Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Donucováky a profeska? Cvičí se to vůbec ???

Zdravíčko, Už jsem u policie celkem dlouho 25 let, nakonec jsem to zabalil a sedím v kanclu a dělám konečně v klidu, pro mlaďase co si tohle přečte.... TO znamená, že kriminálka a vůbec vlastně souhrně SKPV je jeden velkej bordel, kde se nic moc nestíhá a nedá se tam dělat.... Nicméně teď jsem vykonával něco venku a byl jsem dost konsternovanej....rok na ZOP a oni neuměj donucováky či profesku... míněno hmaty chvaty... kroucáky a páky.... aneb neuměj zkroutit nacucanýmu floutkovi ani ruku za záda??? Může mi někdo říct, jaká je tam nato vůbec dotace a nějaký přezkoušení? Mě poslat zpět na ulici tak nevim co.... sloužit z touhle hrůzou a ještě nevychovanou....
BOBRAS :: Datum založení: 14. 09. 2017 :: celkem 7 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu BOBRAS 19:36:27 22. 09. 2017
default.png
RV [2017-09-19 20:26:16]:

Jo je to katastrofa :( Ještě,že už jsem v kanclu..
Jen tak pro zajímavost, jaká je vlastně dotace v ZOPce?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 20:26:16 19. 09. 2017
default.png
Ale vždyť to všichni víme: časová dotace na donucováky a střelby je naprosto žalostná. Kdo necvičí ve volným čase, tak prakticky nic neumí, bohužel je to většina kolegů.
Další věci je to, že i když se už občas něco cvičí, tak většina kolegů to úspěšně sabotuje.

Jako Bobras pamatuju 90. léta, i když v uniformě MP, ale princip byl stejný - když někdo hodně zlobil, tak dostal obuchem a nikdo to neřešil. To ještě nebyli všude kamery a čumilové s mobilama. Dnes na někoho šáhnete a hned vás někdo natáčí a křičí o policejní brutalitě, když už padně nějaká rána. Chytráci si asi představujou, že pašíka něžně zpacifikuju, s úsměvem mu přiložím pouta a pak ho se všeobjímající láskou posadím do auta.
Ale co můžeme chtít v době, kdy na oddělení přijdou kravky od ombudsmanky a ptají se, co děláme, když chce zadržená osoba na čerstvý vzduch a jestli dostala kartáček na zuby.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 21:36:55 18. 09. 2017
default.png
GHOST-COP [2017-09-16 13:17:55]: Ano, hlava dělá hodně, ale drill a opakování základních postupů a situací dělá taky hodně... všude, kde to za něco stojí se drillují i úplně základní činnosti, od vytažení a zandání pistole do pouzdra... tady si lidi strčí bouchačku s kohoutem nataženým do pouzdra a ještě se tváří jako "v čem je problém?" "se to neposere no, tak já ho vypustím teda" ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 13:17:55 16. 09. 2017
default.png
Na instruktorech záleží dost. Ovšem je to dost o těch, co se to mají naučit. Možná nakonec víc než o instruktorech. A nejdůležitější je psychická připravenost. Pokud tu nováček nemá, nikdy nikoho neudolá. Stačí se nebát tu ruku skroutit a být přesvědčen o tom, že já si musím vynutit zákonnou výzvu a pořádek. Když o tomhle nejsou přesvědčení, nemusejí nic trénovat, natož drilovat. Hokej se taky každý nenaučí. Když jsi pohybově lepmpl a nevěříš si (ani v té uniformě), tak tě těžko předělají (zrovna u sboru).
Nedávno se se mnou nový kolega bavil o donucovákách a použití zbraně. Slouží 5 let a řekl mi, že by asi nebyl schopen někoho zastřelit.
Můj názor je, že by na to naopak měl být psychicky připraven. Nikdo nechce, aby kvůli němu někdo exnul nebo aby se snad na střílení těšil......
Takže asi tak. Je to v hlavě.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 18:59:18 15. 09. 2017
default.png
af13 no rozhodně jak píšeš...
holej: tady nikdo nechce aby byl někdo Žán Kloub :D
Byl jsem na ulici nějkej ten pátek, konkrétně v době po revoluci kdy to bylo dost bouřlivé. Veškeré strkanice se řešili jednoduše obuchem... POkud s někým nešlo hnout vzal se za ruku a šel do kolen a bylo... Nás nějak nedrtili co si pamatuji, ale ohnat se jsem se já i ostatní uměli + co se asi dneska neučí je to , že práce na ulici, není o odznaku na uniformě, ale o komunikaci a vždycky se snažit v maximální míře s potížistou dohodnout aby to proběhlo co nejhladčeji... Nikoliv se prezentovat jako já jsem Drsnej Harry a poser se... A výsledek co jako mám asi ted dělat on se vzteká... Hlavně ono co si pamatuju ze školy tak to bylo více méně jedno co tam a jak často se to učí, protože většinu toho člověk zapomene, ale nějákej ten fígl a postup a aspoň rámcově si člověk odnesl...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 13:22:13 15. 09. 2017
default.png
Obavam se te ZOP je jeste vrchol, pokud jde o prakticke nacviky DP a taktiky zakroku. Pochopitelne je to vzdy o konkretnich instruktorech... ale to co nekde probiha v ramci fyzicke pripravy a streleb, to je fakt neuveritelny. O "proskoleni na amok" a pod. ani nemluvim... v dobe teroristu v Evrope clovek kouka na prezentaci z doby silenych strelcu na skolach v Americe... praxe s FX zadna... nejsou naboje, pak zase nejsou zbrane... to se zase bude nekdo divit, az bude nejaky pruser.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HOLEJ 12:52:18 15. 09. 2017
default.png
Zdravím,co se týče připravenosti nových policistů, nehažte všechny do jednoho pytle, ale asi záleží kde zopku člověk dělá. Jsem na zopce v Brně a donucováky, hmaty, chvaty,údery a kopy jsou tam základem a dost se na to dbá i při zkoušení. Nejspíš záleží na bojařovi a škole..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio