Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Práce u PČR

Zdravím, zajímalo by mě, kde si myslíte, že je nejlepší začít pro nováčka? Mop, ohs, nebo pmj?A jaká je práce na mop, co vše řeší? Díky za odpovědi
IDNOTEXIST :: Datum založení: 19. 05. 2020 :: celkem 16 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu STRANIX 08:28:55 23. 05. 2020
default.png
ad) af13

U služební zkoušky máš kluky, kteří jsou ve výkonu dva roky, mnohdy ani to ne. Školu do toho logicky nepočítám. K tomu se bohužel přidává mnohdy krajně nekvalitní nábor, kdy jsou nabíráni lidé, kteří u policie nemají co dělat.

ad) rv

Je to o lidech, jako všude jinde. Já mám zase špatnou zkušenost s naší MP, kde se nejeden strážník projevil jako absolutní netáhlo se snahou všechno přehodit na státní policii. Jinak si troufnu tvrdit, že zákon č. 250/2016 Sb. není pro řadového policistu na OOP nijak stěžejním předpisem a těch pár skutkových podstat z 251/2016 Sb. u nás kluci celkem ovládali.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu RV 20:50:08 22. 05. 2020
default.png
Kolega Trnkalinka ty znalosti pěkně nafouk. Když jsem před lety přešel od Městské policie, kde jsem se každé tři roky musel učit na prolongace, na OOP, tak jsem byl šokován tím, jak chabé jsou právní znalosti mých nových kolegů. Dovolím si kacířsky tvrdit, že s pochopitelnou výjimkou trestního¨práva, jsou znalosti strážníků větší než policistů! U MP jsem řešil celou škálu přestupků a tenkrát ještě i správních deliktů, k tomu vyhlášky obce a nařízení obce a teď na OOP sleduji,jak je ta činnost omezená a znalosti většiny kolegů doslova ubohé. Kromě Besipu se bojí dát pokutu za cokoliv jiného, od tabákového zákona po vyhlášky obcí atd. A vlastně i znalost "klasických" přestupků podle zák. č. 251/2016 Sb. je mizerná a nějakém procesu podle zák. č. 250/2016 Sb. nemůže být ani řeč. Docela by mě zajímalo, kolik kolegů si vlastně tyhle dva nové zákony, když vešly v účinnost, alespoň přečetlo....

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 20:37:28 21. 05. 2020
default.png
TRNKALINKA [2020-05-21 19:50:06]: No, hlavně je to pak vidět u služební zkoušky, jak je většina mladých z MOP znalá všeho :-DDD Čest výjimkám.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 19:50:06 21. 05. 2020
default.png
Souhlas z níže uvedeným. Jinak MOP/OOP vyřeší úplně vše, neboť všude musí být první a všechno musí znát to máte - trestní, přestupkové, správní právo, občanský zákoník, dopravní předpisy, technické předpisy, právo životního prostředí, hygienické předpisy, bezpečnost práce, radiokomunikační předpisy, požární zákon, lesní zákon, zákon o odpadech... :))) Dokonce jsem jednou řešil oznámení na znevážení státního symbolu v časopise, neboť v klíně ženy byla namalovaná vlajka ČR... zákon o státních symbolech, např. jestli před hotelem má být ČR vlajka vlevo nebo vpravo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 14:49:20 20. 05. 2020
default.png
Cesta OHS - OOP/MOP je naprosto normální :-)

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRANIX 16:47:19 19. 05. 2020
default.png
Na toto jednoznačná odpověď neexistuje. Hodně záleží na osobnostních předpokladech daného jedince. Máš odpor k papírům? Tvorba obsáhlých textů je tvojí noční můrou? V takovém případě zřejmě neuvažuješ o kariéře na SKPV, a proto se nepotřebuješ nořit do tajů trestního řízení na OOP (místňáku). Naopak pro tebe bude vhodnější PEO/OHS/PMJ apod., zvlášť pokud jsi akčnější povahy.

Pokud ti však papírařina nevadí a časem by ses v policejní hierarchii rád posunul výš, doporučoval bych ti OOP (MOP). Je zde široký záběr činností na úseku jak správního, tak trestního práva a pro budoucí kariéru kriminalisty je to podle mého názoru nejlepší výchozí bod.

Konečně si nemyslím, že by nástup např. na OHS znamenal, že už se nikdy nikam neposuneš. K prostupnosti mezi útvary ve větších městech (Praha apod.) se nemohu vyjadřovat, ale myslím si, že cesta OHS/PMJ -> OOP/MOP je určitě možná.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu IDNOTEXIST 15:05:41 19. 05. 2020
default.png
????

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio