Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

Policistkou ve 20 letech?

Zdravím, koukala jsem na nejrůznější diskuze zde na fóru ohledně práce a názoru na ženy u PČR, ale spíše staršího data. Za týden jdu na první část psychotestů a říkám si, zda vůbec někdy přijali ženu ve 20 letech, bez VŠ atd. I přes to, že má policie podstav, myslíte, že mám šanci? Nechci být nevyhovující jen proto, kolik mi např. je nebo kvůli pohlaví. Díky za nějaké info jak od mužů, tak žen.
CHEERKA123 :: Datum založení: 10. 11. 2020 :: celkem 82 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu GHOST-COP 23:49:58 23. 12. 2020
default.png
A má ZJ více zákroků plánovaných nebo neplánovaných? Co říkají data?

Na ulici v běžných kontrolách nevíš, koho stavíš - jestli před chvílí něco provedl, zda je hledaný a udělá cokoli, aby nebyl dopaden atp. U zákroků ZJ - těch plánovaných, dostanou do ruky od zadavatele k zájmové osobě popř. objektu naprosto všechno a vědí, do čeho jdou. A ano, jasně, že i tak jsou nějaká procenta nejistoty...

Ve hlídce jsou dva, možná tři. ZJ jde rozhodně ve větším počtu či více skupinách.

Naštěstí tu není "divoký západ", ale ta uniforma, co je denně na ulici, je potenciálním terčem náhodného šílence podle mě více, než speciálové, co zmizí tak rychle, jako se objevili a mají takřka vojenskou výzbroj a výstroj.

Taky by mě zajímala statistika odporu. Vzhledem k tomu, že ze šoku ze zákroků ZJ se podělávají někdy i psy (myšleno v dobrém a bez ironie), toho odporu asi moc nezažijí. Uniforma z ulice má jiný level výcviku než ZJ, ale řekl bych, více praxe s tím taháním se s drbanama, což je vždycky riziko.

U ZJ si představuju zase třeba větší riziko u těch výcviků.

Nemám tvrdá data, můj názor je subjektivní, či spíše to berte k zamyšlení nad tématem.

Jinak žena u policie ano. Ve výkonu do hlídky jako člen tříčlenné hlídky, kdy další dva členi jsou muži. A vůbec by bylo fajn, kdyby standardní hlídka byla tříčlenná.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIA 23:32:50 23. 12. 2020
mia.jpg
POLDICEK [2020-12-23 20:57:21]:
To je tvuj nazor a mas na nej samozrejme pravo, nerikam, ze ho spousta chlapu nesdili. Asi stejny jako, ze radsi slouzim (byt ne u pcr) radsi zase se starsima zkousenejsima nez se sebevedomyma 19letyma at uz jakyhokoliv pohlavi... Podstatu to ma, ale je to osobni preference. Byt byse dala nejak statisticky zhodnotit.

Vypnout, omezit prisun kysliku nebo jinak ovlivnit zivotni funkce jistymi manevry je pro me neco jinyho (,,bezhlave") busit= umlatit nebo se snazit vykloubovat velky klouby. Takze sry, to beru!

Ale to presne zni jako ten pripad, kdy si holka neni vedoma svych slabin a ma falesny sebevedomi.. O5 o tom jsem ale psala a neprijde mi, ze bych cely komenty byla nejak vyhradne subjektivne nekonstruktivne zaujata (takze me to opakovani uplne neba). Jestli to byla jeji prvni facka, tak se nedivim. Osobne taky radsi schytam na solar nez facana do ksichticku :D Jenze to je chyba profesniho a osobniho treninku. Cl.by mel znat svy slabiny, svy reakce (a pracovat s nima) na urcity utoky, kdyz uz je to situace, kdy z toho nevyvazne bez sramu. A to at uz je to zenska nebo chlap. Dalsi vec je, ze zensky ve sluzbe z nejakyho duvodu casto (ne vzdy) maj problem s udrzovanim nejaky bezpecny vzdalenosti/ jistych zasad jako prevence situaci, kdy by vubec nemuselo k fyzickymu kontaktu vubec dojit nebo by to vykryly, prip. aspon neztratily takovou kontrolu.

Eee, to bych sem nepletla, u specialnich utvaru prece nejde jen o fyzickou, psychickou zdatnost. Ale tam je to uz opravdu obrovsky problem hl.ten kolektiv atd. Ale to uz je jina diskuze. A vzhledem k tomu, ze i na policistovi jsou schopny se zensky hroutit z toho, ze jim nekdo v praci jen jukne na kozicky/ prdylku, tak k tomu se faaaakt nebudu vyjadrovat :)
(I kdyz si nejsem zcela jista, jestli uz i v cz nejaka zena takhle neslouzi, nwm).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 23:00:35 23. 12. 2020
Sekta.jpg
POLDICEK [2020-12-23 20:57:21]:
,, A dovolim si projevit kacirskou myslenku, ze bezny polda vykonava nebezpecnejsi praci nez je na zasahovce “.

Myslim ze se mýlíš , je to totiz tak ze běžný polda je na tom hůře s výcvikem, vybavením , střeleckou připravou apod..., proto je pro něho provedení zákroku nebezpečnější , ale ze by vykonával nebezpečnější práci to s tebou nesouhlasím.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu POLDICEK 20:57:21 23. 12. 2020
default.png
MIA [2020-12-22 02:03:27]:

No, nalejme si cisteho vina. Zeny u policie jsou super, urcite muzou spoustu cinnosti zvladat stejne dobre jako chlapi, nektery urcite i lip. Ale na 158 at prijedou radsi 2 kluci. Pravda asi neslouzim tak dlouho (teprve 12 let) z toho 10 na ulici a do zakroku uz vzdy radeji s "partakem".
Jinak ten termin "umlatit"je ode me a za tim si stojim ale i nejvetsi nastrelenec se da skvele uspat pakou na krk, ovsem aby ji clovek mohl kloudne nasadit potrebuje partakovu hmotu a jistotu, ze se na ne muze spolehnout. Vzpominam si na holcinu, ktera se nebala niceho, jenze po facce uz nevstala. Jasne, posrat se muze i chlap, ale vzdycky pujdu do zakroku s nim nez s holcinou a muze to byt klidne mistryne vesmiru ve vsech bojovych umenich.
Tim si clovek musi projit. Z podobnych duvodu neslouzi zadna holka u zasahovky ani u URNA. A dovolim si projevit kacirskou myslenku, ze bezny polda vykonava nebezpecnejsi praci nez je na zasahovce.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 13:06:10 23. 12. 2020
default.png
Ono se moc není o čem bavit, jelikož si PČR nemůže vybírat, koho vezme, tedy úplné blázny nebere, ale to je tak vše, co se selektuje. I když jsem s ženou sloužil docela dlouho a bylo to téměř stejné, jako jezdit sám - což mi zase nepřijde úplně nemožné, tak se jich asi musím trochu zastat. Většina policejní práce není o tom, dávat si s drbanem páku, takže fyzická síla není zadadni věc. Spíše je to o hlavě, taktice, znalostech ...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEKTA 11:28:26 23. 12. 2020
Sekta.jpg
CHIP [2020-12-22 21:30:55]:
Ahoj:-), to by byl slusnej nábor mít takové uchazeče :-))
Víme jak to chodi , větší polovina co tady ženské u PČR odepisuje ma sama nějaký osobní problém:-)).
A mysli si že když tam dole má něco jiného než žena je rázem hned lepší, ikdyz bůh vi co tam i Ti dnešní ,,muži “ nosí když je X druhů pohlaví :-).
Bylo by dobré si nejdříve uklidit před vlastním prahem , drtivá většina policistu na ulici je fyzicky nezpůsobila a nepripravena, o psychické vyzralosti některých ani nemluvim :-), a nehazel bych teď vinu hned na bojare (snad poprvé co se Te Chipe zastanu:-)), myšleno v dobrém ), kolik z Vás maká na sobě ve volném čase a snaží se někam posunout ???Každým rokem je to čím dal tím horší ale naštěstí si vždycky objeví mala jiskra naděje a přijde ,,kluk “ , který na sobě chce makat , ma to v hlavě srovnané a chce tu práci dělat..
Pokud považujete ženy na ulici jako přítěž tak se sami snažte jim dat co nejvíc zkušenosti aby to jak pro ně samotné , tak pro vás bylo ve službě jednodušší. Ať mají možnosti se dostat na SKPV , psovodum kamkoliv jinam...Myslim si ze minimum žen chce dělat kariéru na ulici ale začínat na ni musíme každý - skoro každý :-))
Klidné svátky všem.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BONO 08:59:17 23. 12. 2020
default.png
“Byl od nich pokoj´ tvl.. to je vyjadrovani.. no nic. To nemá smysl. Ženský, co tohle čtete, všichni nejsme takoví ;).

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu LAFREE 00:21:52 23. 12. 2020
default.png
Ve většině případů co jsem měl možnost sledovat to s ženskými bylo tak, že se zpočátku snažily vyrovnat chlapům, pak je to přestalo bavit soupeřit a šly do druhého extrému a na vše chtěly úlevy. Nakonec je vedoucí vždy doporučil jako nejlepší viz. služební hodnocení aspoň za 2 aby se jich zbavil. Takže nemusely ani na žádné boční vstupy a zmizely přes "výběrka" na SKPV a byl od nich pokoj.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu CHIP 21:30:55 22. 12. 2020
Chip.jpg
BOBRAS [2020-12-22 15:58:45]: Podle mého nazoru by kazdý nastupujici policista měl odběhnout Superbeast Spartana, vytlačit 150 kg na benchpress, mit cerný řemen z nějakeho bojoveho umění, vykonostní tridu z dynamické střelby a magisterské vzdělaní z oboru práva. Jenže, tihle lidé nějak ne a ne nastupovat. Proto jsem rad za kazdého kdo prijde a nijak se do novačků nenavažím. Stejné je to i s děvčaty u sboru. V soucasnosti jich nastupuje cca 20% a bez nich by jsme stavy prostě nenaplnili. Tak proč se do nich navažet a mit blbé reči?

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIA 19:53:22 22. 12. 2020
mia.jpg
Tahac: Asi cokoliv je lepsi nez resit to, co nezmenite. Usetrit si opakovany kecy (ktery si muzete nechat na nejakou hospodu, imz, sraz odd. apod.) a venovat ho treba jen na konstruktivni kartac kolegyni je porad produktivnejsi!

Bez nicku: Nikdo nic nerikal o vodeni za rucicku. Bud z nich udelejte partaka a nikdo nerika nic o vedeni pro princezny, na kteryho se da spolehnout a nebo je zlomte.

Ono aniz by prosly tou ulici asi tezko by mely sanci dostat se k pr.k skpv. A at uz to udelaj pres ulice/bocnak, bude to spatne...

Jak rikate neschopnej muze byt i chlap. A ano, vetsina zen k pcr nepatri. A to jsem psala taky nize, tak proc se opakovat..

Porad se tocime u jednoho a neminim vas tady utesovat, jak to mate tezky (i kdyz v mnoha ohledech mate) a nebo vam tady delat pomyslnyho panacka, na kteryho to budete solit...

pax

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio