Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Psovodka Olomoucký kraj

Ahojte, nemám absolutně školu v oboru. Školu jsem zakončila maturitou a pracuji dlouho se psy. (je mi 26). Absolvovala jsem 2 měsíční výcvik v USA jako k9 traniner. A v čr bych se psy ráda pracovala dál. Na Olomoucku se k psovodům je problém dostat. Doporučily mi jít na přijímací řízení, nastoupit na obvodní nebo dopravku. Moje praxe a hlavně certifikát je mi prý celkem k ničemu, že si ho můžu dát za rámeček.. Což mě celkem dostalo. Prý je vše o "kontaktech". Máte nějaké nápady jak se k tomu dostat? Nebo jak postupovat prosím? Děkuji
VENDY :: Datum založení: 25. 11. 2017 :: celkem 7 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu KKKK 16:26:24 30. 11. 2017
default.png
Nebo zkus vězeňskou, co mám informace, tak mají takový podstav, že berou ke psům rovnou z civilu i s vlastním psem a přezkoušení dovedností dělají sami. A pak časem přejít k PČR, rovnou na místo psovoda, třeba i ve vyšší TT.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLEDYY PRACUJU :: 20:14:22 29. 11. 2017
Bledyy.jpg
VENDY,
ať zbytečně nemusíš "někde něco" zjišťovat, sehnal sem kontakt přímo na majora, který je vedoucím oddělení služební kynologie pro Olomoucký kraj, tak pokud Tvůj zájem trvá, napiš mi soukromou zprávu a pořešíme to. :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLEDYY 20:02:16 29. 11. 2017
Bledyy.jpg
Přesně - naplnit zákaldní útvary. Proto Tě nejdříve budou chtít dát někam na obvod. Ikdyž budou vědět, že budeš chtít k psovodům, dají Tě tam na nějakou dobu, aby jsi jim aspoň po tuto dobu zalepila prázdnou tabulku a budou to povětšinou omlouvat tím, že přeci musíš mít praxi na základním útvaru, aby jsi mohla být psíčkař :-D (osobní zkušenost ....)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 16:11:33 29. 11. 2017
default.png
Nejlepsi je kontaktovat primo vedouciho konkretniho utvaru. Pokud te tam nebude chtit on, tak je treba poptat se jinde. Informace od personalistu apod jsou k nicemu, jde jim hlavne o to zaplnit zakladni utvary.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 14:44:33 29. 11. 2017
default.png
Rozhodně se nenech odradit negativními řečmi, že je vše "jen o známostech". V současné době, jsou volná(zejména ve větších městech) i místa, na která si se dříve dostala velmi těžko(SKPV/bojaři/operační adt.) Postupuj v duchu hesla: Co chci, to dokáži a basta. Rozhodně není od věci nastoupit od začátku na obvodní oddělení/dopravku/hlídkovou službu. Praxe a především zkušenosti, které tam načerpáš, nikde jinde nezískáš a rozhodně se ti budou v dalším profesním životě, právě třeba u těch psovodů hodit. Žádný normální vedoucí, kterému záleží na svém týmu si nebude brát někoho, koho vůbec nezná. Takže ty známosti(v pozitivním slova smyslu) je třeba budovat viz. příspěvek bledyy(ho) a dát jim pak své schopnosti "ve známost". Obecně pak v životě: jestliže něco umíš, nejsi líná, děláš to se srdcem a nejlépe, jak dokážeš, tak se neboj. Nepochybuji o tom, že z tebe bude za pár let skvělá kolegyně - psovodka! :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BLEDYY 12:57:59 29. 11. 2017
Bledyy.jpg
Ahoj,
to, že máš zkušenosti s výcvikem určitě výhoda je. Nicméně, některé kraje berou k psovodům až po služební zkoušce (cca po 3 letech trvání služebního poměru). Pokud si ochotna za prací dojíždět, doporučím Ti OSK Brno. Jihomoravský kraj totiž měl ještě na podzim podstav u psovodů a brali k nim i přímo z civilu (s jedním se osobně dokonce znám, který takto nastoupil).

Pokud trváš na tom, že chceš nastoupit kraji Olomouckém, tlač se určitě na obvodní oddělení. Více příjdeš do styku s psovody, seznámíš se s nimi, vem svého psa a dojed za nimi na cvičák, ukaž co umíš atd. :-)

U CS či jiných bezpečnostní sborů je psovodů méně = menší šance. Dle mého teda.

A ted otázka mimo, co máš za hafana/hafany? Jaké činnosti s nimi děláš? :-) Přeji hodně štěstí!

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 07:29:16 29. 11. 2017
default.png
Ahoj, u bezpečnostních sborů je všechno o kontaktech nebo o velkém štěstí :-D Mít nějaký výcvik nebo zkušenosti odjinud skoro žádná výhoda není. Osobně myslím, že nejlepší cesta bude nastoupit na obvod a tam si pak udělat nějaké kontakty mezi psovody, problém ale je že tě pak nemusí vedoucí pustit až budeš chtít odejít jinam. Alternativně se můžeš optat ještě u Celní správy jak to tam vypadá.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 1)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio