Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

denní směny

Zdravím, je možné pracovat jako policista jen denní směny? Uvažuji o práci policisty v budoucnu, ale jelikož jsem člověk, co má rád pravidelnost a pořádek tak je otázka směn docela problematická. Jak zvládáte žít zdravým životním stylem při střídání denních, nočních směn?
SEJMEK :: Datum založení: 09. 01. 2021 :: celkem 20 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu SEJMEK 10:59:17 12. 01. 2021
default.png
Jestli můžu mít dotaz, jak spíte během různých směn? Například po noční se vyspíte jen pár hodin a dospíte to v noci? Co je pro tělo lepší?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP ONLINE 09:43:33 12. 01. 2021
default.png
Hodně pít, dávat si nějakou pravidelnou lehčí stravu. Já osobně se kávám a energiťákům celkem vyhýbám a max mám nějaké rychlé cukry. A dobrý je taky najít si určité rituály, třeba dát si sprchu nebo se protáhnout, prostě rozproudit krev. Osobně se už snažím vyvarovat krátkým šlofíkům v průběhu směny ikdyž to jde třeba během přestávky (cca. mezi půlnocí a třetí hodinou), zjistil jsem, že už pak nejsem tak bdělý jako kdybych raději zůstal vzhůru.
Taky hodně záleží jak časté ty noční jsou. My jich máme tak 4 až 5 za měsíc, většinou ve dvou směnách po sobě. Ale záleží kolik třeba před tím bylo denních. Nejhorší je nesoudné vedení, které nechápe, že třetí a další noční po sobě jsou zabijácké, však taky kolegové o čtvrté noční v řadě skončili s autem v příkopu.

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GHOST-COP 09:25:09 12. 01. 2021
default.png
Já se snažil v noci jíst jako přes den. Klidně jsem si dal o půlnoci svíčkovou. Ale někde jsem se dočetl, že je to špatně, jíst v noci jako přes den. Nejlepší je, mít v noci při práci dostatek světla, což v autě jde těžko, ale i s tím jsem experimentoval, když se jezdilo v označeném autě. To, že se chce člověku v noci spát, je normální. Horší je, když ve 4 ráno spíte, a jedno jestli je to 5 nebo 15 minut, a něco vám písknou a musíte valit - nic nevidíte, "žiletky" v očích.....
No a pak se taky může stát, že budeš ráno někoho řešit a k tomu budeš mít neovlivnitelnou ranní erekci.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TAHAC 06:45:29 12. 01. 2021
default.png
Noční jsou samozřejmě na hovno. Dřív se dalo aspoň trochu chrupnout, ale jak zavedli GPS do aut..

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu STRANIX 16:23:34 11. 01. 2021
default.png
V roce 2015 jsem dělal noční s drbanama za necelých 21 hrubého, v čistém 16.340 Kč =)

Souhlasím (+ 1)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 11:57:20 11. 01. 2021
default.png
Dělat noční s drbanama za 30 hrubého

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BOBRAS 11:57:07 11. 01. 2021
default.png
Dělat noční s drbanama za 30 hrubého

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu MIA 01:17:34 11. 01. 2021
mia.jpg
REPLY:SEJMEK:72195-1:2021-01-10 16:24:49
,,...rezignoval na zdravý životní styl, alespoň co se spánku a pravidelnosti týče? Jak se u vás projevuje tento způsob života?"

Naprosty zdravy zivotni styl s nocnima fakt mit nebudes. Ale vybudovat si svuj rezim o a po nocnich se da. Osobne bych bez nejaky osobnich ,,rezimovych" opatreni nocni nedavala. Chvilku mi sice trvalo nez si cl.najde to sve, co mu nejvic bude pomahat a dost slusne nocni kompenzovat.

Osobne bych rekla, ze je pro me dulezity na nocnich dobre JIST aspon cca v urcity h, dost pit. Mezi 8-11h se netrhnu a mam nejvetsi rekneme silove vytrvalostni vydej- proto musim jist pred nocni/ na zacatku a rozhodne zadnej lowcarb. Kdyz uz se dostanu na sedinku tak okolo pulnoci prijde neco jako nocni obed opet hodne sachru rychlych i komplexnich, dost bilkovin. Kdyz je velky vydej/ neni cas, prijde pred nocnim obidkem snack (bud neco kde je hodne bilkovin/ protein- ale v tu chvili idealka izolat, ne komplexni/ hydrolyzat). Od jedny h je pro me spis takova odpocivaci cast, pokud neni nejaka nenadala udalost, az zaver v 5-7h opet rychlej silovej bez sance se pred tim najist (takze proto i to pozdni jidlo, jinak by to se mnou slehlo po ranu). Dalsi jidlo okolo cca 13h pres den, pr.svacina rano pred dopo spankem..

SPANEK, je rozdil jestli na ty nocni mas sanci aspon na kratkyho slofika idealne mezi 0-3h a kdyz prijdes domu, jaky mas moznosti spat. IMHO pravidelne bez slofika je to po nejaky dobe totalne vrazedne. Osobne davam potom spanek 5-6h dopo, idealne od 8h pekne v zatemneny mistnosti. A pohoda. Za me je nejlepsi drzet si plus minus rezim, ritualy pred spankem a nesypat se hned, kdyz to nebude vychazet dle tveho planu.

DOPLNKY to za me je vyssi prisun ZMA (komplex Zn, Mg), pokud neberes nejaky multak tak muze byt fajn i vit B. Ale co je zazracny tak 5htp- ma vliv na spanek a psychiku (v urcity mire ti hormony ve spanku vylucovany muze suplovat).

Pokud behem nocni do sebe futrujes STIMULANTY: koffein, tein, prip.treba taurin,atd. tak je dle me zkusenost taky fajn dat tomu nejakej rezim. Tein max na zacatku nocni (nema prudky nastup, ale mirny delsi ucinek). Koffein hl.v prvni pulce davkovat v mensich davkach nez do sebe nalejt na zacatku jedno velky kafe. Os.do pulnoci jo, po pulnoci ani rano ne (pokud chci udrzet rezim, usnout dopo). - to s sebou ale nese taky nasledky, pac rano oteklej ksichticek, nozicky, takze dost pit a rano pekne cca 0,5-1l vody.

Mezi nocnima vetsinou nedavam zadny trenink- krom nejakyho lehkyho kardia bych nemela sanci to uregenerovat.

Na dny kdy jedes 24/ 36h v kuse max s slofikem at uz kvuli delky smen, stridani prace, skola, prace nebo se mezi nocnima nemas sanci vyspat z jinyho duvodu. Tam rezim nemam po prvnich 12h, spotreba stimulacnich latek prudce stoupa a spotreba jidla klesa s naladou a nekterymi partnerskymi radostmi a povinnostmi (nj i to muze byt jeden z projevu fyz&psych unavy, je to smutny ale je to tak)..neslastnejsi myslenka je totiz na postel, i kdyz se ti muze stat, ze pak usnes kdekoliv (bacha na eskalatoru to neni uplne 2x bezpecny a pri cisteni zubu zas uplne pohodlny). Ale taky se to da zvladnout bez trvalych nasledku (pokud se probudis na tom eskalatoru pred koncem teda)...

Biorytmy neocuras, ale da se to zvladnout a i s nejakym rezimem. Ve zdravi, i kdyz ne se 100% zdravym zivotnim stylem.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 19:09:57 10. 01. 2021
default.png
ondro_fitness je strašně dobře, že jsou lidé jako ty, kteří ty noční nejen "pouze zvládají", ale i zvládají s přehledem. Jak si sám psal, zdravý životní styl a vliv na zdraví má mnoho faktorů. Současný stav poznání nám zatím u části z nich pouze napovídá, či to je/není prospěšné/škodlivé. Kdyby ale matka příroda nechtěla, aby jsme v noci spali, tak by to tak nezařizovala :)) A v neposlední řadě i hlavy moudré, které nám napsali "služební zákon" tam vložili i kompenzaci za směnnost. Je to sice směšných 10 proc., ale i to svědčí o tom, že sloužit v noci je náročnější.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 18:37:19 10. 01. 2021
default.png
hele ondro
SEJMEK [2021-01-10 16:24:49]:

hele bude to určitě individuální. Např. mi ten systém dlouho docela vyhovoval, protože mít "spoustu volna během běžného pracovního týdne" není zas až tak k zahození. Ale po určité době a zároveň se zvyšujícím se věkem většina přeci jen začne inklinovat k pravidelnému nočnímu spánku doma. U mne se to převrátilo po čtyřicítce...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio