Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Oprávněnost služby přesčas za chybějící kolegy

Ahoj kolegové, sloužím v Praze 24 hod. směny se 4mi dny volna. Čím dál víc nás nutí chodit na přesčasy za kolegy co mají dovolené atd. To znamená že jdu do služby, pote mam jeden den volno a další den zase 24ka, poté dva dny volno a opet moje šichta. Občas jdeme i 24 den volna 24 den volna vycvik a zase 24. Je to peklo. Jak je to s oprávněností těchto přesčasů? Nikoho nezajímá jestli se mi to hodí nebo nehodí, dá se proti tomu nějak bránit? Díky moc za jakoukoliv radu.
LUKASPOL :: Datum založení: 11. 09. 2020 :: celkem 3 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TRNKALINKA 18:56:48 15. 09. 2020
default.png
V drtivé většině je postup u takovýchto "vychytávek" v souladu se zákonem. Sama služba podle zákona o SPPBS má řadu ustanovení, která se v praxi vůbec nevyužívají, popř. využívají pouze, když se chce funkcionář někoho "zbavit".
Obrana proti tomu není. Svého času jsem odcházel s několika kolegy z Prahy, protože nám bez důvodu změnili systém služeb. Až když po 2-3 letech došlo na "další" personální krizi, najednou vedení znovu bývalý systém služeb povolilo...

Popovídej s vedoucím, vysvětli mu, že je to pro tebe dlouhodobě neudržitelné. Nemáš osobní život, nestačíš si odpočinout. Není problém to pro tebe takhle nějaký čas dělat, ale všechno má své meze. Objednal bych se postupně k vrchnímu komisaři, zástupci ředitele, řediteli OŘ, pak na kraj. V klidu bych argumentoval. Všude bych zdůraznil, že tě ta práce sice baví, ale dlouhodobě je to neudržitelné, ať ti navrhnou nějaké řešení.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu FEHER 18:53:41 14. 09. 2020
default.png
Služba přesčas viz § 54 z. č. 361/2003 Sb. Pakárna to dozajista bude, zvlášť pokud to trvá déle, ale máte-li dodržené podmínky stanovené zákonem pro službu přesčas, mezisměnné volno a nepřetržitý odpočinek, je přesčas za chybějící kolegy naprosto oprávněný...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ERIK3 11:38:29 13. 09. 2020
default.png
Čau, chtěl bych se zeptat kde v Praze sloužíš? Respektive mě zajímá, kde se slouží 24 hod. směny. Předem díky.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio