Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Ženy, sexismus (na obě strany) a pohlavní rivalita u policie

Zdravím, Uvažuji o práci u policie ČR a po pročtení zdejších fór jsem si byla jistá, že je to pro mě, ale pak jsem narazila na jedno staré téma, které bylo plno různorodých názorů. Takže by mě zajímal názor především policistů - mužů, kteří mají s kolegyněmi problém. Myslíte, že je váš postoj založen na (nesporné) fyzické nerovnováze mezi mužem a ženou, na přístupu spíše psychologickém, který většina žen k výkonu práce má, nebo (sebekriticky, prosím) si myslíte, že z části je váš postoj ovlivněn předsudky a stereotypy o ženách. A pro policistky, případně "pro-feminní" policisty: Setkáváte se na pracovišti se sexismem jakéhokoliv druhu, třeba i tím pozitivním - kolega se vás snaží ochraňovat, nebo dokonce bránit kvůli vašemu pohlaví? Bývají ženy častěji "kancelářskými krysami"? Přiznávám, že jsem vždy byla tak trochu mužatka a vždy jsem byla v mužských kolektivech "jedním z chlapů", ale přesto jsem se setkala třeba se sexuálními návrhy na pracovišti, či ve škole a nerada bych, aby mi moje pohlaví ztížilo jistě už tak těžké zaměstnání. Navíc si nedokážu představit, že bych po několika letech skončila natrvalo v kanceláři, to prostě není pro mě. Omlouvám se za zdlouhavý úvod a předem děkuji za jakékoliv odpovědi. Lucka
CERNALU :: Datum založení: 17. 10. 2018 :: celkem 25 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu CERNALU 12:26:38 21. 10. 2018
default.png
FOXX [2018-10-17 19:43:32]:

Je mi jasné, že fyzicky testosteronem napumpovaní jedinci budou vždycky na jiné úrovni než já, která nejsem kdovíjaký obr. Díky za upřímnou odpověď.

Nemyslím si, že při rvačce bych byla co platná fyzicky, ale z mých civilních zkušeností mají zase ženy schopnost ten testosteron ve svalech dohánět mozkem a slovy.

Co se týče sebereflexe, na tom (kdyby mě vzali) bych musela tak trochu zapracovat, protože mám furt tendence "všechno dokážu, všem se vyrovnám", což mi dost přineslo akademicky, ale ve fyzické rovině mi to určitě bude prd platný :D

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CERNALU 12:17:34 21. 10. 2018
default.png
MIA [2018-10-18 13:34:13]:
Díky moc, fakt jsi pomohla. říkala jsem si, že bych šla na akademii, abych k policii nastoupila s nějakým větším sebevědomím (jestli mě teda vezmou), jenom další studium teď pro mě osobně je to poslední, co potřebuju.

Každopádně fakt díky, máš pravdu, že některé věci budou vždy a všude, nehledě na to, jestli je to pčr, nebo lidl. :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIA 13:34:13 18. 10. 2018
mia.jpg
Ahoj Luci,

Ac tedy preferujes nazor spise muzu, obavam se, ze se Ti tady budou vyjadrovat spise zeny...

On ten nazor opirajici se o lepsi fyzickou dotaci (at uz vahou, vysku- tedy i tezistem a v neposledni rade silou) ma co do sebe. I kdyz tedy kdyz se kouknu na fyzickou pripravenost nekterych novacku, tak bych s nimi nechtela zazit zakrok, kdy je potreba vyuzit neco z fyzickeho fondu, ani v muzskem tele. Samozrejme cest vyjimkam a starsim pardum. Ale tohle tam proste je a je otazka, jak tomu pristoupis ty i ten partak.

Treba v usa je zen u policie daleko vice, ale taky nenechaji ciste zenskou 2hlidku, jak jsou toho schopni mnohdy u nas...

Ten psychologicky aspekt kolektivu je, zel hodne dulezity a zvlast u nekterych odd...

S timhle, ze te nekdo ochranuje, zachranuje budes mit problem pravdepodobne ve vetsine muzskych kolektivu, kdekoliv... Ac je to mile, co se tyce profesniho zivota je to nezadouci a ve vetsine pripadu Te to v dusledku neskutecne nasere, protoze vis, ze je to treba az pres prilis a danou situaci bys zvladla, kolega ti vlastne v jistem smyslu neveri, nenecha te trosku se potrapit a spis v jeho ocich ma na starost jeste tebe. Tohle do profesniho zivota proste nepatri a driv nebo pozdeji to zacne opravdu velmi minimalne jednoho z tech dvou stvat. Tohle je zkusenost mimo pcr. U pcr, si myslim, to je v nekterych jednotkach daleko vice (soude dle znamych). Otazka je, na koho narazis, co z tebe v urcitem smyslu ,,vyzaruje'', jestli si ziskas duveru a jak tohle vykomunikujes. A druha vec je, ze nekdy budes potrebovat proste fyzickou prevahu, tak zase nebyt hrda a nechat si pomoc, odhadnout sily a nezmrvit kvuli hrdosti neco..

Tak se sexualnimi navrhy ci narazkami se setkam, kdyz jsi jdu neco koupit :D (a to se podotykam v 99% neoblekam nejak vyzyvave a modelkoidni nejsem). Tohle bylo, je a bude zvlast u psychicky narocnejsich povolani izs, s tim nic neudelas. Jediny, co muzes, je se naucit co nevhodneji reagovat bez zbytecnych emoci at uz tech submisivnich ci aktivne/pasivne agresivnich. Uplne idealni je to utnout nejakou vtipnou neutralni odpovedi nebo je nechat chvili to rozvijet at se v tom sami cachtaj a vcas unout. Stejne to je ve vetsine pripadu jen takovy kraceni dlouhy chvile nebo odreagovavani.. Ale zlaty pravidlo- nespat s nikym a nebo se vsema.

To, co tady resis dle meho nazoru je hlavne o komunikaci a dosti promennych...Mam znamou, co slapala ulice pres 20let: ona 50kg drobna rychla komunikativni odvazna ale racionalni a partak takovyho golemek pomaly nemluvny- vyborne se doplnovali a spokojeni byli oba. Taky vim o holcine, co je u pcr vylozene na okrasu, na ulici pise fakt akorat pokuty a i pri lehcim zakroku jim stoji za zady, pac by si mohla zlomit nehet...Tak se pak nediv, ze maj panove ruzne nazory.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 10:20:28 18. 10. 2018
Foxx.jpg
SEKTA [2018-10-18 09:58:41]: Klidne se vic rozepis, Sekto, nemuzu se dočkat, az si přečtu alespon náznak šovinismu, to bys jinak ani snad nebyl ve sve kůži...;-))) nebo ze by se tvuj názor na zeny u policie uz postupem casu změnil a tohle nebylo ironické rypani?:-)))

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 09:58:41 18. 10. 2018
Sekta.jpg
FOXX [2018-10-17 19:43:32]:
Whau, opět jsi ukázala s jakým nadhledem a přehledem korigujes svoji Služebni kariéru , cestu policistky :-))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 20:54:30 17. 10. 2018
default.png
Klobouk dolů, před fox. Hodně rozumný a z mého pohledu "pravdě se blížící" názor. Evidentně založený na zkušenostech a uváděné sebereflexi. Že jsi ženy a muži jsou rovni vždy, ve všem kecy, kecy. Obě pohlaví jako jing a jang, mají své silné/slabé stránky a jedno bez druhého nemohou existovat. Jsou věci kde jsou ženy výrazně lepší a naopak. Pro zkušenost je vynikající začít od píky, jedině tak může v jakékoliv profesi člověk růst jak profesně, tak mentálně.


Skončit po letech v kanceláři, je podle mě snem většiny kolegů. Je to zlo, ale menší zlo pro tělo. Zlo pro duši jak u koho. Popsat práci u policie nelze v několika řádcích. Zkušenosti jsou nepřenositelné.


I přes všechna negativa, jsem za tu zkušenost vděčný a rozhodně můžu doporučit, alespoň to zkusit. Buď vás to chytne, nebo ne.

Obecně lze říci, že možnost zkusit nová místa a kariérně se posouvat je omezaná na větší města - kraje a Prahu. V policejním systému vládnou největší roli známosti a v podstatě se bez toho nikam nehnete. Je asi milon věcí, které by sem šli napsat. :)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FOXX 19:43:32 17. 10. 2018
Foxx.jpg
Tohle by mohla byt zase po dlouhé dobe konecne zajímavá debata zde na fóru :-)))
Ja tedy odpovím:

Ano, setkavala jsem se s tim velmi často, ted uz temer nesetkavam, ale je to dáno pozici, na které momentalne jsem..
S pozitivním sexismem jsem se nesetkala temer vubec. Ale je to individuální. Jsou oddělení, útvary, kde jsou super lidi, chlapi, a pak takove, kde ne... silne protektivnich kolegu je uz strasne málo.

Obecně ne, nemyslim si. Žen porad u policie az tak moc neni. Z vlastní zkusenosti bylo “v kanclu” vždy více muzu, než žen, co se do počtu tyce... ani řeči typu, ze jako zena mas vetsi šanci povýšit do kanclu.. zase je to individuální záležitost.

Se sexuálními návrhy na pracovišti se budes setkávat snad vsude, kde pracuje alespon jeden muz, pokud nevypadas jako Marfuša, a i tak bych si tim nebyla jistá :-)))) Tohle mi neprijde jako relevantni důvod pro nenastoupeni k policii..:-)))

Rozhodne se nemusis bát, ze by te někdo cpal z hlídkové do kanclu, proti tve vůli :-))) pokud tedy nebudes tak neschopna, ze se všichni budou bat nechat te sloužit venku...


Hlavne je potreba mit opravdu hodne sebereflexe. Prijde mi, ze si zeny mysli, ze se mohou rovnat mužům, a proto by měly delat stejnou praci, nebo praci stejným způsobem, jako muzi. Tímto se ja ve výkonu řídit, tak me rozstipe první ozrala v hospodě :-) Existuje málo žen, které jsou opravdu ve fyzické rovině rovny mužům, ale to uz nejsou ani moc zeny v právem slova smyslu... zažila jsem zákrok, kde byla proste potreba Hrubá síla. Spousta hrubé síly, to opravdu jinak neslo. A byla jsem tam jako namalovana :-)))) Ne, samozrejme jsem si s kolegy poradila a vse dobre dopadlo, ale zase me to utvrdilo v tom, ze muzi by meli na te ulici převažovat a zeny by tam s nimi měly slouzit jen nektere....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio