Přihlásit / Zaregistrovat se

Login
Heslo

denní směny

Zdravím, je možné pracovat jako policista jen denní směny? Uvažuji o práci policisty v budoucnu, ale jelikož jsem člověk, co má rád pravidelnost a pořádek tak je otázka směn docela problematická. Jak zvládáte žít zdravým životním stylem při střídání denních, nočních směn?
SEJMEK :: Datum založení: 09. 01. 2021 :: celkem 20 komentářů

 
Nejste přihlášen.

Do komentářů je možné vkládat obrázky umístěné kdekoli na internetu a videa z youtube.com; stačí před odkaz, na němž je obrázek/video umístěno, vložit příkaz IMG:/YT: (tedy například takto – IMG:https://www.policista.cz/files/obrazek.jpg, respektive YT:https://www.youtube.com/watch?v=v54xqBRqWFA).

Vložené komentáře mohou být skryty, pokud budou zcela mimo téma, nebo odstraněny, pokud budou v zjevném rozporu s právním řádem ČR, s „Pravidly a podmínkami používání stránek a uživatelského profilu na serveru policista.cz“ či s dobrými mravy.


Poslat zprávu TRNKALINKA 19:09:57 10. 01. 2021
default.png
ondro_fitness je strašně dobře, že jsou lidé jako ty, kteří ty noční nejen "pouze zvládají", ale i zvládají s přehledem. Jak si sám psal, zdravý životní styl a vliv na zdraví má mnoho faktorů. Současný stav poznání nám zatím u části z nich pouze napovídá, či to je/není prospěšné/škodlivé. Kdyby ale matka příroda nechtěla, aby jsme v noci spali, tak by to tak nezařizovala :)) A v neposlední řadě i hlavy moudré, které nám napsali "služební zákon" tam vložili i kompenzaci za směnnost. Je to sice směšných 10 proc., ale i to svědčí o tom, že sloužit v noci je náročnější.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 18:37:19 10. 01. 2021
default.png
hele ondro
SEJMEK [2021-01-10 16:24:49]:

hele bude to určitě individuální. Např. mi ten systém dlouho docela vyhovoval, protože mít "spoustu volna během běžného pracovního týdne" není zas až tak k zahození. Ale po určité době a zároveň se zvyšujícím se věkem většina přeci jen začne inklinovat k pravidelnému nočnímu spánku doma. U mne se to převrátilo po čtyřicítce...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu BUDULINEK 17:48:37 10. 01. 2021
default.png
Ondra_fitness prosímtě co to plácáš ? Noční směny jsou to nejhorší co může být, to už se ví velmi dlouho. Zkus si někdy přečíst něco na vědeckých serverech web of science, kde to rozebírají přední odborníci specializující se na toto a provádějící přesné výzkumy s lidskou populací. Že to nějakému minimálnímu množství jedinců nedělá problém to nevyrací realitu. A nějaký dodržování stravy a přepnutí v hlavě? Co to meleš za nesmysly? Že někdo dodržuje stravu, ovlivní zažitý biorytmus těla? Bože bože.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu ONDRA_FITNESS 17:31:37 10. 01. 2021
default.png
TRNKALINKA [2021-01-09 16:59:20]:

V obecném měřítku je to nesmysl. Zdravý životní styl je koncept několika aspektů. Pohyb, strava, spánek. Automaticky ale neznamená, že když někdo pracuje na směny (jako já - dvě denní, dvě noční), tak že je to nezdravé. Je to individuální. Já pravidelně cvičím, dodržuji stravu a noční směny mi nevadí. Umím si to v hlavě přepnout a v noci normálně fungovat. Samozřejmě noční v pohybu, nesedím u v noci u počítače. Jde o to naučit poznat svoje tělo - tak jako se stravou, zjistit, co člověku vyhovuje a co ne. Kdyby se moje tělo vysloveně bránilo, tak bych změnil zaměstnání.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 16:40:17 10. 01. 2021
default.png
SEJMEK [2021-01-10 16:24:49]: Myslím, že se nic nestane, když spíše rezignuješ na myšlenku, posílit policii svoji přítomností. Určitě o takového pracanta, bude zajem i civilním sektoru.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu SEJMEK 16:24:49 10. 01. 2021
default.png
Takže by se dalo říct, že prací u PČR bych jaksi rezignoval na zdravý životní styl, alespoň co se spánku a pravidelnosti týče? Jak se u vás projevuje tento způsob života?

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu GUSTAV-ZELENY 22:25:54 09. 01. 2021
default.png
pokud by jsi sloužil ve velkém (krajském) městě na oddělení 1. typu, tak pokud by jsi byl extra šikovnej, projevil velkou dávku píle a měl také solidní "tah na branku", mohl by ses dopracovat do pozice s pouze denními směnami zhruba za 4-5 let. Alespoň u nás v MsK to tak vidím...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu AF13 18:14:18 09. 01. 2021
default.png
Zkusil bych práci na poště, je to taky pod MV a slouží jen denní.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu TRNKALINKA 16:59:20 09. 01. 2021
default.png
Drtivá většina "běžných" policistů, které potkáváme v uniformách na ulici slouží i v noci. Těch několik málo pracovních míst na jejich služebnách, které noční neslouží je pochopitelně obsazeno kolegy, kteří ty noční několik let sloužily a postupem věku zjistili, že už to jejich organismus nezvládá. Ta místa bez směnnosti jsou více v okresních, ale spíše až v krajských městech a v Praze a hodně jich má, jak psal apep, spíše charakter úřednického místa.

Zdravý životní styl a směnnost jsou dva absolutní protiklady. Vylučuje se to. Polovina mladých lidí do 30 let, noční směny nedá. Další 1/2 z této 1/2 ty noční po dosažení určitého věku také nedá. Noční je brutální zabiják zdraví. Za mě patří obrovský respekt všem, kteří v noci musí pracovat(tedy až na určité výjimky :).

Se svým dotazem se ale můžeš zkusit obrátit přímo na personální oddělení v tvém kraji. U PČR je 40 tis. pracovních míst a kdo ví...

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
Poslat zprávu APEP 15:47:37 09. 01. 2021
default.png
Na základních útvarech určitě ne, tam je prostě potřeba sloužit i v noci. Možné to je na odboru pro zbraně a bezpečnostní materiál, který svou povahou pracuje spíš jako úřad ale pořád je zde možnost, že vás i tak pak někam nepošlou na posílení služby. Ani nevím jestli je možnost tam nastoupit rovnou z civilu.
Jako alternativu můžete mít Celní správy, kde většina útvarů pracuje jen pondělí až pátek v rámci úředních hodin. Případně některé oddělení eskort u vězeňské služby také fungují v režimu pouze pondělí až pátek a myslím, že i justiční stráž na nějaký objektech funguje v tomhle režimu. Stále ale platí, že vás i tam můžou poslat někam na výpomoc kde budete muset mít směnný režim.

Souhlasím (+ 0)    Nesouhlasím (- 0)
 
O serveru Redakce Kontakty Inzerce Nápověda Podmínky

tvorba www stránek emocio