Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Vysoký tlak

Zdravím, v minulosti jsem trpěl obezitou a důsledkem toho jsem měl zvýšený tlak a stále užívám půl tabletky denně. Můj obvodní lékař mi na to řekl, že tlak by u policie neměl být problém pokud ho to nějak neomezuje. Chtěl bych dodat že je mi 20 let a jsem aktivní sportovec, chodím extrémní závody a nemám s tím absolutně žádné problémy. Zajímají mě vaše zkušenosti. Obezitou již netrpím. Fyzické i psycho mám za sebou.
PETR125 :: Datum založení: 09. 11. 2020 :: celkem 3 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu MIA 03:15:16 11. 11. 2020
mia.jpg
THECORY [2020-11-10 15:03:35]: To, ze ma cl. vyssi/ vysoky TK jeste nutne nemusi znamenat vyrazne nestandardni rytmus srdce, ktery resi krivka EKG!! Na ekg se posuzuje hl. dost jinych parametru. Kdezto TK se odviji zase hl.od stavu cevniho reciste a ejekcni funkce srdce...

140/100 je hodnota hranicni !! Nikoliv vysoka, i kdyby to bylo mereno v klidu. Takze to nikomu nemuselo prijit divne, kdyz jste porad v norme, i kdyz hranicni.(btw.100systola je opet hranicni, ale zase smerem k hypotenzi, 70 diastola je v norme zcela). Mimo to i zdravy cl. muze mit 160/90, jen protoze se treba rozcilil/ ma syndrom bilyho plaste, TK neni konstatni hodnota ani pri fyzickym klidu.

Dale zalezi jakym tlakomerem bylo mereno a s jakou manzetou- protoze zvlast u muzu je problem dost casto neadekvatni manzeta, ktera zkresluje hodnoty (pr.na obvod paze 50cm, date standardni manzetu pro obvod cca 33-40). Kdyz se tyhle odchylky sectou udela to taky sve. Tk se ma merit pro diagnosticke neakutni ucely ve fyzickym&psychickym klidu rano, adekvatne hydratovanej a vhodnymi pristroji- tj.rozhodne ne digitalem a uz vubec ne standardni manzetou na ty vase pracky...

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu PETR125 15:19:01 10. 11. 2020
default.png
THECORY [2020-11-10 15:03:35]: Já byl na různých vyšetřeních, protože mi jednu dobu nezabíraly ani léky, ale poslední rok co jsem se rozhodl jít k policii tak 20kg dolů a začal jsem aktivně cvičit a EKG, Sono bricha a ultrazvuk srdce - vše v pořádku, obvoďák nejvíc v klidu, ten mi tam může napsat že se top zlepšuje s tím, že jsem zhubl a podobně.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu THECORY 15:03:35 10. 11. 2020
TheCory.jpg
Součástí zdravotního vyšetření je i EKG a dostalo se tam dost lidí, co mají vysoký tlak (včetně užívání léků). Vše záleží co k tomu řekne ošetřující lékař.
Mi třeba měřili tlak poté, co jsem v roušce vyběhl do 5. patra a naměřili mi 140/100 (ted na útvaru jsem měl naposledy 100/70) a nikomu se to nezdálo ani divné.
Navíc, pokud jsi sportovního ducha, tak to tam poznají a já bych se nebál. Stres by ti ten tlak ještě rozházel :-)))

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio