka je asi jasná, dohled nad silničním provozem, autonehody. Hlídková je jak píšeš, celej den/noc v autě, většinou na místě události první, pořeší, jede dál. Pokud je to potřeba dále zpracovat, přijede obvod. Čili na obvodě zpracováváš nápad trestných činů, přestupků. Nicméně taky vyjíždíš na oznámení. Jinak myslim si, že šlapat chodník nebudeš, ale nevim jestli má ohs v Ostravě pěší hlídky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio