Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Jakým útvarem co nejrychleji nahoru ? Respektive při dostudování VŠ obor kriminalistika?

Ahoj Když dostuduju obor kriminalistka a forenzní discipliny Jaký útvar nebo jaka funkce by pro mě byla pro začátek nejvhodnější a odkud se dá postoupit nejrychleji do vyšší PT
PAVEL123456 :: Datum založení: 25. 07. 2020 :: celkem 16 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu HAFHAF 22:27:14 06. 05. 2021
default.png
VŠ AMBIS, máte někdo z kolegů osobní zkušenost, nebo zkušenost někoho ze svého okolí? Parťák by si tam chtěl dodělat VŠ, aby nebyl pořád nprap. :-) Já chodil už hodně let zpátky na VŠ RR, kdy to tehdy byla v klidu škola, ale teď co čtu recenze na AMBIS, tak se to asi docela změnilo.

Tak bych poprosil, hlavně o nějaké osobní zkušenosti, vaše, nebo třeba z doslechu od kolegů od naší firmy.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POR-BC-KRYSTOF-GABRIELSSON 00:38:09 16. 09. 2020
por.Bc.Kryštof Gabrielsson.jpg
Ono taky pojem "co nejrychleji" je u policie dost neurčitý časový údaj :o)))... Pro někoho je to v řádu let a pro jiného měsíců...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRANIX 19:26:24 07. 08. 2020
default.png
KRT-K [2020-08-07 11:20:14]: Stejně tak nejde o použitelnost personalistkám. Kus, ať už jakkoliv (ne)použitelný, je pořád kus a tím pádem čárka :-)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu KRT-K 11:20:14 07. 08. 2020
default.png
SHOGUN [2020-08-06 13:49:32]: Obávám se, že studentům ale nejde o použitelnost..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SHOGUN 13:49:32 06. 08. 2020
default.png
BEDY [2020-07-28 20:38:21]:
AMBIS je špatná volba, vyhozené peníze. Studenti jsou většinou dost nepoužitelní - rukama mi jich už pár prošlo.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PAVEL123456 22:13:53 28. 07. 2020
default.png
Ahoj , všem moc děkuju za odpovědi a ať se vám všem daří

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 20:47:05 28. 07. 2020
default.png
Ahoj, odpovědět není úplně jednoduché. Všechno má více rovin, začnu tou nejjednodušší otázkou - plat. Především plat u PČR je jistý a dopředu známý. Najdi si na internetu platové tabulky PČR. V tabulce je ve sloupci uvedena PT - platová třída od 1 do 12. 1 je nejnižší 12 nejlépe placená pozice. Zjednodušeně řečeno 1 má nastupující policista, 5 má policista sloužící 3 roky na oddělení u vás ve městě, 9 má ředitel okresu atd. V řádcích máš uvedeny odsloužené roky. V PT se většinou člověk posouvá v řádu několika let, ale pokud dosáhneš určité PT např. právě třeba 5 PT na OOP, tak v ní můžeš sloužit třeba až do důchodu. Každé 3 roky se posuneš v řádku. Rozdíl mezi třídami je orientačně 2 tis kč, rozdíl mezi řádky je cca 700,-. Opravdu velmi přibližně. Plat nastupujícího nevím, bude se pohybovat kolem 27 000 tis. Plat tvoří částka v tabulce a zvláštní příplatek, který činí cca 8000,- kč. Pokud jsi svobodný jsou to slušné peníze. Rychlý postup nahoru - pokud chceš být v čemkoli dobrý, neexistuje rychlý postup. Na začátek jednoznačně OOP(MOP v Praze). Tam se naučíš nejvíc, cokoliv jiného(OHS/cizinecká policie/dopravní atd.) jsou už specializovaná pracoviště. Práce u policie je jako jakákoliv jiná. Dobří i špatní lidé, kolegové atd. Sloužím 16 let, měl jsem štěstí na šéfy, kolegy i práci samotnou a dnes jsem spokojený. Vystřídal jsem 3 oddělení, 6 pozic. Práce a podmínky se postupně zhoršují, ale to mi říkali i kolegové, když jsem v r. 2004 nastupoval. Jestli tě to alespoň trochu láká, tak to zkus. Pokud ti to nebude vyhovovat, tak tu práci změníš, Je to jenom práce...

Souhlasím (+ 2)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BEDY 20:38:21 28. 07. 2020
default.png
Zdarec Pavle, můžu se zeptat, kam jdeš na školu? Pravděpodobně ambis, viď? Jestli jo, napiš mi prosím do PMky :) dík !

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 10:01:43 28. 07. 2020
default.png
V současné době, bych se určitě nehlásil. Situace je těsně před kolapsem.Nábor sice neustále probíhá, ale nikdo se buď nehlásí a nebo vůbec neprojde.... Pokud projdeš a jsi právní typ ( papírák) tak tě ta praxe na ulici zničí. Nenaučíš se tam nic a je to celkově ztráta času. Já nastupoval s VŠ do SNB jako ppor. rovnou na kriminálku a ulice mi nechyběla. Je jen otázkou času než dojde k restrukturalizaci policie a rozjetí bočních vstupů a vůbec celkového přístupu k náboru a vůbec. Očekával bych to do dvou či tří let...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu HAFHAF 22:41:55 26. 07. 2020
default.png
Pavle, je to vcelku jednoduché, pokud máš vzdělání, nebo nějaké specifické schopnosti, který mají u policie nějaké využití je úplně nejlepší najít si příslušné útvary, oddělení ... kde by se dané vzdělání a dovednosti mohli uplatnit a kontaktovat přímo vedení těchto součástí.

Ono je hrozně pěkný psát a číst si o tom, jak kariéra každého policisty začíná na ulici, kde se nejvíce naučí... ale realita je taková, že podstav v některých krajích, právě na těchto "základních" útvarech je takový, že tam taky můžeš zůstat na hodně let zaseknutý ... a pochopitelně je to tak, že kde je to nejvíc na "h ..." tam je nevětší podstav a personalisti se tam snaží narvat nově příchozí ... na řadě základních útvarů se toho moc nováček nenaučí ... viz to zmíněné hlavní nádraží ? co se tam asi naučíš? vyhazovat bezďáky z haly na uzávěru nádraží? ... sepsat ÚZ, když tam přijde někdo, komu ukradli v hale batoh? ... no, to jsou fakt dovednosti k nezaplacení.

O pracovištích, jako je letiště, nebo mobilní jednotka ciziny ani nemluvím... totálně slepá cesta pro nováčky, pokud chtějí někdy dělat i něco jiného.

Na druhou stranu paradox toho postavu je ten, že už často schází lidi i na docela zajímavých místech a z těch základních útvarů tam nikoho nepustí ... takže možnosti jít z civilu rovnou někam jinam, než na základní útvar se tím naopak otvírají i pro lidi, kteří nejsou ničí synek/synovec.

Ale základ je: umět něco, co policie potřebuje a řešit to přímo s vedením daného pracoviště.... personalisti jsou naopak schopní i lidi, kteří by se policii hodili jinde, cpát na dopravku a obvody a tvrdit jim, že to nijak jinak nejde.

Pochopitelně je to i trochu o štěstí, ale pokud třeba máš ještě čas do konce studia, klidně už bych to začal zkoušet, hlavně pokud se chceš věnovat oboru zajišťování stop, zkusil bych klidně domluvit si třeba nějakou stáž/praxi na příslušném pracovišti.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio