Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

zdravotní způsobilost typu C a následné hledání místa

Zdravím všechny, Zahájil jsem příjmací řízení k útvaru PČR a úspěšně jsem zvládl jak psychotesty, tak tělesné testy. Problém nastal u testů zdravotních, jelikož jsem se při narození narodil s křivou nohou(Pes equinovarus), kterou mi následně operovali. Nohu však mám v pořádku a plně se věnuji sportu bez omezení. Při zdravotníc prohlídce mi byla usouzena zdravotní způsobilost typu C s doporučením omezení dlouhých chůzí,běhu atd..Takže k PČR jsem přijat byl, ale obvod, ke kterému jsem se hlásil lidi s Céčkem neberou. Poslali mě do Prahy. V Praze jsem kontaktoval různé personalisty a vedoucí, ale nic pro mě nenašli. Bylo mi řečeno ať zkusím městkou policií, nebo si počkám dokud se nezmění podmínky zdravotní způsobilosti. Tak mě zajímá proč vůbec existuje typ zdravotní způsobilosti typu C, když k němu nejsou žádně pozice? Nebo taky jsem se chtěl zeptat, zda by mělo cenu zahájit zdravotní prohlídku v jiném kraji, zda rozhodnutí posudkového lékaře může být jiné? Předem děkuji za odpověď
SEJMEK :: Datum založení: 28. 07. 2020 :: celkem 3 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MATT 06:44:32 26. 02. 2021
default.png
Sloužím na OOP již 30 let. Z toho 16 let mám zdravotní klasifikaci "C" - tedy schopen s omezením (opakovaná operace ploténky). 16 let tedy sloužím 24-ky služby pouze jako dozorčí, tedy stálá služba. A při preventivních prohlídkách s tím dosud nebyl problém. Začínal jsem v Msk a nyní jsem již 11 let pod Stčk, kam dojíždím. Ale už se pomalu chystám do civilu. Myslím si, že mám své odslouženo... A těším se domů zpět do Msk.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 02:07:54 25. 02. 2021
default.png
Správně už ti kolega pode mnou okomentoval. Jinak se podívej na právní předpis Vyhláška č. 226/2019 Sb., o zdravotní způsobilosti ke službě v bezpečnostních sborech. Možná se v tom zpočátku nevyznáš, ale pokud budeš chtít, pochopíš to. Je tam klasifikace stavů a nemocí do těch písmen A, C, D. Ten tvůj problém tipuju na oddíl XIII., tedy nemoci a stav s písmenem M doplněném číslem.To si dohledej a třeba tu část vytiskni a zkonzultuj se svým ošetřujícím lékařem, kam on tě řadí a proč. Pokud tě bude řadit do "A", což dle toho, co říkáš, bys asi patřit mohl, nevidím problém v tom podat odvolání proti posudku v přijímači a jeho změně na "služby schopen bez omezení". Musel bys to ale řádně odůvodnit, jak píšu, ideálně ještě s nějakým přípisem svého lékaře, ale ne tak, abyste z nich udělali tupce, jinak si vymslí něco jiného. Nebyl bys první případ, kdy nepustili někoho, koho měli pustit. Ono totiž tvou vrozenou deformitou mnoho lidí neprošlo a ještě o to míň jich prošlo rukama nějakého přijímacího doktora a ten doktor nebude nikdy před uchazečem vytahovat tu vyhlášku s obsáhlým nezapamatovatelým seznamen, aby se do ní podíval. Takže tak. Víc nevím, co bych ti řekl. Už si s tím nějak nalož a hodně zdaru.
P.S. Taky záleží, co ti napsal do výpisu právě tvůj ošetřující lékař - jestli to nezazdil on. A pokud ano, tak zda pravdou nebo nebo nevhodnou či nedostatečnou terminologií.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu DENNYK2303 23:16:18 24. 02. 2021
default.png
Zdravotní způsobilost typu C existuje z toho důvodu, že pokud se cokoliv stane, nebo se zhorší zdravotní stav policisty, který je ve služebním poměru, má nárok na práci v kanceláři. Aspoň takhle to říkal náš personální. Pokud se k policii hlásíš, je potřeba mít zdravotní způsobilost typu A.
S přáním krásného zbytku večera, Denny.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio