Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jak na psychotesty

Zdravím, chtěla jsem někoho poprosit jestli by mi nemohl někdo pomoct zvládnout psychotesty? Poradit jak na to. Absolvovala jsem je letos k PČR a bohužel mi bylo řečeno že jsem neprošla jejich kritériemi, ale jaký ty kritéria jsou a co se jim nelíbilo se člověk nedozví. Chtěla bych to zkusit jinde u jiné složky, ale bohužel nevím jak mám tedy odpovídat. Diky
MYSOUN :: Datum založení: 12. 10. 2018 :: celkem 38 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu DOGING 11:14:54 17. 10. 2018
default.png
MYSOUN [2018-10-16 08:41:55]: Vážená slečno, Vážená paní. Je hezké, že se chcete dostat k bezpečnostnímu sboru. Jak už tady bylo řečeno, těch otázek na osobnost je tam přes 300 a mnohdy se opakují (byť v jiné formulaci a troufnu si tvrdit, že to ani mnohdy podle těch formulací nepoznáte), a podle toho zjišťují, zda odpovídáte stejně. Dělal jsem psychotesty k CS (prošel jsem) a narovinu Vám řeknu, že jsem odpovídal tak, jaký jsem. Nevím, zda má smysl u tohoto testu "lhát", já si myslím, že se stejně na to přijde. Navíc pak na závěr je rozhovor s psycholožkou mezi 4ma očima a věřím tomu, že to trošku poznat dokáže, jestli jste opravdu taková, jak jste psala v testu. Můj názor je, že si člověk nemá na nic hrát a být takový, jaký je. Např. já jsem během toho rozhovoru odpovídal narovinu, a vždy jsem ji řekl, proč tomu tak je.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DYRUP 21:08:59 16. 10. 2018
default.png
CHIP [2018-10-14 20:56:59]: Přesně tak každý se snaží vylepšit a proto tam jsou kontrolní otázky typu díváte se rád do ohně? Snad každý se rád dívá do ohně a není žhář. Těch kontrolních otázek je tam několik a pokud nesplníte stanovený limit tak automaticky konec.
Jen bacha otázka typu vzrušuje vás oheň je jiné kafe. ;)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYSOUN 08:41:55 16. 10. 2018
default.png
CHIP [2018-10-14 20:56:59]: Děkuji za odpověd, co se týče těch logických testů tak to je v pohodě, jak říkáš to se natrénovat dá, ale ta osobnostní je horší. Já se právě snažila odpovídat tak aby člověk byl trochu do toho zapálený, že mu nevadí být středem pozornosti a že mu nevadí být ve větších skupinách lidí a být vůdčí. Plus že mi nevadí koukat do ohně a jsem klidná a vyrovnaná, bohužel další věci si už nepamatuji. Tohle všechno sem psala pravdivě až na to klidná a vyrovnaná ale to sem si prostě myslela že by to ta mělo být a stejně to nestačilo :) Věř mi že bych ráda uspěla v jiné složce a udělala bych pro to maximum ale bojím se že to zase nebude stačit, protože budu muset volit ty odpovědi jinak když mi to předtím nevyšlo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 20:56:59 14. 10. 2018
Chip.jpg
To není tak úplně pravda. Psychotesty se skládají ze dvou částí. Výkonnostní část ve které se hodnotí inteligence, logika, schopnost odolávat stresu, prostorová orientace atd. To se samozrejmě nacvičit dá. Takových testů je plný internet a prodávají se i knihy. Druhá část jsou testy osobnostní a tam je to samozřejmě trošku horší. Nicméně nic si nebudeme namlouvat. Každý odpovídá tak jak si myslí že je správné a ne tak jak to cítí... Ale i tam se dá spousta věcí dohledat. Jen se musí každý snažit...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 19:59:12 14. 10. 2018
default.png
O žádných stránkách nevím, můžete si zkusit zaplatit psychologa, který ty testy s vámi projde a řekne kde je problém.
Nehledě na to jak hodláte v tom lhát? Když si zkusíte vymýšlet tak zase můžete vyjít mimo požadovaný rámec, jako třeba nějaký sociopat. Je tam 300 otázek, které ikdyž se to nezdá tak jsou vzájemně provázané, celkový výsledek záleží na kombinaci odpovědí.
A pak ještě máte pohovor, kreslíte strom, postavu nebo vybíráte postupně barvy atp. Pokud to nebude psycholog začátečník, tak možná pozná že lžete.
Výsledky testů taky ovlivňují vnější faktory, problémy doma, nevyspání, stres, nemoc atp.
Být vámi jestli ještě máte možnost tak si dejte odvolání. Případně zkuste jiný BS, zkuste být na testy v pohodě, mít zdravé sebevědomí a být sama sebou. To je snad jediný způsob jak se na to připravit. Těch faktorů je tam prostě strašně moc.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MYSOUN 16:41:32 14. 10. 2018
default.png
Rozumím, akorát když to budu opakovat za dva roky znovu tak budu odpovídat stejně tudíž to neudělám zase. Já odpovídala po pravdě jak sem to cítila tudíž zřejmě špatně. Tak bych to chtěla změnit a odpovídat tak aby to bylo správně. Jeden známí co pracuje u PČR tak mi řekl že mám lhát že tam nemám mluvit vůbec pravdu takže nevím. Je někde na netu nějaká stránka kde si to člověk může trénovat? díky

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 15:31:08 13. 10. 2018
default.png
Jak píše Apep. A jinak mám rád otázku "Díváte se rád do ohně?" Já dal "ano" a problém s tím nebyl. Je to zcela přirozené.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 12:31:00 13. 10. 2018
default.png
Na psychotesty se nedá naučit nebo jinak připravit. Buď člověk projde nebo ne. Jaká jsou daná kritéria je obecně uvedeno zde: https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2004-487
Ty testy jsou nastavené aby prověřili inteligenci, logické myšlení, práci pod tlakem, představivost, paměť, další pak jsou určeny k určení osobnosti a k tomu pak navazuje pohovor. U osobnostních testů neexistuje správná a špatná odpověď. Protože, ale člověk se vyvíjí tak je možné se v některých oblastech časem zlepšit (zhoršit) proto, třeba po 2 letech můžou být výsledky jiné. Třeba CS umožňuje (umožňovala, teď nevím jestli to ještě platí) uchazečům náhled do dokumentace z testů a konzultaci, proč dotyčný nebyl přijat. Nevím jestli to PČR neumožňuje stejně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio